Genova

Finn cruise

Genova er Italias største havneby med massevis av middelalderkirker, barokke torg og historiske monumenter. Videre har byen en av de mest interessante motescenene i dag. Fra sjøen er det en opplevelse å se byens bygninger i flere lag i åssidene.

I de travle gatene i gamlebyen kan du virkelig kjenne middelalderstemningen, og Via Garibaldi, som går langs byens palass, er på UNESCOs verdensarvliste. I de tradisjonelle trattoriaene kan du nyte den mest kjente delikatessen i Liguria -regionen: pesto. Men byen lever ikke bare i historien. Blant de mest populære attraksjonene er det utmerkede akvariet i Genova og fyret La Lanterna, hvorfra du har en utmerket utsikt over havnen i Genova.

Avstander og transportmuligheter

Genova flyplass ligger ca. 6 kilometer fra havna og ca. 10 kilometer fra sentrum av Genova. Den enkleste måten å komme seg fra flyplassen til havnen eller direkte til sentrum er med taxi. Du kan også ta tog og buss mellom flyplassen og havnen, samt sentrum.

Folk reiser ofte til Genova via Milano eller Nice. Fra Milano- Malpensa flyplass er det ca. 200 kilometer til Genova. Avstanden fra Milano- Linate lufthavn til Genova er ca. 150 kilometer. En flybuss går fra begge flyplassene til Milanos togstasjon. Fra jernbanestasjonen kan du ta toget til Genova. Det er omtrent 200 kilometer fra Nice flyplass til Genova. Ta buss eller taxi fra flyplassen til jernbanestasjonen i Nice ( Gare de Nice Ville), hvorfra du kan ta toget til Genova.

Du kan se rutetabellen for togene her.

Havnen

Havnen i Genova ligger innen gangavstand fra byens historiske sentrum. Med store kofferter er det likevel verdt å vurdere å ta taxi. De fleste cruiseskip legger til ved Stazione Marittima- området. Avgangsterminalen er vanligvis enten Ponte Andrea Doria eller Ponte dei Mille.

Les mer om havnen i Genova her.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi