Seine

Den stilleflytende Seinen er Frankrikes nest største elv og en av landets viktigste vannveier. Et elvecruise på Seinen byr på opplevelser for enhver smak. Elveskipet går fra romantiske Paris gjennom lavendel-enger og vingårder hele veien til havnebyen Honfleur, og i nærheten av byen munner elven ut i Den engelske kanal. Bredden av elven syder av historie, romantikk og kulinariske opplevelser. Både Jeanne d’Arc, Richard Løvehjerte og Claude Monet har satt sitt preg på strandens fargerike fortid.

Elvens hovedmål

Traversée de Paris og Nedre Seine

Paris – Rouen

Flere av cruisene på Seinen begynner i kjærlighetens by, Paris. Byen er full til randen av opplevelser, og det er perfekt å bestille noen ekstra netter i Paris før eller etter cruiset. Vannveien i Paris, Traversée de Paris, er en 13 kilometer lang del av elven som renner gjennom den franske hovedstaden. Bredden av Seinen i Paris har vært på Unescos verdensarvliste siden 1991. Mange av Paris attraksjoner ligger rett ned til elven. Fra Paris fortsetter Seinen østover mot Giverny. Kunstneren Claude Monet bodde i 43 år i Giverny, som fortsatt tiltrekker kunstelskere og andre nysgjerrige til å besøke hans gamle hus og hagen. Turister trekkes til Les Andelys for å se middelalderslottruinene Château Gaillard . Bare ruiner gjenstår i dag av festningen som ble bygget av Richard Løvehjerte, men det er fortsatt et veldig interessant sted å se.

Seine-Maritime

Rouen – Den engelske kanal

Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie, kalles også byen med hundre klokketårn. Frankrikes nasjonalhelt Jeanne d’Arc ble brent på bålet på bytorget Place du Vieux Marché og, ifølge legenden, ble asken hennes spredt over Seinen. Fra Rouen snirkler elven seg gjennom frukthager og går nedover mot middelalderbyen Caudebec-en-Caux. Byens viktigste attraksjon er den sengotiske kirken Église Notre Dame. Fra Caudebec er det utflukter til området for D-dagens landganger i Normandie og til ruinene av den benediktinske klosterkirken i Jumièges. Når Seinen nærmer seg Den engelske kanal, sprer den seg ut i et deltaområde som yrer av handels- og transportskip. På sørbredden av deltaet ligger fiskerbyen Honfleur. Byen ble skånet for bombingene fra andre verdenskrig og er full av historie med sine brosteinsbelagte gater og trange middelalderske bolighus.