Spesielle behov

Carnival Cruise Line tilbyr alle sine gjester en unik cruiseopplevelse. Dette gjelder selvsagt også personer som har spesielle behov på grunn av skade eller sykdom. Det er tatt hensyn til tilgjengelighet på skipene slik at alle kan nyte et avslappende cruise.

Personer med redusert mobilitet

På Carnival Cruise Lines skip kommer du deg fint rundt med rullestol. Tilgjengeligheten er best på de nyeste skipene. Carnival Cruise Line anbefaler manuelle sammenleggbare rullestoler eller veldig lette elektriske rullestoler/permobiler til cruiset. Du kan også ta med deg andre hjelpemidler. På rederiets egen hjemmeside er det en plantegning over skipene, hvor tilgjengelige gangveier og tilgjengelige toaletter på de ulike dekkene er markert. Imidlertid er det vanligvis ingen løfteanordninger for bassenget eller boblebadene på dekk.

Rederiet skal ha informasjon om alle hjelpemidler som skal tas om bord, samt dimensjoner og vekt på eventuell rullestol, samt vekt på rullestol og bruker. Denne informasjonen skal gis senest 45 dager før cruiset, gjerne allerede i forbindelse med bestillingen.

Det er handikapvennlige lugarer på alle Carnival Cruise Line-skip. Det finnes tre ulike typer funksjonshemmede lugarer, og antallet varierer fra skip til skip. På noen skip er det kun noen få fullt funksjonshemmede lugarer. En ledig cruiseferie med Carnival Cruise Line bør derfor bestilles i god tid.

Fullt tilgjengelig lugarer (FAC)

Disse lugarene passer for bevegelseshemmede og rullestolbrukere. Lugaren og badet er stort nok til at du kan bevege deg rundt med rullestol, og du kan også komme deg på begge sider av sengen med rullestol. På badet er det håndtak og dusjstol som kan vippes ned fra veggen.

Fullt tilgjengelige lugarer / Enkeltsidetilnærming (FAC-SSA)

Disse lugarene er romsligere enn vanlige lugarer, og du kan også bevege deg rundt på lugaren med rullestol. Du kan imidlertid bare komme deg på den ene siden av sengen med rullestolen. Dersom lugaren har dobbeltseng settes sengen mot veggen, og på den andre siden er det plass til rullestol. Har lugaren to separate senger, er det plass til rullestol mellom dem.

Ambulerende Tilgjengelig Lugarer (AAC)

Disse ledige lugarene er flest om bord. De har samme størrelse som de vanlige lugarene, men det er håndtak på veggene. Disse lugarene passer for folk som ikke trenger rullestol eller andre store hjelpemidler. Lugaren passer for de som for eksempel bruker stokk eller gangstativ som hjelpemiddel. Håndtaket på badet er nyttig for alle som trenger ekstra balansestøtte.

Hørselshemmede gjester

På forespørsel leverer Carnival Cruise Line et apparat for hørselshemmede til kabinen som varsler visuelt eller med vibrasjoner, for eksempel hvis det ringer på døren, hvis telefonen ringer og ved brannalarm. Du kan få en lydforsterker til lugartelefonen. Vi tar sikte på at alle filmer på lugarens TV skal være tekstet, men dette avhenger av satellittforbindelsen. Sikkerhetsinstruksene er tilgjengelige i skriftlig form. Høreslynger kan brukes under presentasjonen av skipet.

Synshemmede gjester

Carnival Cruise Line tilbyr blinde og svaksynte gjester en guidet tur på skipet den første dagen av cruiset. Dagens program, nyheter og menyer kan lastes ned til gjestens egen datamaskin eller til skipets felles datamaskin i internettkafeen. Registrerer du deg på forhånd senest 45 dager før cruiset, kan du også få restaurantenes menyer på blindeskrift eller i større skrift enn vanlig.

Dialyse

Kunder som trenger peritonealdialyse er velkomne om bord på Carnival Cruise Lines skip. Kunden skal håndtere alt utstyr og tilbehør som tas om bord. Skipets helseavdeling kan ikke tilby enheter eller tilbehør. Hvis enhetene du trenger for dialyse leveres til skipet av andre enn deg selv, må du sende produsentens informasjon på forhånd. Du må ha med alt dialyseutstyr og tilbehør du trenger i håndbagasjen når du går ombord på skipet. Hemodialyse kan ikke utføres på skipet.

Ytterligere syre og utstyr for pustestøtte

Det er mulig å ta med seg et oksygenapparat på cruiset. Den skal medbringes i håndbagasjen, og du må selv stå for transport av alt tilbehør som hører til. Dersom du ønsker å ta med deg oksygenapparat, må dette gis beskjed senest 45 dager før avreise, gjerne allerede i forbindelse med bestilling av reisen. Det er også mulig å bestille oksygenutstyr fra selskapet Special Needs At Sea eller Scootaround . Vær oppmerksom på at Carnival Cruise Line ikke tillater oksygenutstyr levert av andre selskaper.

Barn som trenger spesiell støtte

Barn som trenger spesiell støtte er velkomne til å delta i alle barneaktiviteter, men Carnival Cruise Lines ansatte tilbyr ingen spesiell omsorg eller assistanse til barn. I noen tilfeller kan barnet plasseres i en lavere aldersgruppe dersom det passer barnets kognitive nivå bedre. Personer over 18 år kan imidlertid ikke delta i programmet for barn og unge. Et barn som trenger spesiell støtte kan også delta i aktivitetene sammen med en voksen de kjenner.

 

Mer informasjon om hvilke tjenester Carnival Cruise Line tilbyr for spesielle behov finner du på selskapets engelskspråklige sider. Vi hjelper deg gjerne med alle spørsmål angående spesielle behov.