Godt å vite

Finn cruise

I alle restaurantene om bord gjelder dresskoden «resort casual,» noe som betyr at man kler seg smakfullt. I hovedrestauranten og spesialrestaurantene er det ikke tillatt å gå barfot eller ha på seg badetøy, ermeløse topper, shorts, jeans eller caps.

Om kvelden ønsker mange gjester å kle seg litt penere, men det er ikke nødvendig med lang aftenkjole eller smoking. Jakkesett for menn og kjole eller skjørt eller bukser med bluse for kvinner er tilstrekkelig.

Billetter sendes omtrent tre uker før avreise til din e-post.

Innsjekkingstidene for cruises med Explora Journeys varierer, og de tidligste er allerede på ettermiddagen. Nøyaktig tidspunkt for innsjekking og andre viktige tidspunkter i forbindelse med ombordstigning finner du på billetten. Det er viktig å ankomme til skipet i god tid (senest 2 timer før avgang). Hvis du kommer for sent, anses bookingen som avbestilt, og du har ikke rett til tilbakebetaling av billettprisen.

Du sparer tid i havnen, og du kan begynne å nyte ferien raskere ved å sjekke inn på forhånd. Her kan du sjekke inn online på Explora Journeys internasjonale nettside.

Valutaen om bord er amerikanske dollar (USD). Som betalingsmiddel om bord brukes KeyCard-kortet. Ved innsjekking registreres ditt kredittkort til kortet, og ved slutten av cruise belastes alle kjøp automatisk på kortet ditt.

Alle lugarer har stikkontakter for både 110 og 220 V, og danske elektriske apparater passer i kontaktene uten behov for adapter. Skipet har et vaskerom som passasjerene kan bruke gratis. I tillegg tilbys det vaskeservice mot betaling.

Følgende er forbudt å ta med om bord:

 • Skytevåpen
 • Skarpe gjenstander (unntatt saks med blad mindre enn 10 cm)
 • Lys eller røkelse
 • Kaffetraktere eller strykejern
 • Ishockeystaver og baseballkøller
 • Skateboard eller surfebrett
 • Selvforsvarsutstyr
 • Eksplosiver eller farlige kjemikalier

Barn som deltar på de fleste cruise må være minst seks måneder gamle. Unntaket er cruise over Atlanterhavet og Stillehavet, samt cruise som varer mer enn tre dager sammenhengende til sjøs. Her må barna være over 12 måneder gamle. Explora Journeys ønsker velkommen alle som oppfyller minimumsalderen, men rederiet ønsker å informere familier med barn om at det ikke er spesielle tjenester eller aktiviteter for barn om bord.

Restauranter om bord på Explora Journey har åpen servering, og du kan komme og spise når det passer deg. Åpningstider for alle serveringssteder finner du i dagens program om bord, og de kan variere avhengig av reiseruten.

Roomservice er tilgjengelig døgnet rundt og er inkludert i prisen. Du kan bestille frokost til lugaren kvelden før. Bestilling av spesialkost bør gjøres senest 45 dager før avreisen.

På alle kryssinger med Explora Journey er serviceavgifter inkludert. Vær oppmerksom på at serviceavgifter for spa-behandlinger ikke er inkludert i reiseprisen. Du vil bli belastet med 18-20% serviceavgift for disse tjenestene.

Det er alltid minst en lege og en sykepleier om bord. Tjenestene og medisinene som er tilgjengelige, er begrenset, så hvis du vet at du kan trenge spesifikke medisiner under cruiset, bør du ta dem med deg. Medisiner mot sjøsyke kan fås i resepsjonen.

Begge skipene har spesielle områder på dekk der røyking er tillatt. Røyking er strengt forbudt alle andre steder, inkludert på lugarenes balkonger. Røyking er heller ikke tillatt på de fleste av utfluktene som rederiet arrangerer. Disse reglene gjelder også for e-sigaretter.

Aldersgrensen for servering av alkoholholdige drikker er 21 år på alle cruisene i Nord-Amerika. På andre cruisereiser er aldersgrensen 18 år. Vennligst merk at passasjerens alder ved cruisets start bestemmer alkoholpolitikken for hele cruiset. Det tilbys et bredt utvalg av alkoholholdige drikker på hvert cruise, i tillegg til flere alternativer mot ekstra kostnader.

For å få mest mulig ut av reisemålene, anbefaler vi å bestille rederiets utflukter. Rederiets utflukter kan bestilles på forhånd, senest fem dager før avreisen, eller om bord på skipet. Noen utflukter er svært populære, så det anbefales å bestille på forhånd. Hvis antall deltakere ikke når minimumskravet, har rederiet rett til å avlyse utflukten.

Explora Journeys og skipets kaptein har rett til å endre skipets rute, for eksempel på grunn av værforhold, mekaniske feil eller nødsituasjoner.

På siste kveld av cruiset vil du få grundig informasjon om hvordan avstigning fra skipet vil foregå og på hvilket tidspunkt.

Her er noen ting å huske på:

 • Gjester forlater skipet i henhold til flyplanen.
 • Tidspunktet for avstigning avhenger av havnebyen.
 • Bagasjen din plasseres utenfor lugaren kvelden før avreise.
 • Bagasjen skal være tydelig merket med etiketter som rederiet gir om bord.
 • Oppbevar de nødvendige tingene i håndbagasjen din for den siste kvelden.
 • Alle passasjerer må ha forlatt skipet senest kl. 09:00.

Hvis du har bestilt din flyreise selv, må du sørge for å ha tilstrekkelig tid mellom avstigning og flyets avgang. KrydstogtCenter har ingen ansvar for flyreiser som er booket av den reisende selv. Disse billettene kan vanligvis ikke endres.

Skipene har full dekning av Wi-Fi-nettverk. Internett inkluderer vanlig nettsurfing, men for eksempel ikke Skype-samtaler eller strømming. Internettforbindelsen kan variere i hastighet avhengig av hvor i verden skipene befinner seg.

Vi anbefaler at alle reisende har en omfattende reiseforsikring. Kontakt ditt forsikringsselskap for informasjon om den mest passende reiseforsikringen.

Sjekk i god tid før reisen hvilke pass- og visumregler som gjelder for de destinasjonene du skal besøke. Alle reisende må ha et gyldig pass, uansett hvilket cruise det gjelder. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter avslutningen av reisen og må ikke være skadet. Vær oppmerksom på at et midlertidig pass ikke er gyldig for innreise til visse land. Hvis navnet på billettene avviker fra navnet i passet, kan du bli nektet ombordstigning på flyet eller cruiset. I visse land kreves legitimasjon med passbilde hvis du går i land under et cruise. For dette formålet kan du bruke en kopi av passet. Undersøk for hver havn hvor lang tid før besøket du må søke om visum (hvis nødvendig). Dette varierer fra land til land.

Merk at det ikke er mulighet for kompensasjon etter at du har søkt om visum, selv om søknaden blir avvist av myndighetene.

USA: Ved innreise til USA kreves alltid innreisetillatelse via ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Passasjeren er selv ansvarlig for å fylle ut søknaden på en elektronisk online skjema på: https://esta.cbp.dhs.gov.

ESTA er underlagt en avgift og betales med kredittkort. En ESTA-søknad kan gjøres når som helst, men senest 72 timer før avreise. Ofte får du svar (bekreftelse eller avslag) innen noen minutter.

Hvis du mangler ESTA-godkjennelse, kan du bli nektet ombordstigning på flyet eller innreise til USA. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet ved uklarheter eller spørsmål.

Det kreves et gyldig, maskinlesbart pass, noe som et vanlig dansk pass alltid er. Det er bare midlertidige pass som ikke er maskinlesbare. Informasjonen i din bestilling må samsvare med informasjonen i passet ditt, inkludert navn, mellomnavn, kjønn og fødselsdato. Navnet ditt skal skrives nøyaktig som det står i den maskinlesbare delen av passet.

De amerikanske myndighetene har ved flere anledninger innført spesielle restriksjoner for ESTA og visumsøknader for personer som har besøkt eller er statsborgere i Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for informasjon om gjeldende situasjon.

Kontakt legen din og be om informasjon om eventuelle helsefare på reisemålet. Du har selv ansvar for å sørge for at vaksinasjonsprogrammet er i orden. Gravide kan delta på cruise inntil 23. uke av svangerskapet. Etter 23. uke er det dessverre ikke tillatt å delta på cruiset, selv om 24. uke skulle inntreffe i løpet av cruiset. Gravide kvinner må fremvise en legeerklæring som viser svangerskapsukene og som bekrefter at helsen er tilstrekkelig god for å gjennomføre reisen.

Du må være i tilstrekkelig god fysisk og helsemessig form til å delta på cruiset uten å risikere din egen eller andres helse. Gi Cruise Center skriftlig beskjed når du bestiller cruiset eller så snart som mulig etterpå hvis det har oppstått en helsebegrensning før reisen, eller hvis du tror det kan oppstå en slik begrensning i løpet av reisen som kan påvirke gjennomføringen av cruiset. Dette gjelder også bruk av hjelpemidler eller behov for omsorg og pleie. Rederiet krever så nøyaktig og spesifikk informasjon som mulig om helsetilstanden.

Noen av lugarene er tilrettelagt for ulike typer funksjonshemninger, samt syns- og hørselshemmede. Disse lugarene finnes på bestemte dekk. Reisende som trenger rullestol, må ha med sin egen rullestol. Rederiet kan informere om hvilke deler av skipet som ikke er tilgjengelige med rullestol, og hvilke aktiviteter det kan være vanskelig å delta i for bevegelseshemmede. Visse aktiviteter, som landganger der man må gå over i mindre båter før man kan gå i land, kan være umulige for rullestolbrukere. Alle reisende med nedsatt bevegelsesevne eller helseproblemer må kunne bevege seg og klare seg selv på egen hånd. Ellers må de ha med sin egen assistent.

Explora Journeys forbeholder seg retten til å nekte personer å reise på cruise hvis de ikke anses for å være i tilstrekkelig god mental eller fysisk form før reisen. Dette gjelder også for reisende som trenger medisinsk behandling eller assistanse som skipet ikke kan tilby.

Adgang til skipet kan nektes hvis det oppfattes at sikkerheten til andre passasjerer eller besetningen er truet.

Explora Journeys kan reservere et beløp på betalingskortet som er knyttet til kontoen din om bord på skipet. Disse reservasjonene gjøres for å bekrefte at kortet er gyldig. Når den endelige regningen for forbruket om bord er betalt, vil rederiet umiddelbart oppheve reservasjonene. Hvert kortselskap må oppheve reservasjonene i sitt system. Dette kan ta mellom syv og 14 dager, og det er ikke noe Azamara kan påvirke. Når kortselskapet har opphevet den reserverte summen, vil du få tilgang til pengene igjen.