Shanghai

Finn cruise

Kinas største by, det futuristiske Shanghai, lokker med sitt mangfold. Shanghai er en by i konstant vekst, ikke minst i høyden, og den utgjør Kinas kommersielle og finansielle sentrum. Blant skyskraperne finner du kjøpesentre, kjøpesentre, nattklubber, fine restauranter og eksklusive merkevarebutikker.

Huangpu-elven deler byen i to. På venstre bredd finner du de fleste severdighetene som de gamle koloniskyskraperne fra tidlig på 1900-tallet ved The Bund, promenaden langs elven, de store handlegatene Nanjing lu og Huaihai lu, gamlebyen og flere museer.

På den østlige bredden – på Pudong -siden – tårner skyskraperne og TV-tårnet Oriental Pearl høyt til himmelen som et passende symbol på det nye Shanghai. Shanghais største internasjonale flyplass ligger også på Pudong -siden.

Transportmuligheter og avstander

Shanghais metro er en billig, rask og praktisk måte å komme seg rundt i byen på. T-banen har 11 linjer som enkelt tar deg til alle de store severdighetene som The Bund, Nanjing Lu, People Square, Huaihai Lu og Shanghai sentralstasjon. Den første linjen åpnet i 1995, og det er allerede verdens største metrosystem. T-baneprisen er vanligvis mellom RMB 3 og RMB 6 i sentrum av Shanghai.

Havnen

Middels store cruiseskip legger til kai ved Shanghai Port International Cruise Terminal nær sentrum. Større skip bruker havnen i Shanghai Wusongkou ca. 25 kilometer fra Shanghai. Fra havnen i Shanghai Wusongkou er det enklest å komme seg inn til sentrum med taxi eller metro. At tar ca. 45 minutter.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi