Tokyo

Finn cruise

I kontrastenes Tokyo kan du finne gamle templer og hager midt i skyskraperne i Japans største by. I megabyen Greater Tokyo, som har mer enn 35 millioner innbyggere, er det fortsatt plass til parker og hager.

Tokyo har mange spennende nabolag, hver med sin egen spesielle karakter. Mange besøkende forteller om hvordan et besøk i byens ulike shoppingstrøk vekker et ønske om alt det vakre og kule du finner. Mange av Japans trender har sitt opphav i fargerike Shibuya, som ofte sprer seg til resten av verden. Ginza er et populært shoppingdistrikt, men hvis du er interessert i teknologi, bør du dra til Akihabara. Harajuku er et veritabelt motemekka, ikke minst for de unge. Shinjuku er et populært underholdnings- og shoppingområde, mens du i Asakusa, med sine trange gater, kan oppleve atmosfæren til gamle Tokyo.

Det sies at Tokyo aldri sover og nattelivet har noe for enhver smak. Overalt kommer du over izakaya, de japanske barene som serverer mat og drikke til de små timer. I Tokyos musikk- og klubbmiljø kan du finne intime loungeklubber, jazzklubber, glitrende moteklubber, discoklubber, rockeklubber, undergrunnsklubber og fantasifulle temaklubber. Mulighetene er endeløse. Nattelivet er livligst i Roppongi, Shinjuku, Shibuya og Ginza. Spesielt er byen en av verdens tryggeste byer med svært lite kriminalitet sammenlignet med de fleste andre storbyer.

Transportmuligheter og avstander

Tokyo har et godt utbygd nettverk av tog- og T-banelinjer, som drives av en rekke forskjellige selskaper. Busser, monorail og trikker er også en del av kollektivtransporten. De største stasjonene er Tokyo stasjon og Shinjuku stasjon, som har det største antallet reisende i verden. Mange av metrolinjene er bygget sammen med toglinjer og kjører også på deres spor.

Havnen

Mellomstore cruiseskip bruker Harumi Passenger Ship Terminal, som ligger i Tokyos havneområde. Den nærmeste t-banestasjonen, Kachidoki stasjon, ligger omtrent 20 minutters gange fra havnen. Det går også busser fra havnen til Ginza t-banestasjon.

Større cruiseskip slipper ofte anker ved havnen Oi Wharf Marine Products. Det går busser fra havnen til Shinagawa JR jernbanestasjon.

Noen av de større cruiseskipene kan også legge til ved Osanbashi International Passenger Terminal i Yokohamas havn. Havnen i Yokohama ligger ca. 40 km fra Tokyo. Fra havnen er det en kort spasertur til Nihon t-banestasjon Odori. Derfra er der 40 minutter til Shibuya stasjon i Tokyo.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi