MS Koningsdam

Finn cruise

Moderne MS Koningsdam ble sjøsatt 2016. Cruiseskipet har plass til 2 650 passasjerer og et mannskap på 1 000 personer. MS Koningsdam er et vakkert eksempel på den nye epokens cruiseskip. Det 285 meter langt cruiseskip er designet for et mindre antall passasjerer enn vanlig, slik at skipet føles romslig. Ved innredning av MS Koningsdam ble musikk brukt som inspirasjon– og det er også mye kunst knyttet til musikk ombord på skipet.

Atmosfæren ombord

Atmosfæren på skipet er elegant og stilig, som også gjenspeiles i alderen på passasjerene, som er fra middelalderen til litt eldre. Familier er selvfølgelig også hjertelig velkommen ombord på skipet. To ganger i uken arrangeres en såkalt formell kveld i cruiseskipets hovedrestaurant. Det er helt frivillig å delta på denne. På disse kvelder blir gjestene bedt om å kle seg litt mer stilig. På skipet er det også et utvalg av restauranter hvor du kan kle deg mer avslappet.

Måltider

Holland America Line er kjent for sin gastronomiske mat. Du kan velge mellom à la carte-hovedrestauranten og bufférestauranten. På skipet er det også spesialrestauranter som koster ekstra, som den prisbelønte Pinnacle Grill, italiensk Canaletto, asiatiske Tamarind og franske Sel de Mer. Pizza, burgere og italiensk iskrem finnes ved bassengområdet.

Underholdning, sport og velvære

På dagtid arrangeres det et allsidig aktivitets program ombord på skipet. Du kan være med på vinsmaking, delta på et datakurs eller høre på et foredrag om destinasjonene du skal besøke. Culinary Arts Center arrangerer matlagingskurs og show. På World Stage-teateret kan du på kveldene nyte teaterforestillinger med innovative teknologi. På Lincoln Center Stage, Billboard Onboard samt B.B. King’s Blues Club kan du kose deg med fantastisk levende-musikk.

På soldekket er det svømmebasseng, boblebad og en stor skjerm for filmkvelder. I tilfelle dårlig vær, beskytter glasstaket bassengområdet mot regn. Skipet har også et treningsstudio, spa og egen lekeplass for barn.

Les mer om måltider, aktiviteter og service ombord! Les her!

Tekniske data

 • Byggeår 2016
 • Renovert 2018
 • Bruttotonnasje 99 500 t
 • Lengde 285 m
 • Bredde 30 m
 • Dekk 13
 • Passasjerer 2 650
 • Personalet 1 035
 • Lugarer 1 330

Tjenester

 • Restauranter 14
 • Barer 7
 • Teater
 • Casino
 • Bibliotek
 • Treningsstudio
 • Spa
 • Svømmebasseng 2
 • Jacuzzi 2
 • Program for barn
 • Wifi
 • 24t romservice
 • Lugar med tilkoblet dør eller "connecting-rom"
 • Lugar for funksjonshemmede
 • Enkelt lugar
 • Nettspenning 110/220 v

Lugarer

Innvendig lugar

I de innvendige lugarene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Lugarene har bad.

Det er innvendige lugarer på alle Holland America Line-skip, men størrelsen varierer fra skip til skip.

Lugarstørrelse: 14–25 m²

Bildeeksempler: MS Eurodam, MS Koningsdam, MS Rotterdam
Størrelsen, innredningen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Utvendig enkelt lugar

I de utvendige lugarene er det en seng for en person. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Det er dusj i lugaren. Alle utvendige lugarer har vindu eller koøye. Noen av lugarene har begrenset utsikt.

Lugarstørrelse: fra 14 m²

Størrelse, innredning og utstyr på lugarene varierer avhengig av skipet.

Utvendig lugar

I utvendige lugarene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Lugarene har bad (i noen lugarer er det også badekar i tillegg til dusj).

Det er utvendige lugarer på alle Holland America Line-skip, men størrelsen varierer fra skip til skip. Alle utvendige lugarer har vinduer.

Lugarstørrelse: 14–30 m²

Bildeeksempler: MS Koningsdam, MS Veendam
Størrelsen, interiørdesignen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Balkong lugar

I balkonglugarene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Lugarene har bad (i noen lugarer er det også badekar i tillegg til dusj). I tillegg til dette har lugarene også en liten salong og en koselig balkong.

Lugarstørrelse: 20–40 m² inkl. balkong
Størrelsen på lugarene varierer fra skip til skip.

Bildeeksempler: MS Nieuw Amsterdam, MS Veendam
Størrelsen, innredningen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Vista suite

I de koselige Vista-suitene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar/kjøleskap og safe (ikke i alle skipsklasser). Suiten har bad (noen suiter har badekar eller boblebad). I tillegg har suiten en koselig salong og en balkong.

Suitestørrelse: 20–35 m²

Bildeeksempel: MS Veendam
Størrelsen, innredningen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Pinnacle Suite

I de koselige Pinnacle-suitene er det en stor dobbeltseng og en ekstra seng for 1-2 personer.
Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, safe, DVD- og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg og minibar/kjøleskap. På en del av skipet inkluderer utstyret i Pinnacle-suitene også gjestetoalett, lydanlegg og mikrobølgeovn. I suiten er det bad med dusj og boblebad. I tillegg har suiten en stor stue, spiseplass, garderobe og balkong.

Suitestørrelse: 25–65 m²

Bildeeksempler: MS Veendam, MS Rotterdam
Pinnale -suiters størrelse, møbler og utstyr varierer fra skip til skip.

Neptune Suite

I de koselige Neptune – suitene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Det er også en ekstra seng for to personer i suiten. Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar/kjøleskap og safe (ikke på alle skip). I suiten er det bad med dusj og boblebad. I tillegg har suiten en stor stue og balkong.

Suitestørrelse: 25–65 m²

Bildeeksempler: MS Nieuw Amsterdam, MS Eurodam
Neptune Størrelsen, interiørdesignen og utstyret til suitene varierer avhengig av skipet.

Signature suite

I Signature – suitene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar/kjøleskap og safe (ikke på alle skip). På lugaren er det bad med dusj og boblebad. I tillegg har suiten en stor stue og balkong.

Suitestørrelse: 25–37 m²

Bildeeksempel: MS Eurodam
Signature -suitenes størrelse, innredning og utstyr varierer avhengig av skipet.

Galleri

Kampanjer

 • Oppgrader cruiset ditt!

  Oppgrader cruiset ditt!

  Holland America Line

  Oppgrader cruiset ditt med Signature drikkepakke, serviceavgifter, wifi, middager på spesialrestauranter og utflukter.

  Kampanjeperiode: Løpande

Skipsklasse

Pinnacle

I Pinnacle-klassen inngår flåtens største skip, MS Koningsdam som ble bygget i 2016 og MS Nieuw Statendam som ble fullført på slutten av 2018. På de moderne skipene får man plass til 2 650 passasjerer. En av spesialitetene på disse skipene er blant annet teateret World Stage der LED-skjermer brukes i showene samt den franske spesialrestauranten Sel de Mer.