MS Rotterdam

Finn cruise

MS Rotterdam er det tredje cruiseskipet i Pinnacle-klassen og det syvende skipet med navnet Rotterdam i rederiets historie. Det første skipet med navnet Rotterdam var rederiets allerførste cruiseskip, så navnet har røtter som går langt tilbake i rederiets historie. Skipet har karakteristiske trekk fra Holland America Line, fra prisbelønnet mat til omfattende underholdning og imponerende kunstverk. Utvalget av lugarer inkluderer forskjellige typer, inkludert enkeltlugarer og romslige familie-lugarer i tillegg til standardlugarer.

Spising

Skipets hovedrestaurant er den imponerende «Dining Room». Andre inkluderte spisemuligheter inkluderer bufférestauranten «Lido Market», avslappet diner-mat i poolrestauranten «Dine-In», pizzeriaen «New York Deli & Pizza», samt den tradisjonelle nederlandske kaffe- og snackbar «Grand Dutch Café». I tillegg til disse alternativene er det også seks spesialrestauranter med ekstra kostnader. Disse inkluderer blant annet den franske restauranten «Rudi’s Sel de Mer», sushirestauranten «Nami Sushi» og steakhouse-restauranten «Pinnacle Grill». Club Orange-kunder har også sin egen private restaurant.

Underholdning

Om bord på skipet kan man nyte et variert utvalg av livemusikk. I «Rolling Stone Rock Room» kan man spille klassiske rockhits. «Lincoln Center Stage» byr på kammermusikk, «Billboard Onboard» presenterer liveopptredener med hitlister, og i «B.B. King’s Blues Club» kan man nyte perler fra Memphis-musikken. Teaterforestillingen på «World Stage» avsluttes med en 270-graders LED-skjerm, som gjør forestillingene enda mer spektakulære.

Sport og velvære

Skipets «Greenhouse Spa & Salon» er et herlig avslapningssted på fordekket. Spaen tilbyr et bredt utvalg av behandlinger, fra massasje til ansiktsbehandlinger. I nærheten av spaen finner du også skipets treningssenter. På dekk med svømmebassenget og boblebadene er det en bevegelig glasskuppel som beskytter bassengområdet i dårlig vær. Et dekk høyere finner du en løpebane og en sportsbane.

Les mer om måltider, aktiviteter og service ombord! Les her!

Tekniske data

 • Byggeår 2021
 • Renovert
 • Bruttotonnasje 99 800 t
 • Lengde 300 m
 • Bredde 35 m
 • Dekk 12
 • Passasjerer 2 670
 • Personalet 1 025
 • Lugarer 1 340

Tjenester

 • Restauranter 11
 • Barer 6
 • Teater
 • Casino
 • Bibliotek
 • Treningsstudio
 • Spa
 • Svømmebasseng 3
 • Jacuzzi 7
 • Program for barn
 • WiFi
 • 24t romservice
 • Lugar med tilkoblet dør eller "connecting-rom"
 • Lugar for funksjonshemmede
 • Enkelt lugar
 • Nettspenning 110/220 V

Lugarer

Innvendig lugar

I de innvendige lugarene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Lugarene har bad.

Det er innvendige lugarer på alle Holland America Line-skip, men størrelsen varierer fra skip til skip.

Lugarstørrelse: 14–25 m²

Bildeeksempler: MS Eurodam, MS Koningsdam, MS Rotterdam
Størrelsen, innredningen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Utvendig lugar

I utvendige lugarene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Lugarene har bad (i noen lugarer er det også badekar i tillegg til dusj).

Det er utvendige lugarer på alle Holland America Line-skip, men størrelsen varierer fra skip til skip. Alle utvendige lugarer har vinduer.

Lugarstørrelse: 14–30 m²

Bildeeksempler: MS Koningsdam, MS Veendam
Størrelsen, interiørdesignen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Balkong lugar

I balkonglugarene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Lugarene har bad (i noen lugarer er det også badekar i tillegg til dusj). I tillegg til dette har lugarene også en liten salong og en koselig balkong.

Lugarstørrelse: 20–40 m² inkl. balkong
Størrelsen på lugarene varierer fra skip til skip.

Bildeeksempler: MS Nieuw Amsterdam, MS Veendam
Størrelsen, innredningen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Vista suite

I de koselige Vista-suitene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar/kjøleskap og safe (ikke i alle skipsklasser). Suiten har bad (noen suiter har badekar eller boblebad). I tillegg har suiten en koselig salong og en balkong.

Suitestørrelse: 20–35 m²

Bildeeksempel: MS Veendam
Størrelsen, innredningen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Pinnacle Suite

I de koselige Pinnacle-suitene er det en stor dobbeltseng og en ekstra seng for 1-2 personer.
Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, safe, DVD- og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg og minibar/kjøleskap. På en del av skipet inkluderer utstyret i Pinnacle-suitene også gjestetoalett, lydanlegg og mikrobølgeovn. I suiten er det bad med dusj og boblebad. I tillegg har suiten en stor stue, spiseplass, garderobe og balkong.

Suitestørrelse: 25–65 m²

Bildeeksempler: MS Veendam, MS Rotterdam
Pinnale -suiters størrelse, møbler og utstyr varierer fra skip til skip.

Neptune Suite

I de koselige Neptune – suitene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Det er også en ekstra seng for to personer i suiten. Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar/kjøleskap og safe (ikke på alle skip). I suiten er det bad med dusj og boblebad. I tillegg har suiten en stor stue og balkong.

Suitestørrelse: 25–65 m²

Bildeeksempler: MS Nieuw Amsterdam, MS Eurodam
Neptune Størrelsen, interiørdesignen og utstyret til suitene varierer avhengig av skipet.

Signature suite

I Signature – suitene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar/kjøleskap og safe (ikke på alle skip). På lugaren er det bad med dusj og boblebad. I tillegg har suiten en stor stue og balkong.

Suitestørrelse: 25–37 m²

Bildeeksempel: MS Eurodam
Signature -suitenes størrelse, innredning og utstyr varierer avhengig av skipet.

Galleri

Kampanjer

 • Oppgrader cruiset ditt!

  Oppgrader cruiset ditt!

  Holland America Line

  Oppgrader cruiset ditt med Signature drikkepakke, serviceavgifter, wifi, middager på spesialrestauranter og utflukter.

  Kampanjeperiode: Løpande

Skibsklass

Pinnacle

I Pinnacle-klassen inngår flåtens største skip, MS Koningsdam som ble bygget i 2016 og MS Nieuw Statendam som ble fullført på slutten av 2018. På de moderne skipene får man plass til 2 650 passasjerer. En av spesialitetene på disse skipene er blant annet teateret World Stage der LED-skjermer brukes i showene samt den franske spesialrestauranten Sel de Mer.