CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.

Osaka

Finn cruise

Osaka er Japans tredje største by etter Tokyo og Yokohama, men til tross for dette kalles den ofte Japans andre by. Byen ligger på sørkysten av øya Honshu, ved munningen av elvene Yodogawa og Yamatogawa ut i Stillehavet ved Osaka Bay. Det er en moderne metropol som led store ødeleggelser under andre verdenskrig, men som også huser mange gamle buddhistiske templer og slott.

Det mektige Osaka-slottet fra 1500-tallet er Osakas mest kjente landemerke, og våker over byen fra en høyde. Dotonbori , som har røtter så langt tilbake som på 1600-tallet, er Osakas Broadway med teatre, jazzklubber og gode restauranter. Osakas innbyggere er kjent for sin kjærlighet til god mat, og byen er kjent som Japans kjøkken. Her kan du alltid få servert helt fersk fisk. Klimaet er mildt og grønnsaker vokser godt i området, spesielt bønner, auberginer og poteter. Osaka er også kjent for sine elegante kjøpesentre pg livlige handlegater.

Transport

Shin Osaka er en av hovedstasjonene på Shinkansen , hvor alle tog stopper. Reisetiden til Tokyo stasjon er mellom 2 timer og 25 minutter og 2 timer og 37 minutter. Du kan også ta en rekke private jernbaner til andre steder i regionen. Byens T-bane åpnet i 1933, og etter andre verdenskrig ble det gjort en stor innsats for å utvide metronettet.

Siden den gang har Osakas T-bane blitt utvidet til 8 linjer. Blant jernbanene er det først og fremst JR Nishi-nihon , som i kraft av sin ringlinje, Kanjo -linjen, rundt Osaka sentrum, utgjør en del av lokaltrafikken i byen. Takket være det store boligprosjektet i havneområdet på 1970-tallet og tiden etter det spredte kollektivtransport seg hit i form av Osaka New Tram, som kalles ‘ automated ‘. guidet transport’. Dette er sammenkoblede vogner som går på gummihjul i et spesielt spor. Systemet har betydelig større transportkapasitet enn en busslinje, men ikke like mye som en T-banelinje.

Luftkran

Det er to flyplasser i Osakas nærhet, den eldre Ōsaka Kokusai Kūkō , (Osaka internasjonale lufthavn), som etter åpningen av en ny flyplass kun brukes til innenlandsruter, samt den nye Kansai Kokusai internasjonale lufthavn Kūkō (Kansai International Airport), som ble bygget i 1994 på en kunstig øy i Osaka Bay.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri