Valletta

Finn cruise

Valletta er hovedstaden på Malta og en storslått kulturdestinasjon. Byen står på UNESCOs verdensarvliste , og selv om byen virker liten, er det massevis av kirker, templer, massive fort og mye vakker barokkarkitektur. I selve havnebyen er det ingen sandstrender, selv om byen er omgitt av det glitrende blå Middelhavet, men ikke så langt fra byen er det flere sandstrender.

Lær om historien og kulturen til Valletta ved å besøke den interessante og må-se Saint John’s Co-Cathedral, Fort Saint Elmo og Manoel Theatre Teater , som ble bygget i 1731. Honninglikøren Bajtra er den maltesiske nasjonaldrikken og noe kjennere må smake. Men så spennende som Valletta er, bør du også begi deg ut av byen og oppleve den fantastiske naturen som finnes ganske nært sentrum.

Avstander og transportmuligheter

Luqa internasjonale lufthavn ligger ca. 15 minutter med bil fra Valletta havn. Den enkleste måten å reise de 9 km fra flyplassen til byen på er med buss eller taxi.

Havnen

Skipene ankommer Magazino -terminalen i Vallettas havn rett ved havneområdets politistasjon. Fra havnen kan du enten gå eller ta taxi eller buss inn til sentrum. Taxi koster rundt 10 euro, en dagsbillett for bussen 2,60 euro. Hvis du går, er det en lang oppoverbakke forbi Crucifix Hill, så det anbefales kun for folk i god form.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri