Seattle

Finn cruise

Ifølge CNN er Seattle en av de mest populære byene i USA og den største byen i delstaten Washington. Byen, oppkalt etter indianerhøvdingen Seattle, ble grunnlagt i 1853 og har et temperert klima som minner om Norge. Byen kalles «den regnfulle byen», selv om det faktisk oftere er overskyet enn regnfullt her.

Byens mest kjente landemerke er den 160 m høye Space Needle, som er kjent fra TV-seriene Frasier og Grey’s White World. Fra toppen av tårnet har du en enestående utsikt over byen og Mount Rainier i bakgrunnen.

Byens havneområde er absolutt verdt et besøk. Seattle er kjent for både kaffe og interessen for økologisk mat, og i den kjente Market Place og Fisherman Terminal i havneområdet kan du finne god mat rett fra havet og lokale bønder. Ved bryggene finner du i tillegg til restauranter også butikker og et akvarium.

Musikk- og teaterscenen er levende, og gjennom årene har verdens søkelys vært rettet mot Seattle. Det var her musikkstilen grunge oppsto på 1980-tallet, med band som Nirvana, Soundgarden og Pearl Jam som de mest kjente representantene. Aktive band assosiert med Seattle inkluderer Fleet Foxes og Band of Horses. Jimi Hendrix kommer også fra byen, og du kan finne ut mer om ham i musikkmuseet EMP Museum i sentrum. Byen kan også skilte med en rekke teatre og talte ord-artister, samt et anerkjent symfoniorkester som nylig feiret 100-årsjubileum.

For de som er interessert i kunst, er Seattle Art Museum, «SAM», med rundt 25 000 verk verdt et besøk. Her kan du beundre både samtidskunst og lokal kunst og verk av europeiske mestere. Et museum som kan være spesielt interessant for norkse besøkende er Nordisk Heritage Museum. Det er det eneste museet i Nord-Amerika som er dedikert til den nordiske immigrasjonen til USA.

Mange globale selskaper er knyttet til byen, f.eks. kaffekjeden Starbucks, flyprodusenten Boeing samt Microsoft og Amazon.

Transportmuligheter og avstander

Flyplassen Seattle Tacoma International Airport ligger ca. 23 km fra sentrum. Det tar ca. en halv time å komme inn til sentrum med Link Light Rail lokaltog . Det finnes også en minibusstjeneste kalt Airporter Shuttle , som går til Alaska fergeterminal.

Havnene

Mange cruise til Alaska går fra Seattle. Byen har to havner.

Bell Street ved Pier 66 er havnen som brukes av Norwegian Cruise Lines. Det ligger midt i Seattle, en kort spasertur fra Pike Place Market og Seattle Aquarium. Den ikoniske Space Needle er også i nærheten.

Andre rederier – Carnival, Celebrity Cruises, Holland America Line, Princess Cruises og Royal Caribbean International – anløper Smith Cove ved Pier 91 til høyre nord for sentrum.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi