CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.

Spesielle behov

Holland America Line tilbyr alle sine gjester en unik cruiseopplevelse. Dette gjelder selvfølgelig også for de som, på grunn av en skade eller sykdom, har spesielle behov. På skipene er det tatt hensyn til tilgjengelighet, slik at alle kan nyte et avslappende cruise.

Personer med bevegelseshinder

På Holland America Lines skip, er det mulig å komme seg rundt med rullestol. Tilgjengelighet er best på de nyeste skipene. Holland America Line anbefaler manuelle, sammenleggbare rullestoler eller svært lette elektriske rullestoler/permobiler for cruiset. Det er også mulig å ta med andre hjelpemidler. På rederiets egen nettside finner man de grunnleggende tegningene av skipene, der tilgjengelige gangveier og tilgjengelige toaletter på forskjellige dekk er merket. Det er som regel ingen løfteutstyr for bassenget eller boblebad på dekk.

Holland America Line trenger informasjon om alle hjelpemidler som skal taes med ombord, samt informasjon om dimensjonene og vekten til rullestol, samt vekten av rullestolbrukeren. Denne informasj må gis senest 45 dager før cruiset starter, helst allerede i forbindelse med bestillingen.

Spesialdesignede lugarer for gjester med funksjonshemming er tilgjengelig på alle Holland America Lines skip. Det finns tre forskjellige typer lugarer, og antallet varierer mellom skipene. Noen av skipene er det bare noen få av disse lugarer, så man bør bestille i god tid.

Fully accessible cabins (FAC)

Disse lugarer er egnet for personer som har bevegelsesbegrensning og bruker rullestol. Selve lugaren og badet er romslig, slik at man kan bevege seg med rullestolen, og man kan komme til begge sider av sengen med rullestol. På badet er det støttestativer og en dusjstol som kan legges ned fra veggen.

Fully Accessible Cabins / Single Side Approach (FAC-SSA)

Disse lugarer er romsligere enn vanlige lugarer, og det er også her mulig å forflytte seg med rullestol i lugaren. Med rullestol kan du imidlertid bare komme til den ene siden av sengen. Har lugaren en dobbeltseng, er sengen plassert mot veggen og ved den andre siden er det plass til rullestolen. Har lugaren to separate senger, er det plass til rullestolen mellom disse.

Ambulatory Accessible Cabins (AAC)

Disse lugarer er det flest av ombord. De har samme størrelse som de vanlige lugarer, men det finnes støtte rekkverk på veggene. Disse lugarer er egnet for personer som ikke trenger rullestol eller andre store hjelpemidler. Lugaren er egnet for de som for eksempel bruker en stokk eller rulator som hjelpemiddel. Støtte rekkverk på badet er for de som trenger ekstra balanse støtte.

Personer som er hørselshemmede

Holland America Line leverer til lugaren, ved forespørsel, en enhet for hørselshemmede, som alarmerer visuelt eller med vibrasjon bl.a. om noen ringer på døren, telefonen ringer og i tilfelle brannalarm. Det finnes og en lydforsterker som kan kobles til lugarens telefon. Man gjør og hva man kan for at alle filmene på lugarens TV skal være tekstet, men dette avhenger av satellittkontakten. Sikkerhetsanvisningene er tilgjengelige i skriftlig form. Hodetelefon kan brukes på presentasjonen av skipet.

Gjester med nedsatt syn

Holland America Line gir synshemmede eller synssvake passasjerer en guidet tur på skipet ved cruises første dag. Dagens program, nyheter og menyer er tilgjengelige i nedlastbar form til gjestens egen datamaskin eller til skipets data i Explorations-kafeer. Ved forespørsel senest 45 dager før cruiset, kan du få restaurantenes menyer i blindeskrift eller med større tekst enn normalt.

Ved behov av ekstra oksygen

Det er mulig å ta med ekstra oksygen på cruiset. Denne skal bæres i håndbagasjen og passasjeren skal selv ta hand om transporten av alt tilbehør som hører til. Skal man ha med oksygenapparat, må dette gis beskjed om senest 45 dager før avreise, helst allerede ved bestilling av cruiset. Det er også mulig å bestille oksygenutstyr fra selskapene Special Needs At Sea eller Scootaround. Vær oppmerksom på at Holland America Line ikke tillater oksygenutstyr levert av andre selskaper.

Mer informasjon om vilke tjenester som tilbys av Holland America Line ved spesielle behov finner man på rederiets engelskspråklige nettsted. Vi hjelper deg gjerne med alle spørsmål om spesielle behov.