CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.

Spesielle behov

Du kan nyte luksusen til Azamara-cruise, selv om du bruker hjelpemidler. Rederiet gjør sitt beste for å gi en uforglemmelig cruiseferie med full service, også for personer som har spesielle behov på grunn av funksjonshemming eller sykdom.

Personer med bevegelsesrestriksjoner

De fleste fellesområdene er tilgjengelige, men treningsstudioet og spa-området er ikke tilgjengelig for rullestolbrukere. Det er ingen heiser for bassengene og boblebadene. På skipene er det tilgjengelige toaletter og heisene er romslige. Skipets kasino har et nedsenket Black Jack-bord.

Om bord er det fem ledige lugarer per skip. Lugarene er 2-sengs lugarer i klassene Club Continent og Club Interior. De tilrettelagte lugarene er romsligere enn standardlugarene og det er mer plass for rullestolbrukere. Badet er også romslig. I dusjen er det et sete som felles ned fra veggen og det er støtteskinner på veggen. På lugarer med balkong er det også mulighet for passasje til balkong. Lugarene er alltid teppebelagte.

Til lugarene kan du (senest 30 dager før avreise) forhåndsbestille følgende hjelpemidler: hevet toalettsete, separat dusjstol, kjøleskap og beholder for farlig avfall. Rederiet ønsker på forhånd å vite hvilke hjelpemidler du skal ha med deg, samt mål og vekt på eventuelle rullestoler. For elektrisk rullestol eller permobil må du også oppgi batteritype. Gi oss beskjed når du bestiller.

Hørselshemmede gjester

Ved forhåndsbestilling kan du få en vibrasjonsalarm (visuelt-taktil-varslingssystem) til førerhuset, og du kan koble vekkerklokke, ringeklokke, telefon og brannalarm til den. Via TTY teksttelefon kan du kontakte skipets resepsjon fra lugaren. Du bør gi beskjed om ditt behov for hjelpemidler senest 30 dager før cruiset, men gjerne allerede i forbindelse med bestillingen. Engelsk tegnspråktolkning kan bestilles til forestillingene på cruise med avgang fra USA og Canada senest to måneder før cruiset.

Synshemmede gjester

Det er så langt det har vært mulig brukt punkskrift på skipets offentlige områder og i lugarene. Azamara har også utdannet noen av de ansatte som fortellere som kan lese opp blant annet dagens program (på engelsk). Be om en foredragsholder i resepsjonen. Ved forhåndsbestilling er menyen tilgjengelig med større bokstaver enn normalt. Du bør gi beskjed om ditt behov for hjelpemidler senest 30 dager før cruiset, men gjerne allerede i forbindelse med bestillingen.

Dialyse

Cruisegjester som trenger regelmessig peritonealdialyse er velkomne om bord på Azamara. Azamara har imidlertid ikke mulighet til å ta seg av gjester som trenger hemodialyse. Gjester som bruker peritonealdialyse må ta vare på alt utstyr de tar med om bord. Dette bør du gi oss beskjed om senest 30 dager før cruiset, men gjerne allerede i forbindelse med bestillingen.

Ekstra oksygen

Du kan ta med ekstra oksygen om bord på Azamara. Senest 30 dager før avreise trenger vi å få nøyaktig informasjon om ekstra oksygen og hvilken leverandør du bruker. Tilnærmingen til å lagre ekstra oksygen varierer mellom båter.

Du finner mer informasjon om Azamaras tjeneste for spesielle behov på rederiets engelskspråklige sider. Vi hjelper deg gjerne med eventuelle spørsmål.