Venezia

Finn cruise

Venezia er et av Europas mest populære reisemål med imponerende kirker og palasser og en helt unik atmosfære som bringer tilbake minner fra en svunnen tid. Historiens vingeslag er en velkjent klisjé, men her passer den bedre enn kanskje noe annet sted i Europa. Her finner du et overflødighetshorn av klassiske kunstskatter, og hvert annet år fylles byen av moderne kunst når verdens mest kjente kunstbiennale arrangeres. Blant byens mest kjente attraksjoner er Markusplassen (Piazza San Marco) med kirken, campanile, Dogepalasset og Museo Correr.

Venezia som by er helt unik fordi den er bygget på mer enn 100 små øyer som ligger tett inntil hverandre. Alle bygningene står på trestolper med leire som underlag, noe som er årsaken til at byen synker to millimeter i året. Markusplassen blir stadig mer oversvømmet. De mer enn 100 øyene er adskilt av 150 kanaler og knyttet sammen med 400 broer. Den mest kjente av broene er Rialtobroen, som er en av fire broer som spenner over Canal Grande, som deler byen i to deler. Langs Canal Grande og mange andre kanaler i byen glir gondolene av gårde i rolig tempo. Oppdag Venezias drømmeaktige skjønnhet, som gjør den unik blant byer.

Avstander og transportmuligheter

Marco Polo flyplass ligger i Tessera ca. 8 km nord for Venezia. Fra flyplassen kan du komme deg til Venezia med taxi, tog, buss eller vannbuss. Den enkleste måten å utforske byen på er å ta vannbussen (ACTV), som går hvert femte minutt. En enveis tur med vannbussen koster 7,50 euro (2016-priser), men det lønner seg bedre å kjøpe en 1-, 2- eller 3-dagers billett. Noen flyselskaper flyr til Trevisio flyplass, som er ca. 45 minutters togreise fra Venezia. Bussreisen fra Trevisio til Venezia tar ca. 70 minutter.

Havnen

I Venezia er det to havner for cruiseskip. Marittima er havnen som brukes oftest. De større skipene kommer hit, mens San Basilio kan ta imot mindre skip. Flyplasstransport fra Marco Polo til Piazzale Roma tar 30 minutter og koster rundt 6 euro. Herfra tar det ca. 10 minutter å gå til terminalen eller du kan ta det lille monorail -toget som koster rundt 2 euro. Du kan også ta vannbussen fra flyplassen til havnen (Alilaguna, blå linje). Det tar ca. 2 timer og koster rundt 18 euro. Kommer du med bil kan du parkere på Marittima. Vannbusslinje 61 og 82 går strekningen Venezia – San Basilio.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi