CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.

Elvecruise på Rhinen

Rhinen er en av Europas lengste elver. Den strekker seg fra de sveitsiske alpene til Rotterdam i Nederland, hvor den renner ut i Nordsjøen. På den 1230 kilometer lange reisen er det mye både å se og oppleve. Selv om Rhinen ofte regnes som en ren tysk elv, renner den også gjennom Sveits, Liechtenstein, Østerrike, Frankrike og Nederland. Opplev vakkert bølgende landskap, frodige vingårder, eventyrlige middelalderbyer og praktfulle slott langs den buktende elven.

Elvens hovedmål

Øvre Rhinen

Basel – Bingen am Rhein

Kildene til Rhinen ligger i de sveitsiske alpene, mens den seilbare delen av elven først begynner i Basel. Den delen av elven som renner fra Basel til Bingen kalles ofte Øvre Rhinen. De viktigste stedene foruten Basel er Strasbourg, Heidelberg og Mannheim. Mange av elvecruisene på Rhinen begynner og slutter nøyaktig i Basel. På denne delen av elven kan du blant annet oppleve Münsters katedral i Basel, de fargerike takene i middelalderbyen Strasbourg eller den såkalte torgbyen Mannheim.

Romantisk Rhinen

Bingen am Rhein – Bonn

Den delen av elven som renner mellom Bingen og Bonn er trolig Rhinens mest kjente. De mest kjente stedene her er Koblenz, Mainz og Rüdesheim. Rhinkløften (delen av elven som renner mellom Bingen og Koblenz) er et UNESCOs verdensarvliste. Området er spesielt kjent for den mytiske Lorelei-fjellet og de mer enn 40 middelalderslottene og slottene på denne delen av elven. Mange av slottene, ved bredden av elven, er i veldig god stand, og noen av dem har blitt renovert og omgjort til hoteller.

Den sørligste delen av Midt-Rhinen fra Koblenz til Bonn er kjent for Dragefjellet og ruinen Burg Drachenfels på toppen av Dragefjellet. Fjellets navn har røtter i det tyske eposet Nibelungen, der Siegfried dreper dragen på fjellet for å gjøre seg usårlig. De to elvemunningene til Midt-Rhinen kalles passende for den romantiske Rhinen.

Nedre Rhinen og Rhindalen

Bonn – Nordsjøen

Fra Bonn fortsetter Rhinen gjennom en tettere befolket del av Tyskland mot Amsterdam, før elven til slutt når Nordsjøen. I Nederland deler elven seg i Europas største deltaområde. Nedre Rhinens mest kjente steder er Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf og Köln. Se verdens tredje største kirke, Kölnerdomen, gå langs Düsselsdorfs Rhinpromenade, besøk Antwerpens diamantmuseum eller nyt Amsterdams kanaler og blomsterprakt.