New York

Finn cruise

New York er en fascinerende metropol som alle bør besøke minst én gang i livet. I tillegg til all kulturen, shoppingmulighetene og det intense storbymiljøet, får du den unike opplevelsen av å gå i gatene du har sett i utallige filmer og TV-serier!

Mangfoldet i The Big Apple er stort. Du kan skreddersy oppholdet akkurat slik du vil. Du kan ta det med ro i trendy Williamsburg med sine små kafeer og koselige restauranter og spise ekte amerikansk frokost eller lunsj på en klassisk diner eller bla blant byens beste hamburgersteder og bagelbutikker. Glamour og neonlys florerer på Broadway og Times Square.

Hvis du er mer interessert i kunst og museer, har du et overflødighetshorn av valg. I tillegg til alle galleriene i Chelsea, huser byen bl.a. det verdenskjente Guggenheim-museet, det velkjente MOMA på Manhattan med filial i Brooklyn, Metropolitan Museum of Art, Natural History Museum og mye mer.

Og har du lyst til å ta en pause fra storbypulsen, er det selvsagt alltid byens store, grønne lunge – Central Park.

Gjennom århundrene har New York blitt kjent som en smeltedigel av forskjellige kulturer. Byen er i stadig endring, og i prosessen har noen grenser blitt visket ut, men du kan likevel bli fascinert av det helt spesielle asiatiske miljøet i Chinatown. Her kan du finne både gode og overraskende autentiske kinesiske, japanske og koreanske restauranter. Harlem nord for Central Park er også verdt et besøk. Var det f.eks. noe å oppleve klangfullt gospel i en kirke eller prøve sjelmat hos Miss Mamie’s Skjeavlet også?

Transportmuligheter og avstander

New York har flere flyplasser, men internasjonale flyvninger lander vanligvis enten på John F. Kennedy International Airport , som er ca. 15 miles fra Manhattan, eller i Newark Liberty International, 26 miles fra Manhattan. Den billigste og noen ganger raskeste måten å komme seg inn til sentrum på er med tog. I byen er T-banen det klart mest fleksible transportmiddelet.

Havnene

New York har to cruiseterminaler, en på Manhattan og en i Brooklyn. I tillegg har Royal Caribbean og Celebrity Cruises sin egen terminal over bukten i New Jersey.

Manhattan Cruise Terminal, New York

Manhattan Cruise Terminal er den eldste terminalen, som tar imot flest cruiseskip av de tre terminalene. Terminalen ligger på 12th Avenue i den vestlige delen av Manhattan. Terminalen har en parkeringsplass. Fra John F. Kennedy internasjonale lufthavn tar det ca. 1-1,5 time å kjøre dit. Fra Newark Flyplass ca. 1 time, og fra La Guardia flyplass 1 time og 45 minutter. Fra Midtown Manhattan til terminalen tar det ca. 15 minutter.

Brooklyn Cruise Terminal, New York

Noen cruiseskip anløper terminalen i Red Hook, Brooklyn. Det er enklest å komme seg til terminalen med taxi, men det er også parkeringsmuligheter i området. Fra John F. Kennedy internasjonale lufthavn tar det ca. 1,5 time å kjøre dit. Fra Newark Flyplass ca. 1,5-2 timer, og fra La Guardia flyplass 1 time.

Cape Liberty Cruise Port, New Jersey

Cape Liberty Cruise Port er Royal Caribbeans og Celebrity Cruises egen terminal. Cape Liberty ligger 11 km sør for Manhattan. Fra Newark Flyplass , det er bare en kort tur til terminalen. Fra John F. Kennedy internasjonale lufthavn tar det 1 time og 15 minutter, og fra La Guardia Flyplass 1 time og 30 minutter.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri