Roma

Finn cruise

Roma har lokket besøkende i mer enn 2000 år og er fortsatt en av de mest storslåtte og romantiske byene i verden. Det er så mange severdigheter her at det er umulig å se mer enn en brøkdel av dem i løpet av ett besøk. Det gamle Colosseum, Spansketrappen, Vatikanets kunstskatter og Trevifontenen er bare noen av Romas mest kjente severdigheter. I tillegg til de spektakulære attraksjonene er det også rikelig med liv i gater og smug. Sørg for å nyte alt det gode livet har å tilby, som fantastisk mat fra alle provinsene i Italia, verdens beste iskrem, skummende cappuccino og utsøkt glass vin! Shoppingmulighetene er ikke mindre fantastiske: elegante sko, vesker og smykker finnes på utallige handlegater rundt i byen.

Avstander og transportmuligheter

Fra Leonardo Da Vinci lufthavn (Fiumincino) er det flere togforbindelser til Termini sentralstasjon i Roma sentrum. Turen med Leonardo Express til sentralstasjonen tar ca. halvtime. Det går også langsommere lokaltog, som bruker litt lengre tid på å dekke reisen. Bagasjeoppbevaring er tilgjengelig på Termini sentralstasjon.

Civitavecchia

Havnen i Civitavecchia er ca. 80 kilometer fra Roma. Den beste måten å komme seg fra Leonardo Da Vinci (Fiumicino) flyplass til sentrum av Roma eller Civitavecchia er med tog. Rutetabellen for togene kan du se her.

Leonardo Express-toget går fra flyplassen til Roma sentrum og Termini jernbanestasjon hvert 30. minutt. Reisetiden er ca. 32 minutter. Termini stasjon har bagasjeoppbevaring.

Fra Termini er det direkte togforbindelser til Civitavecchia. Reisetiden varierer mellom 45 minutter og litt over halvannen time avhengig av tog. De raskeste InterCity-togene krever setereservasjon. Vær oppmerksom på at Civitavecchia jernbanestasjon ikke har heis. Havnen i Civitavecchia er ca. 2 kilometer fra jernbanestasjonen. Det er lett å komme til havnen ved å gå langs stranden.

Kommer du til Civitavecchia med taxi, lønner det seg å avtale prisen med sjåføren på forhånd. Noen av rederiene tilbyr også forhåndsbestilte bussforbindelser fra flyplassen til havnen.

Havnen

I havnen er det forbindelsesbusser som kjører mellom terminalene og skipene. Sjekk nøye at du går ombord på riktig buss da avstandene mellom terminalene er lange.
Havnens parkeringsplass ligger kun få minutter fra terminalene.

Les mer om havnen i Civitavecchia.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi