Los Angeles

Finn cruise

Los Angeles – eller LA, som «Englenes by» kalles til daglig – er et enormt urbant område som hovedsakelig består av lavblokker, som er ulikt noen annen by i verden. Det er en trendsettende global metropol med en uvanlig historie og rik kulturarv. Den er kjent som den globale hovedstaden for underholdning og filmer, med filmstudioene i Hollywood, Oscar-showet og filmstjernenes Beverly Hills.

Los Angeles har 120 km solfylt stillehavskyst, anerkjente restauranter, museer i verdensklasse og flere av USAs beste fornøyelsesparker som Disneyland og Universal Studios. Det er flere museer og teatre i LA enn noen annen amerikansk by, i tillegg til en blomstrende musikk- og galleriscene. Blant de mest kjente museene er det fantastiske Getty Center i Brentwood og Los Angeles County Museum of Art (LACMA) på Museum Row.

Los Angeles og luksus er to sider av samme sak, som kommer til uttrykk i alt fra kjendisfylte restauranter og klubber til femstjerners hoteller. Rodeo Drive er en av verdens ledende luksusdestinasjoner hvor kun de rikeste handler.

Nesten halvparten av innbyggerne i Los Angeles har røtter i Latin-Amerika – fra Mexico og Peru til El Salvador og Costa Rica – og hvert år fra 15. september til 15. oktober feires National Hispanic Heritage Month. Over hele Los Angeles finner du nabolag og attraksjoner som er preget av ulike kulturer. Du kan finne meksikansk kultur i East LA Boyle Heights og på Olvera Street Mexican Market i sentrum av LA, mens du kan finne asiatisk kultur og mat i Chinatown og Little Tokyo. Koreatown har landets høyeste konsentrasjon av nattklubber og restauranter. Persian Square er hjemmet til det største antallet persere utenfor Iran. Leimert Park er sentrum av LA Afroamerikansk kunstscene.

Transportmuligheter og avstander

Los Angeles har både t-bane, lokaltog og busser. Metro Rail er systemet med lokaltog med seks linjer og 80 stasjoner fordelt i fylket LA County. Metro Rail har forbindelser til sentrum av LA, Hollywood, Westside, Culver City, San Fernando Valley, Pasadena, East LA og Long Beach. Det er tre typer busstjenester i LA: Metro Local, Metro Rapid og Metro Express.

Flyplassen

Los Angeles International Airport (LAX) har ni terminaler og er en av de travleste flyplassene i verden. Flyplassen ligger 24 km fra sentrum av Los Angeles, og et stort antall jernbaneforbindelser og veier fører dit.

Havnen

World Cruise Terminal i San Pedro er vestkystens største cruiseterminal med en million passasjerer hvert år. Havnen ligger 45 km fra sentrum av LA og ca. 30 km fra Los Angeles flyplass.

Av sengeplasser 91-93 anløp Carnival Cruise Line, Celebrity Cruises, Disney Cruise Line, Holland America Line, Princess Cruises, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Seabourn Cruise Line og Silversea.

Det går skyttelbuss til en større parkeringsplass i området.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi