Rhône og Saône

En av middelhavsområdets viktigste elver, Rhône, har sitt utspring i isbreene i de sveitsiske alper. Fra Alpene fortsetter elven til Genfersjøen og videre gjennom Sveits til Frankrike. Den viktigste sideelven til elven er Saône, hvis kilde er i Vioménil, Frankrike. Rhône og Saône møtes i Lyon, som også fungerer som utgangspunkt for mange elvecruise. I den franske Camargue renner Rhône deretter ut i Middelhavet. Noen av attraksjonene i dette området er ruiner fra det gamle Roma, gastronomiske opplevelser og dyrebare vinregioner. Breddene er fylt med grønne vingårder, fargerike appelsintrær og deilig duftende lavendel enger. Det pittoreske landskapet ved elvebredden har inspirert mange kunstnere, inkludert Vincent van Gogh og Paul Cézanne.

Saône

Chalon-sur-Saône – Lyon

I hjertet av Burgunds vinregion ligger Chalon-sur-Saône, hvor mange elvecruise på Saône og Rhône starter. Hovedattraksjonene i denne viktige havnebyen kan nås innen kort gangavstand fra elven, som St. Vincent Square og den nygotiske katedralen i Chalon. Når du fortsetter sørover langs Saône kommer du til Mâcon. Benediktinerklosteret Cluny, som ligger litt utenfor byen, er også definitivt et sted verdt å besøke. Klosteret, grunnlagt i år 910, var lenge verdens største kirkebygg.

Rhône

Lyon – Middelhavet

Midt i sentrum av Lyon, kjent som Frankrikes gastronomiske hovedstad, forenes Rhône og dens sideelv Saône. Byen er et godt utgangspunkt for et elvecruise. Taubanen tar passasjerene opp til toppen av Fourvière, hvorfra en fantastisk utsikt over byens røde tegltak åpner seg. Fra Lyon fortsetter Rhône sørover gjennom solsikkemarker mot Middelhavet. Sangen om brua i Avignon er nok kjent for mange. Den broen, eller i det minste en del av den, eksisterer faktisk. Den vestlige delen av Saint Bénézets bro, som lokalbefolkningen kaller den, kollapset på 1600-tallet da Rhône fløt over sine bredder, men den delen av broen som fortsatt eksisterer er bevart som en del av Unescos verdensarvliste. Pavepalasset, Palais des Papes, ligger også i byen. Avignon er omgitt av en middelaldermur hele veien rundt byen. I Arles deler Rhône seg i to elver, Lille og Grande Rhône, og de renner begge inn i deltaområdet i Camargue. I den gamle byen er det mange levninger fra Romerrikets tid, inkludert amfiteateret Les Arènes , som fortsatt brukes til forestillinger og tyrefekting. Freden i byen inspirerte Vincent van Gogh, som malte mer enn 300 malerier der. I dag er byen en fortryllende blanding av nytt og gammelt.