CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.

Beijing

Finn cruise

Beijings livlige bybilde består både av de mer tradisjonelle inntrykkene fra eldgamle templer, eldre mennesker som trener gymnastikk i parkene og tusenvis av syklister, men biltrafikken fyller de stadig bredere bulevardene, mens stadig flere og stadig høyere skyskrapere ruver mot himmelen. Historisk Kina kan fortsatt oppleves i byens viktigste severdigheter som Den forbudte by, Den himmelske freds plass, Himmelens tempel og sommerpalasset, og i byens parker ved daggry. Den kinesiske mur, som ligger ca. 1-2 timer nord for byen, er et opplagt utfluktsmål.

Beijing er et godt sted å smake på mat fra ulike områder av Kina, og i tillegg til mat fra det nordkinesiske kjøkken, som Beijing tilhører, med nudler og dumplings kan du bl.a. finn restauranter som tilbyr krydret Sichuan- mat og kantonesisk mat med sursøt saus. Du må selvfølgelig heller ikke gå glipp av den verdenskjente Peking-anden. Beijing er et flott sted for shoppere. I kjøpesentre og varehus kan storkjøpere fortsatt gjøre virkelig gode kjøp innen håndverk, suvenirer og antikviteter.

Havnen

Tianjin International Cruise Home Port er ca. 150 kilometer sør for Beijing i utkanten av byen Tianjin. Rederiene organiserer turer og busstransport til/fra Beijing.

Fra havnen kan du ta taxi til Yujiapu stasjon og derfra et hurtigtog til Beijing, som tar ca. en time. Merk at havnen er ganske avsidesliggende og at taxisjåførene ofte ikke snakker engelsk.