Juneau

Finn cruise

Juneau er hovedstaden i delstaten Alaska, og byen har en befolkning på cirka 32 000 innbyggere. Byen er omgitt av høye fjell og store isbreer i vest og av Gastineau -kanalen i øst.

Juneaus moderne historie begynner i 1880, da Joe Juneau og hans reisefølge, Richard Harris, fant gull i Gold Creek-området, som senere ble oppkalt etter Joe Juneau. Ryktet om gullfunnet spredte seg som ild i tørt gress helt til østkysten, og det sies at det var starten på gullfeberen.

Da en rik gullgraver fra California hørte om Joe Juneaus oppdagelse, bestemte han seg i 1881 for å etablere den mest moderne gull- og malmgruven i byen på den tiden. Treadwell Mining Co. sysselsatte opptil 2000 mann, og gruven var i drift hele døgnet. Byen begynte å vokse etter hvert som gruvearbeiderfamilier begynte å flytte til Juneau, og snart var det en skole, butikker og andre institusjoner som kjennetegner et lokalsamfunn. Juneau ble Alaskas mest velstående by og fikk derfor status som hovedstad i 1906 i stedet for Sitka . Den ble først offisiell hovedstad i 1959, da Alaska ble en amerikansk stat, og byen samtidig ble sete for delstatsregjeringen.

Juneau er fortsatt en helårsby, ettersom administrasjon og statlige myndigheter bor i byen. Dermed er den ikke like avhengig av turisme som andre i det vestlige Alaska. Cruiseskip legger alltid til kai svært nær sentrum i nærheten av butikker, restauranter og kunstgallerier.

Juneaus mest kjente turistattraksjon er Mendenhall -breen. Det lokale ordtaket om at du «må se det før det smelter» holder en viss sannhet, fordi kanten av isbreen har trukket seg langt tilbake i løpet av årene. Breen er bare ca. en halvtime fra sentrum. Du bør også unne deg en tur med taubanen Mt. Roberts Tramway, som tar deg opp til toppen av fjellet, hvor spektakulær utsikt og en kafé venter på deg.

Det er også populært å gå turer i den vakre naturen, prøve å vaske etter gull og fordype seg i historien fra gullgravernes tid. Du kan også gå på hundekjøring eller hilse på valpene, som er på sommerferie og lader opp til vintersesongen. I Juneau er fylt dagene raskt med aktiviteter!

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri