Tromsø

Finn cruise

Byen kalles «Porten til Arktis», som er et passende navn med tanke på at flertallet av polarekspedisjonene startet fra Tromsø og at arktisk jakt er en del av byens historie. Tromsø er omgitt av majestetiske landskap og er full av kultur og historie. Blant Tromsøs utallige severdigheter kan nevnes spennende dyreliv, fantastiske landskap, historie, kultur og særegen arkitektur.

Tromsø kalles ofte Nordens Paris, og her er også et aktivt uteliv, en hyggelig lokalbefolkning og et stort utvalg restauranter som spesialiserer seg på ferske, lokale råvarer. I sentrum er det gode shoppingmuligheter – alt fra lokalproduserte spesialiteter til nordiske og internasjonale merkevarer.

Byens mest kjente landemerke er Ishavskatedralen, som ble bygget i 1965 og inneholder et enormt glassmaleri. Tar du taubanen Fjellheisen opp til toppen av Fløyfjellet kan du nyte den fantastiske utsikten over byen, fjellene og fjordene. Opplevelsessenteret Polaria ligger fem minutter fra sentrum. Her kan du oppleve et arktisk akvarium, interessante utstillinger, en panoramisk kino og en suvenirbutikk. Liker du planter og blomster bør du besøke verdens nordligste botaniske hage, som drives av Universitetet i Tromsø, hvor du også finner Tromsø Universitetsmuseum. Her kan du oppleve nordnorsk natur og kultur med fokus på den lokale samiske kulturen i tillegg til arkeologi, religiøs kunst, geologi og nordlys – alt i familievennlige omgivelser.

 

I et tradisjonelt havnehus fra 1830-årene finner du Polarmuseet, hvor du kan finne ut mer om Tromsøs polarhistorie. Du kan også besøke verdens nordligste bryggeri, Mack, eller smake på produktene i Ølhallen.

Tromsø ligger nesten 400 kilometer nord for polarsirkelen, men takket være Golfstrømmen er klimaet behagelig. Den lange, mørke vinteren med mye snø og en himmel opplyst av nordlyset er perfekt for vinteraktiviteter som hundekjøring eller skikjøring. Omvendt er midnattssolen og de endeløse sommernettene laget for fotturer og kajakkpadling.

Havnen

Havnen ligger midt i sentrum på Prostneset.

 

Søk cruise etter destinasjon