Barcelona

Finn cruise

Barcelona er en interessant blanding av gammelt og nytt. Det er lett å kombinere sol og strand med kultur i Barcelona, for rett ved sentrum er det en 12 km lang sandstrand. I byen kan du også beundre Antonio Gaudis: Sagrada Familia, parken og Park Güell, Casa Mila og Casa Battló . Barcelona huser mange spennende museer, og for kunstkjennere er byen absolutt verdt et besøk, for du kan se verk av både Picasso, Miró og Salvador Dali.

Las Ramblas er byens bankende hjerte. Langs handlegaten finner du Barcelonas beste kafeer og tapasbarer, hvor du kan slappe av mange timer av gangen. På dagtid er det handelsmenn som selger alt fra blomster til kunsthåndverk, og gateartister underholder med sjonglering og mimeshow.

Det er mange shoppingmuligheter i hele byen, som har mange kjøpesentre og eksklusive motebutikker hvor du kan jakte på gode kjøp. Du bør også unne deg et besøk i markedshallen La Boqueria, hvor de selger alle slags delikatesser fra det katalanske kjøkken.

Barcelona er også kjent for sitt natteliv. Går du en tur i byen om kvelden, er et besøk på en bar i de gotiske kvarterene, en kafé eller dans til tidlig morgen på et diskotek attraktive alternativer.

Avstander og transportmuligheter

Barcelona flyplass ligger ca. 13 kilometer fra sentrum. Havnen i Barcelona ligger ved enden av den populære Las Ramblas-promenaden. Den enkleste måten å komme seg fra flyplassen til sentrum eller direkte til havnen er med taxi. Reisetiden er ca. 35 minutter, avhengig av trafikk. Taxien er fordelaktig – kjøreturen fra flyplassen til havnen bør ikke koste mer enn 40 euro.

Du kan også komme deg til sentrum med buss, tog eller metro på ca. 30 minutter. I sentrum må du bytte transportmiddel for å komme til havnen.

Flybussen (Aero Bus) er den raskeste offentlige transporten til sentrum. Bussen stopper ved begge flyplassterminalene. Flybussen stopper i sentrum på Plaça Catalunya.
T-banelinjen L9 Sud går fra flyplassen til sentrum. Det er en t-banestasjon ved begge flyplassterminalene.

Toget fra flyplassen inn til sentrum går hvert 30. minutt. Jernbanestasjonen ligger ved flyplassens terminal 2. I sentrum stopper toget ved holdeplassene Barcelona Sants, Passeig de Gracia og Clot, som også er metrostasjoner.

Den beste måten å komme seg fra sentrum til havnen på er t-banen (linje L3). Gå av t-banen ved Drassanes stasjon. Kryss gaten i retning sjøen. Du finner bussholdeplassen (Mirador de Colom) hvorfra du kan ta buss til alle havnens terminaler.

Havnen

Havnen ligger i sentrum der Las Ramblas ender ved havet. Skip ankommer terminaler 7-9, ved Moll Adossat, mens mindre skip legger til kai ved den gamle havnen i Port Vell.

Fra flyplassen tar det ca. 20-30 minutter å komme til havnen med taxi. Det går ingen direkte busser fra flyplassen til havnen, men du kan kjøre via sentrum. Gå av på Catalunya eller Sants Estacion stasjon og fortsett med t-banen til Drassanes stasjon. Derfra krysser du gaten mot sjøen. Der finner du bussholdeplassen med terminalbussen Cruiser T3, også kalt «Blue Port»-bussen. Bussen går fra Columbus Memorial (Mirador de Colom), som ligger ved enden av Las Ramblas, til hver terminal i havnen. Bussbilletten koster noen få euro per person.

Kommer du til Barcelona med bil, er det parkeringsmuligheter ved World Trade Centre.
Bagasjeoppbevaring er tilgjengelig i terminal 1 på flyplassen og på Sants Estacion stasjon. Du kan også få tilsendt bagasjen direkte fra havnen til flyplassen hvis du har en sen flyavgangstid og ønsker å tilbringe dagen med å oppleve Barcelona.

Les mer om havnen i Barcelona her.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri