Marseille

Finn cruise

Marseille er Frankrikes nest største by og en smeltedigel for mange ulike kulturer. Byen har vært under fønikisk, gresk og romersk styre. I dag er byen hjemsted for et stort antall spanjoler og afrikanere.

Byens lange historie merkes overalt. Den mest kjente attraksjonen er den 2600 år gamle havnen, Vieux Port, som dominerer bybildet. Andre severdigheter verdt et besøk er festningsøya Château d’If, kjent fra romanen om greven av Monte Cristo, samt basilikaen Notre Dame de la Garde. Du kan oppleve moderne Marseille på terrassene ved strandpromenaden, i de førsteklasses restaurantene i havnen og i de mange kjøpesentrene. Den 50 km lange kystlinjen er dominert av kalksteinsklipper. Sør for byen ligger de velkjente klippene Les Calanques. Kysten er storslått her, ikke minst sett fra båt ute på havet.

Avstander og transportmuligheter

Marseilles flyplass ligger ca. 25 km fra sentrum. Både tog og busser går mellom flyplassen og sentrum.

Havnen

Marseilles havneområde er stort og det er lange avstander mellom terminalene. Det er derfor viktig å holde styr på hvilken terminal cruiseskipet anløper. Fra havna kan du ta rederiets egne busser (nr. 35 og 36) til sentrum. Du kan også ta taxi. Havnen er ca. 8 km fra sentrum.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri