Falklandsøyene

Finn cruise

Falklandsøyene ligger i Sør-Atlanteren og tilhører Storbritannia. På Falklandsøyene kan du oppleve spektakulære naturfenomener i klar luft og natur som er uberørt av forurensning, f.eks. det fantastiske blå havet og den store horisonten, store fjellkjeder, fjelltopper og sandstrender. Det er mange sjeldne fuglearter på Falklandsøyene, bl.a pingviner. Falklandsøyene er laget for fugletitting og fotturer i den ville naturen.

Transportmuligheter og avstander

Det er ingen busser eller tog på Falklandsøyene. Men fra hovedstaden Port Stanley går det private busser til flyplassen. Port Stanley er en liten, kompakt by og det er lett å komme seg rundt mellom alle severdighetene og restaurantene til fots. Du kan delta på guidede turer eller leie bil og kjøre rundt i skjærgården på egenhånd.

EU-borgere trenger ikke visum til Falklandsøyene. Skal du overnatte på øyene må du imidlertid kunne vise frem returbillett til flyet, bestillingsbekreftelse fra hotell og ha nødvendige midler til å administrere under oppholdet på øyene.

Havnen

Falklandsøyenes største havn, Port Stanley, ligger i hovedstaden med samme navn. Cruiseskipene kan anløpe Port Stanleys havn, men når man besøker mindre øyer lenger ute i skjærgården, brukes mindre båter når man skal i land.

Så snart du nærmer deg havnen, ser du det første av hovedstadens landemerker, den imponerende Kristus Church Cathedral, som er den sørligste katedralen i verden.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri