Istanbul

Finn cruise

Den livlige byen Istanbul er den eneste byen i verden som ligger på to forskjellige kontinenter, den europeiske og den asiatiske. Her møter østens mystikk det moderne vesten og danner noe helt unikt. Byen inneholder eksotiske basarer, vakkert dekorerte moskeer og historiske palasser, men også musikk- og kunstarrangementer, som gjør Istanbul til en av de mest populære storbydestinasjonene i Europa.

Hagia Sofia og Den blå moskeen er de mest populære severdighetene i byen, og med god grunn. Hagia Sofia ble bygget som en kristen kirke på 400-tallet og var i nesten 1000 år verdens største kirke. Den ble senere omgjort til en moske. I dag huser det et museum. Den blå moskeen er Tyrkias nasjonale moske og en praktfull og imponerende bygning. Topkapi-palasset, som er på UNESCOs verdensarvliste, er også verdt et besøk. Bygget består av fire indre gårdsrom. Her bodde sultanen sammen med tusenvis av kvinner og evnukker.

Avstander og transportmuligheter

Istanbuls internasjonale flyplass ligger ca. 24 km fra sentrum. Du kommer deg enkelt inn til byen med taxi, buss eller metro. Fra flyplassen til havnen i Istanbul er det ca. 25 km, og turen tar vanligvis ca. 30-45 minutter med taxi. Taxituren koster ca. 40 euro. Det er lettest å komme seg rundt med t-bane, trikk eller buss.

Havnen

Skipene legger til kai ved Yolcu Salonu -terminalen i byens havneområde. Det er flere kafeer og butikker i tillegg til en taxiholdeplass ved havnen. Fra havnen kan du ta trikk til Sultanahmet og gamlebyen, hvor mange av byens historiske severdigheter og attraksjoner ligger, f.eks. Topkapi og den blå moskeen.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri