Sør-Korea

Finn cruise

Fascinerende Sør-Korea, som formelt kalles Republikken Sør-Korea, tilbyr besøkende spennende storbyer, vakre strender og orientalsk kultur. I dag er landet kjent som et viktig senter for moderne teknologi fra verdenskjente merker som Samsung, Hyundai og LG, men den lange historien trekker stadig oppmerksomhet til seg selv, bl.a. i Seouls byport fra 1300-tallet. En gang var det nødvendig for å beskytte byfolk fra tigerangrep. Det er bare ett eksempel på den spennende blandingen av moderne tid og fargerik historie som besøkende møter.

Storbyens skyskrapere og kultur

Seoul er hovedstaden i Sør-Korea og landets mest kjente by. Her eksisterer skyskrapere side om side med grønne parker og godt bevarte palasser. Byen yrer hele døgnet og er kjent for sin moderne ungdomskultur, underholdning og mote. De siste årene har byen også utviklet seg til å bli et av Øst-Asias viktigste knutepunkter for kunst. I Seoul har du unike shoppingmuligheter, og i de neonopplyste gatene kan du finne gatekjøkken med deilig gatemat, f.eks. Koreansk grillmat, bulgogi bibimbap, kimchi og andre populære koreanske retter.

Sør-Koreas nest største by, Busan, byr også på spennende kulturelle severdigheter som gamle templer, kunstmuseer og fiskemarkeder, men også lange sandstrender.

Natur og kultur på den koreanske halvøya

I løpet av de siste tiårene har Sør-Korea forvandlet seg fra et fattig jordbruksland til et økonomisk kraftsenter, og i dag bor mer enn halvparten av Sør-Koreas befolkning i byer.

Men Sør-Korea er mer enn pulserende storbyer. Det meste av Sør-Korea er landlige områder som består av fjell og åser, og det er flere populære steder hvor folk søker tilflukt fra støy og stress i byen. Et eksempel er Wonju, som ligger to timer fra Seoul og tilbyr golfbaner og skisteder. Siden 2013 har det også vært mulig å besøke det spektakulære Hansol – museet, bygget på toppen av et fjell og designet av den japanske stjernearkitekten Tadao Ando. Utenfor sørkysten av Sør-Korea ligger flere øyer, hvorav vulkanøya Jeju (Cheju-do) er den største og mest kjente. Det er turstier gjennom øyas dramatiske natur til kraterinnsjøer og Sør-Koreas høyeste fjell, Hallasan.

Søk cruise etter destinasjon

Havnebyer