Athen

Finn cruise

Mange har hørt om Athen på grunn av den gamle mytologien, og byen er kjent for Parthenon-tempelet på Akropolis-klippen. Men Athen har så mye mer å tilby. Det er en travel metropol med en kombinasjon av gamle templer og moderne metroer. I Athen kan historieinteresserte f.eks. fordyp deg i den gamle Agora og det arkeologiske museet. Rundt Syntagmaplassen ligger populære shoppingområder i Athens moderne bydeler. Her er det nok av fortauskafeer og restauranter hvor du kan ta en pause etter en handletur. Fra Athens havneby Pireus er det enkelt å ta en ferge eller luftbåt ut og utforske den berømte greske skjærgården.

Avstander og transportmuligheter

Athen internasjonale lufthavn ligger i Spata, 33 kilometer sørøst for Athen. Det tar en knapp time med flybussen til Syntagmaplassen. T-banen til Syntagmaplassen tar 27 minutter, mens turen til Pireus tar 60 minutter. Havnen i Pireus ligger ca. 50 km fra Athen internasjonale lufthavn og ca. 8-9 km fra Athen sentrum (15-30 minutters reise avhengig av trafikk).

Havnen

Havneområdet er delt i tre deler. Skip anløper Megas Limani. Det er flere bedrifter, butikker og gode spisesteder i havnen.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri