Vancouver

Finn cruise

Vancouver ligger på vestkysten av Canada på grensen til USA. Den dynamiske havnebyen er et viktig nærings- og kultursenter, som lokker med både den mektige naturen rundt byen og det overraskende milde klimaet.

OL-byen Vancouver er et godt utgangspunkt for utflukter til naturen rundt. Her er enorme skoger, fjorder og fjell, som lokker med alle slags friluftsaktiviteter i naturen.

Vancouver kalles «bydelenes by», fordi ulike nabolag i byen har sin egen karakter avhengig av innbyggernes etniske bakgrunn. Vancouver er byen i Nord-Amerika med størst kinesisk befolkning, og omtrent halvparten av innbyggerne snakker et annet språk enn engelsk. I byen finner du bl.a. flere kinesiske nabolag, Little Italy, Greektown og Punjabu Market, hvor du kan finne spennende lokale butikker og restauranter. Underholdningslivet er konsentrert i nabolagene rundt Granville Street. Byen huser også en av Nord-Amerikas største urbane parker, Stanley Park, som er større enn Central Park i New York. Her ligger bygninger fra slutten av 1800-tallet side om side med moderne skyskrapere.

Vancouvers viktigste handlegate, Robson Street, er et shopperparadis. I nærheten finner du byens største varehus. Med sine 500 000 innbyggere er Vancouver et allsidig reisemål som har noe å tilby alle. Danske Jannick Hansen har tidligere spilt for NHL-laget Vancouver Canucks, og liker du å se NHL-ishockey er Vancouver et opplagt sted.

Transportmuligheter og avstander

Vancouver internasjonale lufthavn ligger 16 kilometer fra sentrum. En taxi fra flyplassen til sentrum er noe dyrere enn bussen, men prisforskjellen er overkommelig. T- banen (SkyTrain) går på ruten mellom flyplassen og sentrum.

Den vanligste måten å komme seg rundt i Vancouver er med bil, men det finnes også busser, T-bane og ferger. En dagsbillett koster rundt 7 USD.

Havnen

Canada Place Cruise Terminal ligger sentralt i nærheten av Vancouvers shoppingdistrikt. Fra flyplassen tar det ca. 30 minutter å komme til havnen. En metrolinje går direkte til Waterfront-stasjonen ved havnen. Fra Waterfront går det flere busser og tog til andre deler av Vancouver. Ferger til de nordlige delene av Vancouver går også fra havnen. Der er parkeringsplasser i havna.

Søk cruise etter destinasjon

Søk cruise etter rederi

Galleri