Trondheim

Finn cruise

Trondheim er det kommersielle sentrum av Midt-Norge og i norsk målestokk en storby. Likevel har byen klart å beholde sjarmen som er typisk for mindre byer. Etter en ødeleggende brann i 1681 ble gatene utvidet for å hindre brannen i å spre seg. Men noen av de trange middelalderske smugene og gatene eksisterer fortsatt som en kontrast til de brede bulevardene på 1600-tallet.

Trondheim er kjent som en av Europas mest autentiske trebyer med mange spesielle trebygninger, hvorav noen ble bygget allerede på 1700-tallet. Bakklandet er Trondheims gamleby, som ligger på østsiden av Nidelven. Det er lettest å krysse Gamle Bybru fra sentrum. De gamle trehusene, som opprinnelig var arbeiderboliger, er nå restaurert og omgjort til leiligheter, butikker og restauranter.

 

Trondheim har et rikt kulturliv med internasjonalt preg og sies å være den byen i Norge med flest restauranter og kafeer per innbygger. person. Trondheim er en hirstorisk by med mer enn 1000 år bak seg, men det er også en universitetsby, og studentene setter sitt livlige og ungdommelige preg på byen. I Trondheim ligger Nidarosdomen, som byggingen startet i 1070 på stedet for den hellige Olavs grav. Nidaros var et viktig kristent pilegrimsmål i middelalderen og fortsetter å være det. Det er verdens nordligste katedral og Norges nasjonalhelligdom. Ved siden av ligger Erkebispegården, som huser et av Norges beste museer.

Transportmuligheter og avstander

Du kan komme deg rundt i byen med buss eller trikk. Trikkelinjen heter Gråkallbanen og er den nordligste i verden som er i drift.

Havnen

Havnen er ca. 1 km fra Trondheim sentrum.

Søk cruise etter destinasjon

Galleri