Godt å vite

Planlegger du ditt første cruise med Costa Cruises? Her finner du svar på mange av de oftest stilte spørsmålene om cruisene. Hvis du fortsatt lurer på noe, hjelper vår kundeservice deg gjerne.

Innsjekking med Costa Cruises er enkel og rask. Alle i samme Lugar må sjekke inn samtidig.

  1. Gå inn på www.mycosta.com, tidligst 10 dager før avreise.
  2. Skriv inn bestillingsinformasjonen din for å komme til din personlige side.
  3. Fyll ut de obligatoriske feltene for personopplysninger og dokumenter.

Når innsjekkingen er fullført, kan du laste ned reisedokumentene dine på siden.

Ved ankomst havnen må alle reisende ha med seg pass og reisedokumenter. Reisedokumentene lastes ned på www.mycosta.com tidligst 10 dager før avreise. Reisende må også ha andre nødvendige dokumenter for reisemålene for hånden.

Vi anbefaler reisende å ankomme cruisets avgangspunkt senest dagen før avgang, for å sikre at alle reisende og all bagasje er om bord, også ved mulige flyforsinkelser.

Før du drar til havnen bør du alltid sjekke at du har alle reisedokumentene som kreves for reisen og at alle personopplysningene i alle dokumenter er korrekte. Hvis du trenger å endre noe, kan du alltid gjøre en ny nettsjekk -inn for å skrive ut en ny e-billett.

Ombordstigning begynner ved innsjekkingstiden som er angitt på cruisebilletten. Innsjekking stenger to timer før skipets avgangstid. Sikkerhetspersonalet kan gjennomsøke passasjerer og/eller bagasje og gjenstander som er tatt hånd om som personalet anser som en sikkerhetsrisiko (f.eks. våpen, alkohol, mat, dykkerkniver, vannkoker, strykejern, droner osv.).

I terminalen

1) Gi bagasjen til Costa Cruises personale som vil levere den til din Lugar. Alle bagger skal på forhånd merkes med fornavn, etternavn, navn på skipet, lugarnummer, avreisedato og avreisehavn.

2) Gå til innsjekkingsskranken med cruisebilletten og alle personlige reisedokumenter som kreves for cruiset. Vis også ombordstigningsskjemaet og alle dokumentene dine til personalet.

3) Fortsett til sikkerhetskontrollen. Vær oppmerksom på at personalet kan konfiskere eiendeler som anses å utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Ombord

4) Gå til kabinen din og hent cruisekortet ditt. Dette kortet fungerer som kabinnøkkel, men du kan også bruke det til å betale for produkter og tjenester du kjøper om bord. Hvis drosjen din ikke er klar, kan du gjøre dine første kjøp i barer og restauranter ved å oppgi drosjenummeret og fullt navn.

5) Aktiver cruisekortet ditt for kjøp om bord. (Se delen om betalinger om bord for mer informasjon om hvordan du gjør dette.)

6) Delta i den obligatoriske sikkerhetsøvelsen.

På dagtid fungerer komfortable fritidsklær godt og på kvelden litt mer stilige klær. På kvelden kan menn for eksempel bruke poloskjorter og kvinner kan bruke kjoler, skjørt eller bukser og bluser. På kvelder med en mer festlig setting passer en blazer for menn, en kjole for kvinner. På «Formell natt» bruker menn dress og slips eller smoking, og kvinner bruker cocktail- eller kveldskjoler. Hvis du ikke ønsker å ta med formelle klær, kan du i løpet av disse kveldene spise i bufférestauranten hvor du kan kle deg mer uformelt.

Din innsjekkede bagasje leveres direkte til lugaren, men det kan ta noen timer. Vi anbefaler derfor at du pakker alt du trenger umiddelbart etter ombordstigning i håndbagasjen. Medisiner, dokumenter og andre lignende personlige eiendeler bør også pakkes i håndbagasjen.

Vi anbefaler at du pakker flere forskjellige typer klær, fra hverdagsklær for avslapning om bord, til finklær til gallamiddagene som arrangeres på alle cruise. (Vær oppmerksom på at det er to gallakvelder på de syv dager lange cruisene). Avhengig av cruiseruten, kan du bli pålagt å kle deg beskjedent for å besøke visse attraksjoner, spesielt religiøse eller hellige steder. Passende klær er da lange bukser (ikke shorts) for menn og lengre skjørt eller bukser samt lange ermer og hodeskjerf for kvinner. Ønsker du å holde deg i aktivitet bør du ta med deg badedrakt, treningstøy og treningssko til treningsstudio og joggeløype, samt badetøfler til spa. Hvis du har planlagt å delta på en av de mer utfordrende ekskursjonene ( f. turer under cruisene i Nord-Europa) bør du ta med deg solide gåsko. Noen andre gode ting å huske på er for eksempel kamera og kikkert.

  • Ting du IKKE skal ta med: alkohol, skytevåpen, skarpe gjenstander, vannkoker, strykejern, mat og drikke, droner.
  • Ting du kan legge igjen hjemme: håndklær og hårføner (disse er i lugaren), solkrem, skjønnhetsprodukter (disse kan kjøpes om bord).
  • Ting du bør pakke i håndbagasjen: reisedokumenter, bagasjemerker (skal festes på bagasjen når du ankommer avgangshavnen), penger, smykker, elektronikk, medisiner, bleier og verdisaker du kan trenge under reisen.

Som et sikkerhetstiltak kan sikkerhetspersonalet gjennomsøke passasjerer og/eller bagasje og gjenstander i varetekt som selskapet anser som en risiko for sikkerheten til passasjerer, mannskap eller skipet (som våpen, dykkerkniver, vannkoker, strykejern, droner).

Personalet om bord har også rett til å disponere all drikke i bagasjen.

Gjester bes begrense bagasjen til to innsjekkede bagasje per person.
Barnevogner og rullestoler er alltid tillatt. De må oppgis ved bestillingsbekreftelsen.

All bagasje skal oppbevares i kabinen og må ikke være i veien for utganger. Sørg for å ta med bagasjemerkene som er nødvendige for ombordstigning i håndbagasjen og fest dem til bagasjen når du ankommer avgangshavnen. Vær oppmerksom på at verdifull bagasje transporteres på passasjerens egen risiko. Forsikring kan tegnes gjennom Costa Cruises.

Alle lugarene har stikkontakter for både 110 og 220 V og svenske elektriske apparater får plass i stikkontaktene uten adapter. Alle lugarer er utstyrt med hårføner. Klesvask og stryk av tøy tilbys mot en avgift. Prisliste kan fås om bord.

Det er ikke tillatt å ta om bord våpen, narkotika eller annet som kan sette sikkerheten til passasjerene eller mannskapet i fare. Som tommelfingerregel er det også forbudt å ta om bord i flyet dersom noe er forbudt. Skjøre og verdifulle varer anbefales å pakkes i håndbagasjen. Alkoholholdige drikkevarer kjøpt i havner eller om bord på skipet lagres på skipet og returneres siste kveld på cruiset. Det kan legges til at badehåndklær og badehåndklær er om bord slik at du ikke trenger å ta dem med deg.

Serviceavgifter gjøres på daglig basis og legges automatisk til bestillingen. Det kan betales på forhånd når du bestiller eller trekkes fra cruisekortet ditt om bord på skipet. Serviceavgiften varierer avhengig av cruiseområdet. Kjøper du drikke om bord, legges det automatisk til 15-18 % serviceavgift på prisen.

Den nydelige frokosten serveres ca. på 07.00–11.00. Frokost serveres i bufférestauranten og andre restauranter om bord. Du kan også bestille en kontinental frokost til Lugara.

Lunsj serveres i flere forskjellige restauranter om bord. Serveringstidene varierer etter skip og geografisk plassering, men et komplett utvalg av retter tilbys alltid her slik at du kan slappe av og nyte måltidet. Smak på god middelhavsmat laget av ferske råvarer eller ekte delikatesser fra alle verdenshjørner på våre spesialrestauranter. Rask lunsj er tilgjengelig for aktive reisende som har bestilt en ettermiddagstur, med gode salater, hovedretter og desserter.

For å sikre en god opplevelse og et avslappet måltid tilbys det to ulike middagsopphold hver kveld, slik at du kan nyte hvert kurs i fred og ro. Du kan også spise i bufférestauranten. Oppgi dine preferanser når du bestiller, så reserverer vi et bord for deg under hele cruiset. Alt om måltidene dine er designet for å gi deg størst mulig valgfrihet, slik at du kan nyte hvert øyeblikk av ferien.

En middag i en av restaurantene om bord er en minneverdig opplevelse med stort utvalg og høy kvalitet på maten. Prøv mesterkokkenes nylagde kreasjoner og nyt måltidet ditt, med fokus på middelhavsinspirert mat. Her er hvert måltid minneverdig, enten du spiser tidlig for å komme i tide til et show eller somler rundt bordet med vennene dine. I hovedrestauranten er det alltid barnemenyer til frokost og middag. I bufférestauranten er det flere forskjellige «hjørner», med en rekke alternativer, som pizza, grillet, salater og med mat fra middelhavskjøkkenet. Bufférestauranten er åpen nesten hele døgnet.

Middagstider varierer avhengig av skipet og hvor du cruiser. Middagstidene finner du alltid i dagsprogrammet.

Spesielle dietter som halal, glutenfri, kosher og vegetarisk tilbys også om bord.

Hvert skip har et velutstyrt legesenter, hvor en lege og en sykepleier er på vakt. Helsestasjonen er åpen i henhold til dagsprogrammet og i akutte situasjoner hele døgnet. De medisinske tjenestene som tilbys om bord er avgiftsbelagte, så vi anbefaler at alle reisende har gyldig reiseforsikring for å dekke enhver behandling. I tilfelle reiseforsikringen ikke dekker alle behandlingene du får om bord, er det best å ta vare på alle kvitteringer i tilfelle det blir nødvendig å forhandle med forsikringsselskapet når du kommer hjem. Medisinske tjenester faktureres direkte fra cruisekortet.

Røyking om bord er kun tillatt på anviste områder. Av brannsikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å røyke verken på lugaren eller på balkongene til lugarene. Bryter du reglene, vil et rengjøringsgebyr bli belastet. Sigarettsneiper må heller ikke kastes over bord. Røyking er tillatt i noen barer om bord, samt på dekk i enkelte områder.

Alkoholholdige drikkevarer kan kjøpes fra skipets barer og restauranter og du kan ikke ta med egen alkoholholdig drikke om bord. Alkoholholdige drikkevarer kjøpt i havner eller i skipets butikker innleveres til oppbevaring og leveres til den reisende siste kvelden av cruiset. På alle cruise med minst ett amerikansk havneanløp er aldersgrensen for alkoholservering 21 år. På andre cruise er aldersgrensen 18 år. Skipspersonalet har rett til å beslaglegge alkoholholdig drikke medbrakt om bord og ikke betjene overoppfriskede passasjerer.

Med Fly & Cruise-pakken kan du være sikker på at cruiset ditt får en pangstart. Hvis du opplever forsinkelser eller andre problemer ved avgangen din, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe deg med å komme til skipet i tide. Pakken inkluderer også disse tjenestene som gjør turen til en fornøyelse fra start til slutt:

Når du går av flyet, vil personalet på Costa Cruises være tilgjengelig for å tilby assistanse og informasjon og vise deg til skyttelbussen. På noen flyplasser er det dedikerte Costa Cruises-representanter som også vil være til stede ved avreise, noe som sikrer en problemfri start på reisen.

Den siste kvelden av cruiset blir all viktig informasjon knyttet til slutten av cruiset og ilandstigning annonsert i dagens program. Du kan også be om assistanse fra skipets personale. Kvelden før landing ligger forskjellig fargede sedler igjen i kabinen. Fyll ut notatene og fest på koffertene. Koffertene blir stående utenfor lugaren over natten og fraktes i land ved ankomst. Alle viktige dokumenter og verdifulle gjenstander bør pakkes i håndbagasjen. Siste morgen om bord starter frokostserveringen kl 06:00.

Hvis du har bestilt flyreise selv, sørg for at du har nok tid mellom avstigning og flyavgang. Cruise Center tar ikke ansvar for flyreiser bestilt av den reisende selv. Disse billettene kan vanligvis ikke endres.

Del dine spesielle øyeblikk med familie og venner mens du cruiser, takket være den kraftige nye satellittforbindelsen installert på skipene. Internett-tilkoblingen er tilgjengelig 24 timer i døgnet nesten overalt på skipet, selv i offentlige områder, og kan brukes via smarttelefonen, nettbrettet eller bærbar PC. Du kan også bruke datamaskinene i internettkafeen, som er utstyrt med skjermer i full størrelse, tastaturer og høykvalitetsskrivere. Internettkafeen er åpen 24 timer i døgnet. For detaljert prisinformasjon og instruksjoner, få tilgang til bestillingen din på www.mycosta.com eller kontakt cruisesenteret.

Vi anbefaler at alle reisende har avbestillingsbeskyttelse og omfattende reiseforsikring. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å få informasjon om den best egnede reiseforsikringen, eller kjøp din forsikring hos oss.

Sjekk i god tid før reisen hvilke pass- og visumregler som gjelder for de besøkte reisemålene. Alle passasjerer må ha gyldig pass, uansett cruise. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter reisens slutt. Passet må ikke være skadet. Vær oppmerksom på at et foreløpig pass ikke er gyldig for innreise til enkelte land. Vi anbefaler at du reiser med pass også innenfor Schengen, da det nasjonale ID-kortet ikke alltid aksepteres for verifisering av identitet og nasjonalitet på reisemålet.

Hvis navnet på billettene avviker fra navnet på passet, kan du bli forhindret fra flyet eller cruiset. I noen land kreves identifikasjon med passbilde ved avstigning under et cruise. En passkopi kan brukes til dette formålet. Sjekk for hver havn hvor lang tid før besøket du må søke om visum (der det er nødvendig). Dette varierer fra land til land. For Dubai må du søke innen 60 dager etter avstigning, for India innen 6 måneder osv. Passet vil bli stemplet ved hver port, så sørg for at du har nok blanke sider i passet.
Vær oppmerksom på at ingen refusjon er mulig etter at du har søkt om visum selv om søknaden ikke innvilges av myndighetene.

USA: Ved innreise til USA kreves det alltid innreisetillatelse gjennom ESTA (Electronic System for Travel autorisasjon). Passasjeren er ansvarlig for å gjøre søknaden på et elektronisk skjema på: https://esta.cbp.dhs.gov/

ESTA er underlagt et gebyr og betales med kredittkort. En ESTA-søknad kan gjøres så tidlig som mulig, men senest 72 timer før avreise. Du vil vanligvis motta et svar (bekreftelse eller avslag) innen få minutter.

Hvis du ikke har en ESTA-tillatelse, kan du bli nektet å gå ombord på flyet eller reise inn i USA. Ved forvirring eller spørsmål, kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet, telefon: 08-783 53 00.

Det kreves et gyldig maskinlesbart pass, noe et vanlig svensk pass alltid er. De er bare provisoriske pass som ikke er maskinlesbare. Informasjonen i bestillingen må samsvare med informasjonen i passet ditt. Dette gjelder navn, mellomnavn, kjønn og fødselsdato. Navnet ditt er skrevet på billetten slik det står på den maskinlesbare delen av passet.

Amerikanske myndigheter har gjentatte ganger innført spesielle restriksjoner på ESTA og visum for søkere som har besøkt eller inneha statsborgerskap i Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for å informere deg om den nåværende situasjonen.

Gravide må fremvise legeerklæring som viser svangerskapsukene og helsetilstanden. Etter 24. uke har du dessverre ikke lov til å være med på cruiset.

På alle Costa Cruises-skip er det et begrenset antall lugarer for funksjonshemmede reisende. Gi beskjed direkte ved bestilling om behov for en funksjonshemmet lugar. For mer informasjon, kontakt kundeservice.

Alle passasjerer anbefales å kontakte statlige helsemyndigheter før avreise for informasjon om anbefalte vaksinasjoner. Costa Cruises påtar seg intet ansvar for passasjerer som ikke følger anbefalingene angående beskyttelse mot smittsomme sykdommer.

Noe av det beste med et cruise er havnebesøkene, hvor du kan utforske verdenskjente byer, spennende kulturer, imponerende monumenter og fantastisk natur.

De profesjonelt utformede turene tilbyr en rekke turer for hele eller halve dager eller bare noen få timer. Utforsk en hovedstad eller gå en isbre. Du kan også dra på eventyr – dykke i krystallklart vann, dra på 4WD-safari eller tilbringe natten under stjernene i en beduinlandsby. Lag minner for livet!

Costa Cruises tilbyr et stort utvalg av utflukter valgt for enhver smak. Last ned utfluktsprogrammet for cruiset ditt og velg utfluktene du er interessert i. Hver utflukt bidrar til å gjøre cruiset ditt til en uforglemmelig oppdagelsesreise!

Barn må være minst 6 måneder gamle på cruisedagen. For transatlantiske cruise og cruise lengre enn 15 dager må barn være minst ett år gamle. Barn under 18 år kan ikke reise uten følge av en voksen?

Costa Cruises tilbyr guidede klubbaktiviteter for barn i alderen tre til sytten. Aldersgruppene er delt inn som følger:

  • Mini: 3-6 år
  • Maks: 7-11 år
  • Ungdoms junior: 12-14 år
  • Tenåring: 15-17 år

Skipspersonalet kan passe barn i alderen 3-11 år fra 9.00 til 23.30 hver dag. Det er ingen barnevakt eller klubbaktiviteter for barn under 3 år, som alltid må være i følge med en forelder.

Costa Card brukes til å betale om bord. Kredittkortet (American Express, Visa eller MasterCard) settes inn i kabinkortet ved kundeservice eller ved aktiveringspunktene om bord. Fraktselskapet godtar ikke betalingskort (f.eks. Visa Electron).

Hvis du ikke har kredittkort, kan du aktivere drosjekortet ditt med et kontant depositum. Minste innskudd er 200 euro/dollar, avhengig av cruiseområdet. Depositumet må gjøres innen 48 timer før ombordstigning. Eventuell ubrukt saldo vil bli refundert i kontanter og må hentes fra skipets informasjonsskranke den siste kvelden av oppholdet.

Du vil motta et sammendrag av kjøpene gjort under cruiset til lugaren din den siste dagen. Finner du noe bemerkelsesverdig eller feil i listen, må du melde fra i resepsjonen før du forlater skipet.

Valutaen som brukes om bord er euro. Unntak er cruise fra Miami, cruise fra Sør-Amerika og Fjern Østen, og Atlanterhavsoverfarter fra Sør-Amerika i løpet av vårsesongen. I disse tilfellene er valutaen amerikanske dollar.

Kontanter kan veksles ved kundeservice ved Bureau de Change. For åpningstider, se I dag-brosjyren. Tjenesten er vanligvis stengt når skipet er i havn.

Kjæledyr er ikke tillatt om bord (unntatt for eksempel førerhunder).