Godt å vite

Planlegge du ditt første cruise med Carnival Cruises? Her finner du svar på mange av de spørsmålene du sannsynligvis har om cruisene. Om du fortsatt lurer på noe, vil vår kundeservice gjerne hjelpe deg.

Cruisebilletter vil bli sendt via e-post ca. 3 uker før avgang. Gruppebilletter er tilgjengelig senest en uke før reisen.

Heldekkende reiseforsikring anbefales for alle passasjerer. Kontakt ditt forsikringsselskapet for mer informasjon.

Rederiet anbefaler å sjekke inn på deres hjemmeside senest 6 uker før avreise. Fyll ut innsjekkingsskjemaet på Carnival Cruises nettsted og motta dine elektroniske reisedokumenter og ombordstigningskort. Online innsjekking gjør ombordstigningen ved avgangshavnen raskere. Husk å ta med reisedokumentene dine til havnen.

Sen ankomst ved innsjekking kan bety at du går glipp av cruiset. Det gis ingen refusjon av cruiseprisen om passasjeren er for sen ved innsjekkingen.

Sjekk i god tid før reisen, hvilke pass- og visumregler som gjelder på de forskjellige destinasjoner du skal besøke. Har du har spørsmål, kan du kontakte landets ambassade for mer informasjon. Alle passasjerer må ha gyldig pass, og passet må være gyldig i minst seks måneder etter at cruiset er avsluttet.

Ved innreise til USA kreves det alltid innreisetillatelse via ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Passasjeren er selv ansvarlige for den elektroniske søknaden på: https://esta.cbp.dhs.gov. ESTA er avgiftsbelagt og betales med kredittkort. En ESTA-søknad kan gjøres så tidlig som mulig, men senest 72 timer før avreise. Hvis søknaden/tillatelsen mangler, kan du bli nektet ombordstigning på flyet eller innreise til USA.

Carnival Cruises ombordstigninger skjer ved intervaller. Du bestiller tid for ombordstigning når du sjekker inn på nettet på rederiets nettsted. Du må ankomme cruiseterminalen innen de 30 minutter av innsjekkingstiden du har valgt. Forhåndsbestilte innsjekkingstider er strenge, for å minimere ventetiden i terminalen. Gjester som ankommer før forhåndsbestilt innsjekkingstid, har ikke tilgang til cruiseterminalen før bestilt tid.

Det er forbudt å ta med følgende ombord: alkohol*, brennbare gjenstander og væsker (f.eks. strykejern og stearinlys), våpen (inkludert kniver, lommekniver og korketrekker/vinåpner), kaffemaskin, vannkoker, elektriske transformatorer, eksplosiver (f.eks. fyrverkeri), amatør radio utstyr, hockey køller, rusmidler, saks, skateboard og surfebrett.

* Fra avreisehavnen er det lov å ta med maksimalt en 750ml flaske vin eller champagne per person med ombord. Drikke kjøpt i andre havner blir oppbevart på skipet for resten av turen (uten kostnad) og fås igjen ved reisens slutt. Du kan også ta med en liten mengde (mindre enn 12 stykker) boks- eller kartong-pakket brus, mineralvann eller melk.

Valutaen ombord er USD. Skipene har et kontantfritt betalingssystem, noe som forenkler betalinger på cruiseskipet. Du får en personlig Sail & Sign-konto, knyttet til ditt bank eller kreditt kort (Visa, Mastercard, American Express eller Diners Club). Før turen er over, vil du motta en spesifisert regning til din lugar, slik at du kan sjekke at alt stemmer. Vær oppmerksom på at skipet har sin egen valutakurs som kan avvike noe fra valutakursen som brukes av banken din.

Vil du ikke koble bank- eller kreditt kortet til Sail & Sign-kontoen, kan du åpne on-board konto med et kontantinnskudd. Følgende minste kontantinnskudd anbefales:

  • 2-4 dagers cruise: 100 USD per person
  • 5-8 dagers cruise: 200 USD per person
  • 9 dager eller lenger: 350 USD per person

Rederiet gjør reservasjoner på bankkortet som er knyttet til kontoen din ombord på skipet, for å forsikre seg at det er dekning på kortet. Når den endelige faktura for dine kjøp ombord er betalt, vil reservasjonen bli opphevet. Vær oppmerksom på at noen banker holder disse reservasjoner opptil 30 dager.

På Carnival Cruise Lines legges det igjen driks til serverings- og lugar personalet i form av en serviceavgift. Serviceavgift kan betales på forhånd når du bestiller cruiset ditt. Servicegebyr betales i amerikanske dollar (16 USD per dag per person for innvendig-, utvendig og balkonglugarer og 18 USD per dag per person for suiter). I tillegg er det en 18 % serviceavgift på all kjøp av drikke, spesialrestauranter, helse- og skjønnhetstjenester, dette legges automatisk på din Sail & Sign-konto.

Alle lugarer har stikkontakter for både 110 og 220 V. Nesten alle lugarer har hårføner (med unntak av Carnival Elation, Carnival Paradise og Carnival Sensation). Klesvask er tilgjengelig mot et pristillegg.

På Carnival Cruise Lines cruiseskip er det organisert en rekke aktiviteter for barn. Barn 2-11 år har sine egne overvåkede lekeplasser, hvor de kan være og leke med barn på samme alder. Det er også tilpassede programmer og aktiviteter for tenåringer. Barnevakt for barn under 2 år er også tilgjengelig.

Camp Carnival/Ocean Camp er beregnet for barn mellom 2-11 år. Klubben er delt inn på tre aldersgrupper: 2-5 år, 6-8 år og 9-11 år. Klubbene har eventyrstunder, håndverk, skattejakt, videospill turneringer, sport, tema kvelder og utviklende aktiviteter. Barn overvåkes av kyndig personale.

Circle C er for barn mellom 12-14 år. Klubben har dans, videospill turneringer, filmkvelder, karaoke, sport, håndverk og spill. Foreldrene må registrere sine barn til klubben, slik at de kan komme og gå som de vil.

Club 02 er beregnet for 15–17-åringar. Her er det er forbudt for yngre barn og personer over 18 år (med unntak av klubbledere). Klubben arrangerer diskoteker, fester, sportsturneringer og spillkvelder. Tenåringer kan komme og gå som de vil.

Camp Night Owls tilbyr barnepass for barn fra 6 måneder til 11 år, noe som gjør at foreldrene kan nyte nattelivet uten å måtte bekymre seg for sine små.

Les mer om barneklubbene her.

Måltider på Carnival Cruises er fleksible, du bestemmer selv hvor og når du vil spise. Frokost, lunsj og middag i hovedrestauranten eller bufférestauranten er inkludert i cruiseprisen. Når du bestiller cruiset, kan du velge å forhåndsbestille en bordsetting, eller du kan spise når du ønsker det. Middag i hovedrestauranten serveres kl 17:45-21:30. Den reisende får bordplassering der og da, det kan forekomme litt venting. Har du valgt forhåndsbestilt bordsetting til middag, spiser du til samme tid hver kveld i hovedrestauranten. Dere sitter da ved samme bord hver kveld mellom 18.00-20.15. Ønske om bordplassering, sitteplass og annet må oppgis før cruisets starter. Du kan også spise på en av spesialrestaurantene mot en kuvertavgift, prisene varierer fra restaurant til restaurant.

Ombord på Carnival Cruise Line skipe er det uformelt antrekk. På dagen kan du kle deg slik du ønsker, for eksempel i strandklær og shorts. For buffé- og utendørsrestauranter kan du for eksempel ha på deg t-skjorte og badedrakt. På kvelden kler man seg gjerne litt penere. I hovedrestauranten og spesialrestaurantene kan du kle seg i lange bukser og en skjorte, eller kjole. For spesielle kvelder som ”Cruise Elegant evenings” forventes det at man kler seg opp.

Passasjerer må være 21 år eller eldre for å kjøpe eller konsumere alkohol ombord.

Fra avreisehavnen er det lov å ta med ombord maksimalt en 750 ml flaske vin eller champagne per person. Ønsker man å nyte eget vin i en av skipets restauranter blir det lagt til en avgift ( sk corkage fee) på 15 USD. Drikke som kjøpes i andre havner blir oppbevart på skipet for resten av turen (uten kostnad) og fås utlevert ved reises slutt.

Ombord på cruiseskip, er røyking kun tillatt på spesielt avgrensede områder. Røyking er tillatt utendørs på dekk, nattklubber (ikke på alle skip) og i kasinoet (bare hvis du spiller). Røyking er forbudt på alle lugarer, på balkonger, innendørs på fellesområder og i teatre. Røyking på lugaren medfører en straff på USD 250.

Alle passasjerer må fylle ut helsestatusskjemaet før cruiset. Kontakt din legen og be om informasjon om mulige helserisikoer på din destinasjon. Du er selv ansvarlig for å ha nødvendige vaksinasjoner for destinasjonene du skal besøke under cruiset. For kroniske sykdommer trenger man en legeerklæring. Er du gravid, kan du reise på et cruise til den 23. uke i graviditen, 24. uke må ikke intreffe under cruiset. Uansett hvor langt graviditeten har kommet, må du presentere en skriftlig legeattest på engelsk fra legen din. Attesten må bekrefte din helsetilstand, og at du er i god form og at graviditeten ikke utgjør en økt helserisiko for deg under cruiset.

Av sikkerhetsmessige årsaker må du være i god nok form for å reise og at cruiset ikke utgjør en fare for deg eller andre. Har du behov som kan kreve legehjelp under cruiset eller på en annen måte kan påvirke reisen, må du ved bestilling tydelig og skriftlig opplyse om dette.

Noen av våre skip har lugarer spesielt tilpasset gjester med nedsatt funksjonsevne. Planer over dekk finner du under de forskjellige skips informasjon. Har du en funksjonshemming eller medisinske problemer som gjør at du ikke kan klare deg selv, må du ha en assistent med for å hjelpe deg. På grunn av fare for skade, har ikke personalet på Carnival Cruises lov til å løfte eller bære funksjonshemmede. Noen steder på skipet kan oppleves å være noe trange. Ved avstigning i havner, der mindre båter er nødvendig for transport i land, er det ikke mulig å komme ombord med en rullestol. Vi forbeholder oss retten til å nekte en person å reise, om personen etter vår oppfatning, ikke er i fysisk eller psykisk stand til å reise, eller kommer til å trenge mer pleie enn ledsager eller rederiet kan tilby.

På alle skip er det en medisinsk klinikk som er bemannet av en lege og minst en sykepleier. Du betaler selv utgifter for medisiner og behandling, vi anbefaler at du har en tilstrekkelig reiseforsikring. Spar på alle kvitteringer for utlegg til forsikringsselskapet. Vær oppmerksom på at helsetjenester er regulert av amerikansk lov, og at prisen for legeavtaler, undersøkelser og medisiner ofte er høyere enn du er vant til hjemmefra. Her kan du også kjøpe sjøsyketabletter om nødvendig.

Få mest mulig ut av de spennende reisemålene vi besøker og bli med oss på en utflukt! Sørg for at du får plass ved å forhåndsbestiller utflukten din online (senest fire virkedager før avgang). Utflukter kan også bestilles ombord om det er plass. Vær oppmerksom på at tidene for utfluktene kan endres og at utflukter kan kanselleres om antall deltakere er for lavt.

Du kan gifte deg både ombord og i de forskjellige havnebyene vi besøker. Les mer om arrangementene på Carnival Cruise Lines hjemmeside.

Har du bestilt flyreisen på egen hånd, må du selv sørge for at du har nok tid mellom skipets ankomst og tiden for flyavgang. Vi tar ikke ansvar for flyreiser bestilt av kunden selv.

Skipets personell har rett til å avgjøre om en person skal nektes å gå ombord for å delta på cruiset. Dette kan skje hvis det er fare for din egen og/eller andre gjesters sikkerhet. Årsaker kan for eksempel være sykdom med høy smitterisiko, uanstendig oppførsel, ikke gyldig reisedokument eller identifikasjons dokument mangler. Passasjerer må være i god form, både fysisk og mentalt, slik at de kan reise på et cruises. I tillegg til dette har skipene helse- og sikkerhetsforskrifter og regler for hvordan man skal forholde seg til andre gjester ombord. Brytes disse regler, kan skipets ledelse be passasjeren om å forlate skipet ved neste havn. Utgifter forbundet med en avvisning fra skipet er gjestens ansvar.

Rederiet gjør reservasjoner på bankkortet som er knyttet til kontoen din ombord på skipet, for å forsikre seg at det er dekning på kortet og at kortet er gyldig. Når den endelige faktura for dine kjøp ombord er betalt, vil reservasjonen bli opphevet. Hvert enkelt kortselskap må deretter kansellere reservasjonene i sitt systemet. Dette kan ta mellom 7 og 14 virkedager, og rederiet kan ikke påvirke dette. Når kortselskapet har kansellert det reserverte beløpet, vil du ha tilgang til pengene igjen.