Elvecruise

Et elvecruise er en utmerket måte å oppleve Europas elver på – bare gå om bord og la ferien begynne! På et elvecruise endres utsikten hver dag og ferien nytes i en avslappende atmosfære. Du bruker tiden på å beundre kirketårn, grønne åser, middelalderslott og lysene fra storbyer. Og selv om du besøker mange nye steder og destinasjoner på elvecruise, er basen din den samme gjennom hele reisen.

Et elvecruise er fremfor alt synonymt med en avslappende og rolig ferie, hvor det verken er klatrevegger eller nattklubber. Elvecruise er kjent for fellesskapsfølelsen og den intime atmosfæren – i restaurantene, på utfluktene og på kveldsaktivitetene er det lett å bli kjent med andre gjester om bord. Imidlertid er et elvecruise også en perfekt måte å gå for å nyte alenetid med partneren din eller venner.

Søk cruise etter destinasjon

Rederier

 • A-ROSA

  Det tyske rederiet A-ROSA har i dag 11 skip i sin flåte, hvorav fem er beregnet på internasjonale cruisegjester. På de internasjonale skipene er det alltid en engelsktalende steward eller vertinne som hjelper de reisende.

  Les mer: A-ROSA
 • CroisiEurope

  Den franske familiebedriften CroisiEurope har vokst gjennom årene til å bli Europas største elvecruiseselskap. For tiden har rederiet totalt 32 elveskip som seiler på Seinen, Douro, Elbe, Rhinen, Donau og Rhône.

  Les mer: CroisiEurope

Elver

 • Donau

  Donau, som ifølge Napoleon er dronningen av Europas elver, renner gjennom ti land, fra Tysklands Schwarzwald til Sulina i Romania, hvor den renner ut i Svartehavet. Av Europas…

  Les mer: Donau
 • Douro

  Douroen, Portugals gullelv, har sitt utspring i Soria i det nordlige Spania og renner vestover mot Portugal, og munner til slutt ut i Atlanterhavet ved Porto. Elven renner forbi…

  Les mer: Douro
 • Elbe

  Elben har sitt opphav i fjellområdet Krkonoše i Tsjekkia og renner via Tyskland til Nordsjøen i Cuxhaven . Den er en av Sentral-Europas viktigste elver og passerer flere av Europas…

  Les mer: Elbe
 • Rhinen

  Rhinen er en av Europas lengste elver. Den strekker seg fra de sveitsiske alpene til Rotterdam i Nederland, hvor den renner ut i Nordsjøen. På den 1230 kilometer lange reisen…

  Les mer: Rhinen
 • Rhône og Saône

  En av middelhavsområdets viktigste elver, Rhône, har sitt utspring i isbreene i de sveitsiske alper. Fra Alpene fortsetter elven til Genfersjøen og videre gjennom Sveits til Frankrike. Den…

  Les mer: Rhône og Saône
 • Seine

  Den stilleflytende Seinen er Frankrikes nest største elv og en av landets viktigste vannveier. Et elvecruise på Seinen byr på opplevelser for enhver smak. Elveskipet går fra romantiske…

  Les mer: Seine

Hvorfor et elvecruise?

Elvecruise har god service

På et elvecruise er fokus for turen de fantastiske reisemålene, kulturen, maten og utsikten. Det mangler imidlertid ikke på service om bord på skipene. På de smale og lange skipene er det minst én restaurant, bar og lounge hvor du kan beundre utsikten som flyter forbi. Soldekket er et favorittsted for mange reisende og det beste stedet å nyte utsikten. Om bord kan det også være treningsstudio, bibliotek, spa og en liten butikk.

Kultur spiller hovedrollen

Du vil bli kjent med kulturen og livet i nye regioner på et elvecruise. Byene som er bygget langs elvene har lenge vært viktige handelssteder, og her finner du både kultur, severdigheter og spennende historie. De mest kjente byene ved Donau er Wien og Melk i Østerrike, Bratislava i Slovakia og Budapest i Ungarn. Alle som har besøkt Paris kjenner den romantiske Seinen , men elven snor seg også gjennom andre naturskjønne områder. Når du er på cruise på Seinen bør du stoppe og skåle i et glass champagne eller smake på Camembert og Brie-ost.

Rhinen, hvis idylliske del står på Unescos verdensarvliste, strekker seg fra Alpene til Nordsjøen, og under et cruise her vil du reise gjennom grønne landskap med en overflod av renessanseslott og vingårder. Tysklands fortryllende småbyer er også på favorittlisten for mange. På Rhône finner du hjertet av det franske kjøkkenet og ser blant annet Burgund, som både er kjent for sine vingårder og Frankrikes kulinariske hovedstad Lyon.

Hvorfor et elvecruise?

 • Sjarmerende kulturdestinasjon
 • Enkel måte å reise på
 • Ny attraksjoner hver dag
 • Avslappende tidsfordriv
 • Interessante utflukter
 • God mat
 • Ny bekjente
 • Intim og rolig atmosfære

Cruise

 • Pris fra 7995 kr per person

  Blomstercruise i den nederlandske våren

  2024: 9/4, 14/4, 19/4, 24/4, 29/4

  Et blomstercruise på elver og kanaler i april måned er neppe vakrere. Opplev dette festlige fyrverkeri av farger og dufter på turen din rundt i Nederland.

  Zaandam-Wijk bij Duurstede-Arnhem-Nijmegen-Amsterdam

  Les mer: Blomstercruise i den nederlandske våren
 • Pris fra 11195 kr per person

  Fantastisk Rhinen i sør

  2024: 4/5

  Rhinen har alltid både knyttet og skilt mennesker og kultur. Den midtre delen av elven danner i dag grensen mellom Tyskland og Frankrike. De mange slottene og festningene langs Rhinen vitner om elvens spennende historie og dens betydning som transportkanal.

  Amsterdam-Køln-Rüdesheim-Mannheim – Heidelberg-Strasbourg-Route des vins (Eguisheim)

  Les mer: Fantastisk Rhinen i sør
 • Pris fra 11195 kr

  Mosel og Rhinen

  2024: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 25/8, 1/9, 15/9, 22/9, 29/9, 6/10, 13/10

  Koblenz-Rüdesheim-Alken-Zell-Traben Trarbach-Mehring/Trier-Bernkastel-Kues-Cochem-Koblenz

  Les mer: Mosel og Rhinen
 • Pris fra 11195 kr

  Mosel og Saar

  2024: 18/8, 8/9

  Mosel og Saar er blant de mest populære elvene i verden. Begge elvene slynger seg gjennom den vakreste delen av delstatene Rheinland-Pfalz og Saarland, der de nærliggende fjellene og mange sjarmerende vinbyer danner rammen for en fantastisk naturopplevelse på det herlige skipet M/S Leonora.

  Koblenz-Alken-Bernkastel-Saarburg-Merzig-Riol (Trier)-Traben Trarbach-Koblenz

  Les mer: Mosel og Saar
 • Pris fra 11195 kr

  Romantisk Rhinen i nord

  2024: 11/5

  Strasbourg, Mannheim, Koblenz, Køln, Arnhem, Amsterdam

  Les mer: Romantisk Rhinen i nord