CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.

Godt å vite

Planlegger du ditt første cruise med Azamara? Her finner du svarene på mange av spørsmålene som du sikkert har om cruise. Hvis du fortsatt lurer på noe, hjelper vi deg gjerne.

 

På alle restauranter om bord er kleskoden «resort casual», som betyr at du kler deg smakfullt. I hovedrestauranten og spesialrestaurantene er det ikke tillatt å gå barbeint eller ha på seg badedrakt, ermeløs topp, badedrakt, shorts, jeans eller caps. På Windows Café ute på dekk må du ha på deg sko og skjorte. I restaurantene Prime C, Aqualina og Discoveries liker mange gjester å pynte seg litt, men lange aftenkjoler og smoking er ikke nødvendig. En blazer for menn og et skjørt eller bukse med bluse er tilstrekkelig.

Billetter sendes til din e-post cirka tre uker før avreise.

Innsjekkingstidene for cruise med Azamara varierer og de tidligste er allerede midt på dagen. Nøyaktig tidspunkt for innsjekking og andre viktige tidspunkt i forbindelse med ombordstigning finner du i billetten. Det er viktig å komme frem til skipet i god tid (minst 90 minutter før avgang). Kommer du for sent, anses bestillingen som kansellert og du har ikke krav på refusjon av billettprisen.

Azamara har innført en forenklet innsjekkingsprosess, så når du ankommer havnen med dokumentene i hånden, har du allerede tatt hånd om de viktigste detaljene. Her er hva du kan forvente under din enkle innsjekking:

 • Presentere et gyldig pass
 • Signere cruise billetten
 • Trekke kredittkortet for eventuelle ekstra kostnader
 • Ta et bilde for ditt nøkkelkort

Hvis du ønsker det, kan du legge inn passinformasjonen din her.

Bagasjemerker kan du få i havnen eller skrive ut selv her:

Azamara Journey

Azamara Quest

Azamara Onward

Azamara Pursuit

 

Valutaen om bord er amerikanske dollar (USD). KeyCard brukes som betalingsmiddel om bord. Ved innsjekking blir kredittkortet ditt registrert på kortet og ved slutten av cruiset belastes alle kjøp på kortet ditt automatisk. Den siste kvelden av cruiset vil du motta en kvittering som viser alle kjøpene dine. Kvitteringen skal signeres for godkjenning.

Alle lugarne har stikkontakter for både 110 og 220 V og norske elektriske apparater får plass i stikkontaktene uten adapter. Skipet har et selvbetjent vaskeri uten kostnad for alle passasjerer. I tillegg er det klesvask mot en avgift.

Det er forbudt å ta med om bord:

 • skytevåpen
 • skarpe gjenstander (med unntak av saks med et blad mindre enn 10 cm)
 • stearinlys eller røkelse
 • kaffetrakter eller strykejern
 • ishockeykøller og baseballballtre
 • skateboard eller surfebrett
 • selvforsvarsutstyr
 • eksplosive stoffer eller farlige kjemikalier

Barn på de fleste cruise må være minst seks måneder gamle. Unntakene er cruise i Atlanterhavet og Stillehavet og cruise med mer enn tre dager på rad til havs hvor barna må være over 12 måneder. Azamara ønsker alle som oppfyller minstealderen velkommen, men rederiet vil minne barnefamilier om at det ikke er spesielle tjenester eller aktiviteter for barn om bord.

Hovedrestauranten har free seating og du kan komme og spise når du vil. Hovedrestauranten serverer frokost, lunsj og middag. Middag serveres i spesialrestaurantene Aqualina og Prime C. Middag i spesialrestaurantene er inkludert når du bestiller suite. For andre legges det til et gebyr på $15. Åpningstider for alle spisesteder står i dagsprogrammet om bord og varierer avhengig av ruten.

Romservice er tilgjengelig 24 timer i døgnet og er inkludert i prisen. Frokost kan bestilles til lugaren kvelden før. Spesialkostbestilling bør gjøres senest 45 dager før avreise.

På alle cruise med Azamara er serviceavgifter inkludert. Vær oppmerksom på at serviceavgifter for spabehandlinger ikke er inkludert i reisens pris, men du vil bli belastet med 18 % serviceavgift for disse.

Det er alltid minst én lege og én sykepleier om bord. Tjenestene og medisinene som er tilgjengelige er begrenset, så hvis du vet at du kan trenge visse medisiner under cruiset, ta dem med deg. Medisin mot sjøsyke er tilgjengelig i resepsjonen.

Begge skipene har utpekte røykeområder på bassengdekket. Alle andre steder, også på hyttens balkonger, er røyking strengt forbudt. Røyking er heller ikke tillatt på de fleste utflukter som rederiet arrangerer. Disse reglene gjelder også for e-sigaretter.

Aldersgrensen for servering av alkoholholdige drikkevarer er 21 år på alle cruise i Nord-Amerika. På andre cruise er aldersgrensen 18 år. Vær oppmerksom på at passasjerens alder ved starten av cruiset bestemmer alkoholpolitikken gjennom hele cruiset. Et bredt utvalg av alkoholholdige drikker er inkludert på hvert cruise, med tilleggsalternativer tilgjengelig mot en ekstra avgift. Du kan også ta med din egen favorittvin om bord på skipet. Hvis du vil nyte vinen i skipets restauranter eller barer, koster det 10 USD.

For å få mest mulig ut av destinasjonene anbefaler vi å bestille rederiets utflukter. Rederiets utflukter kan bestilles på forhånd, senest fem dager før avgang, eller om bord på skipet. Noen utflukter er veldig populære og det anbefales å bestille på forhånd. Dersom antall deltakere ikke når minimumsantallet, har rederiet rett til å kansellere ekskursjonen.

Azamara og skipets kaptein har rett til å endre skipets rute, for eksempel på grunn av værforhold, mekanisk svikt eller nødsituasjon.

Den siste kvelden på cruiset vil du motta detaljerte instruksjoner om hvordan du går av skipet og når.

Her er noen ting å huske:

 • Passasjerer forlater skipet i henhold til flyruten
 • Tidspunktet når du går i land varierer avhengig av havnebyen
 • Bagasjen din plasseres utenfor lugaren kvelden før
 • Bagasje skal være tydelig merket på etiketter levert av rederiet om bord
 • Ha ting du trenger den siste natten i håndbagasjen
 • Alle passasjerer skal ha forlatt skipet senest kl. 09.00

Hvis du har bestilt flyreise selv, sørg for at du har nok tid mellom avstigning og flyavgang. CruiseAway tar ikke ansvar for flyreiser bestilt av den reisende selv. Disse billettene kan vanligvis ikke endres.

Begge skipene har omfattende Wi-Fi-nettverk og et 24-timers internetthjørne. Det finnes en rekke internettpakker. Detaljert prisinformasjon er tilgjengelig om bord på skipet. Internett inkluderer vanlig surfing, men ikke for for eksempel Skype-samtaler.

Vi anbefaler at alle reisende har en omfattende reiseforsikring. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å få informasjon om den best egnede reiseforsikringen.

Sjekk i god tid før reisen hvilke pass- og visumregler som gjelder for de besøkte reisemålene. Alle passasjerer må ha gyldig pass, uansett cruise. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter reisens slutt. Passet må ikke være skadet. Vær oppmerksom på at et foreløpig pass ikke er gyldig for innreise til enkelte land.

Hvis navnet på billettene avviker fra navnet på passet, kan du bli forhindret fra flyet eller cruiset. I noen land kreves identifikasjon med passbilde ved avstigning under et cruise. En passkopi kan brukes til dette formålet. Sjekk for hver havn hvor lang tid før besøket du må søke om visum (der det er nødvendig). Dette varierer fra land til land. For Dubai må du søke innen 60 dager etter avstigning, for India innen 6 måneder osv. Passet vil bli stemplet ved hver port, så sørg for at du har nok blanke sider i passet.

Vær oppmerksom på at ingen refusjon er mulig etter at du har søkt om visum selv om søknaden ikke innvilges av myndighetene.

USA: Ved innreise til USA kreves det alltid en innreisetillatelse gjennom ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Passasjeren er ansvarlig for å gjøre søknaden på et elektronisk elektronisk skjema på: https://esta.cbp.dhs.gov

ESTA er underlagt et gebyr og betales med kredittkort. En ESTA-søknad kan gjøres så tidlig som mulig, men senest 72 timer før avreise. Du vil vanligvis motta et svar (bekreftelse eller avslag) innen få minutter.

Hvis du ikke har en ESTA-tillatelse, kan du bli nektet å gå ombord på flyet eller reise inn i USA. Ved forvirring eller spørsmål, kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet, telefon: 08-783 53 00.

Det kreves et gyldig maskinlesbart pass, noe et vanlig norsk pass alltid er. De er bare provisoriske pass som ikke er maskinlesbare. Informasjonen i bestillingen må samsvare med informasjonen i passet ditt. Dette gjelder navn, mellomnavn, kjønn og fødselsdato. Navnet ditt er skrevet i søknaden slik det står på den maskinlesbare delen av passet.

Amerikanske myndigheter har gjentatte ganger innført spesielle restriksjoner på ESTA og visum for søkere som har besøkt eller inneha statsborgerskap i Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for å informere deg om den nåværende situasjonen.

Kontakt legen din og be om informasjon om mulig helserisiko på reisemålene. Du har ansvar for at for eksempel vaksinasjonsprogrammet er i orden. Er du gravid kan du reise på cruise frem til 23. svangerskapsuke. Etter 24. uke har du dessverre ikke lov til å delta på cruiset, selv om 24. uke først ville ha skjedd under cruiset. Gravide må fremvise legeerklæring som viser svangerskapsukene og bekrefter at helsen er god nok for reisen.

Du må være i så god helse og fysisk form at du kan delta på cruiset uten å risikere din egen eller andres helse. Varsle reisebyrået skriftlig når du bestiller cruiset eller så snart som mulig etterpå dersom det har oppstått helserelaterte begrensninger før reisen eller som du tror kan oppstå under reisen, noe som kan påvirke gjennomførelsen av cruiset. Dette gjelder også bruk av hjelpemidler eller omsorg. Rederiet ber om å få så nøyaktig og spesifikk informasjon som mulig om helsetilstanden.

Noen av lugarene er utstyrt med hensyn til ulike funksjonshemninger samt syn- og hørselsbegrensninger. Reisende med behov for rullestol må ta med egen rullestol. Rederiet kan informere om hvilken del av skipet som ikke er tilgjengelig med rullestol og hvilke aktiviteter som er vanskelige for funksjonshemmede å delta på. Enkelte aktiviteter, som for eksempel ilandstigning i havner hvor man må overføres til mindre fartøy før man kan gå i land, kan være umulig for rullestolbrukere. Alle reisende med nedsatt bevegelsesevne eller helsemessige forhold skal kunne bevege seg og ta vare på seg selv, eller de må ha med seg egen assistent.

Azamara forbeholder seg retten til å nekte folk å reise på cruise dersom de ikke anses å være mentalt eller fysisk i form nok for reisen. Dette gjelder også reisende som trenger medisinsk behandling eller assistanse som skipet ikke kan gi. Førerhunder er tillatt på Azamaras skip.

Ombordstigning kan nektes dersom sikkerheten til andre passasjerer eller besetningen oppfattes som truet.

Azamara kan reservere et beløp på betalingskortet knyttet til kontoen din om bord på fartøyet. Disse reservasjonene er gjort for å sjekke at kortet er gyldig. Når den endelige regningen for ditt forbruk om bord er betalt, vil rederiet umiddelbart kansellere bestillingene. Det er opp til hvert enkelt kortselskap å heve reservasjonene i sitt system. Dette kan ta mellom syv og 14 virkedager og Azamara kan ikke påvirke dette. Når kortselskapet har trukket det reserverte beløpet har du tilgang til pengene igjen.