Godt å vite

MSC Cruises kan ikke utlevere cruisebilletter før innsjekkingen er gjodt. Innsjekkingen er enkelt og raskt. Alle i samme lugar må sjekke inn samtidig.

  1. Gå til https://www.msccruises.no/min-cruise/tilpass-bestilling, minst 7 dager før avreise.
  2. Skriv inn bestillingsinformasjonen for å komme til din personlige side.
  3. Fyll ut de obligatoriske feltene for personopplysninger og dokumenter. Klikk på Lagre.

Ved ankomst til havnen må alle reisende ha med pass og reisedokumenter. Reisedokumentene vil bli sendt til kunden senest 7 dager før avreise. Reisende må også ha med de dokumenter som trengs for de forskjellige destinasjoner.

Vi anbefaler alle som skal med cruise å ankomme stedet cruiset skal gå ifra, senest dagen før avreise, for å være sikker på å komme ombord, med bagasje, i tide, selv i tilfelle flyforsinkelser.

For å gjøre ombordstigning så smidig som mulig anbefaler vi å sjekke inn online. Det er også viktig at du har med din e-billetten ved ankomst til avgangshavnen, komplett med ombordstigningsskjema med korrekte personopplysninger.

Når du skriver ut e-billetten din, må rett informasjonen angis for alle passasjerer i bestillingen: Fornavn, etternavn, fødselsdato, fødested, kjønn, nasjonalitet, passnummer eller nasjonalt ID-kortnummer, pass eller nasjonalt ID-kort, utstedelsesdato, pass eller nasjonale utløpsdatoer for id-kort og kontaktpersoner i nødstilfeller (fornavn, etternavn og telefonnummer, til en slektning eller venn som ikke følger med turen).

Før du kjører til havnen, bør du alltid sjekke at du har alle reisedokumenter som kreves for turen, og at alle personopplysninger i alle dokumenter er riktige. Om du trenger å endre noe så kan du alltid gå til innsjekking på nytt for å skrive ut en ny e-billett.

Ombordstigningen starter ved innsjekkingstidspunktet som angitt på din cruisebilletten. Innsjekkingen stenger halvannen time før skipets avgangstid, unntatt i amerikanske havner hvor innsjekkingen stenger to timer før skipets avgangstid. Sikkerhetspersonell har rett å visitere passasjerer og/eller bagasje og beslaglegge gjenstander som anses for å utgjøre en sikkerhetsrisiko (f.eks. våpen, alkohol, mat, dykkerkniver, vannkokere, strykejern, droner, Galaxy Note 7 osv.).

I terminalen

1) Overlat all bagasjen til MSC Cruises ansatte som vil bringe denne til din lugar. All bagasje skal merkes på forhånd med fornavn, etternavn, navn på skipet, lugarnummer, avreisedato og avgangshavn.

2) Gå til innsjekkingsskranken med cruisebilletten og alle de personlige reisedokumenter som kreves for cruiset. Vis frem ombordstigningsskjemaet og alle dokumentene dine til våre ansatte.

For gjester på MSC Yacht Club er det en eksklusiv innsjekkingsskranke inne i terminalen. Her får de hjelp med bagasjen av butlerteamet som eskorterer passasjerer til køen for prioritert innsjekking. Butleren kan ved forespørsel også pakke ut din kofferter på lugaren.

3) Gå videre til sikkerhetskontrollen. Personalet kan konfiskere eiendeler som anses å utgjøre en sikkerhetsrisiko.

4) Forsett til landgangen der MSC Cruises fotografer venter på å ta ditt personlige sikkerhetsbilde.

Ombord

5) Gå til din lugar og hent ditt Cruise Card. Dette kortet fungerer som en lugarnøkkel, men du kan også bruke det til å betale for produkter og tjenester du kjøper om bord. Hvis du reiser i MSC Yacht Club, bruker du også dette kortet for å få tilgang til MSC Yacht Club-området. Hvis lugaren ikke er klar, kan du foreta dine første kjøp i barer og restauranter ved å oppgi lugarnummeret og ditt fulle navn.

6) Aktiver cruisekortet ditt for kjøp om bord. (Se delen om betalinger om bord for mer informasjon om hvordan dette gjøres.)

7) Delta i den obligatoriske sikkerhetsøvelsen.

8) Les MSC Cruise Guide, en viktig presentasjon hvor du får all den informasjonen du trenger for å kunne nyte av cruiset til det fulle.

På dagen trenger du komfortable fritidsklær og litt penere for kvelden. Om kvelden kan menn t.eks. ha pikétrøye og lang bukse og kvinner kjole, skjørt eller bukser og bluse. På kvelder med en mer festlig innramming passer blazer for menn, kjole for kvinner. Ved «Formal Night»har menn dress og slips eller smoking og kvinner har cocktail- eller lang kjole. Hvis du ikke ønsker å ta med formelle klær, kan du spise i bufférestauranten på disse kveldene, hvor du bare kan slappe av.

Innsjekket bagasje leveres direkte til din lugar, men det kan ta noen timer, da bagasjen ikke leveres før skipet har gått fra havn. Vi anbefaler derfor at du pakker alle nødvendige ting, som du tenker du skal bruke når du har steget om bord, i din håndbagasje. Medisiner, dokumenter og andre lignende personlige effekter bør også pakkes i håndbagasjen.

Vi anbefaler at du pakker med litt forskjellige type klær, fra hverdagsklær for avslapping ombord, til finere klær til gallamiddagene som er på alle MSC Cruises cruise. (Vær oppmerksom på at det er to gallakvelder på et syv-dagers cruise). Avhengig av cruiseruten, kan du trenge anstendig antrekk for å besøke visse severdigheter, spesielt religiøse eller hellige steder. Egnet antrekk er lange bukser (ikke shorts) for menn og lengre skjørt eller lange bukser samt langermet og skjerf til hodet for kvinner. Gjester som ønsker å holde seg i aktivitet, bør ta med badedrakt, treningsklær og gymsko for treningsstudioet og joggebanen, samt spa tøfler. Temafester arrangeres ofte både om dagen og om kvelden, for eksempel Flower Glory Party hvor du kan bruke dine beste blomster antrekk fra 60- og 70-tallet, og på Glory Party hvor hvite klær er å foretrekke. Om du har planlagt å ta del i en av de mer utfordrende utflukter (f.eks fotturer under cruise i Nord-Europa), bør du ta med gode tursko. Noen andre gode ting å huske er f.eks. kamera og kikkert.

  • Ting du ikke bør ta med er: alkohol, skytevåpen, skarpe gjenstander, vannkokere, strykejern, mat og drikke, droner, Galaxy Note 7 (disse er alle forbudt ombord)
  • Ting du kan forlate hjemme er: Håndklær og hårfønere (finnes i alle lugarer), sigaretter, solkrem, skjønnhetsprodukter (dette kan kjøpes om bord)
  • Ting du bør pakke i håndbagasjen: reisedokumenter, bagasjemerker (bør festes på bagasjen når du ankommer avgangshavnen) penger, smykker, elektronikk, medisiner, bleier og verdifulle gjenstander som du kanskje trenger under turen.

Som en forholdsregel kan sikkerhetspersonellet visitere passasjerer og/eller bagasjen og beslagglegge gjenstander som selskapet anser som en sikkerhetsrisiko for passasjerer, mannskap eller skip (for eksempel våpen, dykkerkniver, vannkokere, strykejern, droner, Galaxy Note 7 osv.). Personalet om bord har også retten til å fjerne alle drikkevarer fra gjestenes bagasje. Dette vil bli retunert kvelden før ankomst til siste havn.

Du anbefales å begrense bagasjen til to innsjekkede kofferter per person, som ikke bør overskride målene 90x75x43 cm og eller veie mer enn 23 kg pr. stk, og to håndbagasjer per person, som ikke bør overskride målene 56x45x25 cm.
Barnevogner og rullestoler får man alltid ha med. Disse må deklareras på tidspunktet for bestillingsbekreftelsen. Følg instruksjonene fra flyselskapene.
På alle Grand Voyages (reposisjonering cruise) til og fra Karibien, Sydamerika, Sydafrika og Midtøsten, er de ovennevnte retningslinjer maksimalt tillatt per person, den totale vekten av bagasjen for alle passasjerer i en lugar, skal ikke overstige:100 kg og 8 stk bagasje. All bagasje som overskrider maksimumsgrensen vil bli stoppet ved innsjekking.

All bagasje må oppbevares i lugaren og må ikke stå i veien for nødutganger. Sørg for å ta med bagasjelappene, som er nødvendige for ombordstigning, i håndbagasjen og feste disse på bagasjen når du ankommer avreisehavnen. Vær oppmerksom på at verdifull bagasje transporteres med passasjerens egen risiko. Forsikring kan tegnes igjennom MSC Cruises.

For størrelse og vekt på bagasjen følges de internasjonale flyselskaper sine regler. Sjekk reglene som gjelder for reservasjonen. Flyselskapene forbeholder seg retten til å ta en avgift for overvektsbagasje. MSC Cruises påtar seg intet ansvar for problemer som oppstår under avreise eller ankomst på flyplassen.
I tilfeller der bagasje kommer bort på grunn av en feil fra flyselskapet:
MSC tilbyr en tjeneste for å spore opp bagasjen. Rederiet samarbeider med hittegods kontorene på hver enkelt flyplass og vil gjøre sitt ytterste for å spore bagasjen din, og om mulig, få den levert direkte til skipet på en av følgende havner. Vi anbefaler alle som mister bagasjen å fylle ut skjemaet som er tilgjengelig for dette formålet på flyplassen, for senere å kreve erstatning fra flyselskapet.

Om bord på skipet kan du betale med ditt Cruise Card. På kortet, som du mottar ved innsjekking på terminalen, vil enten kredittkortet ditt eller kontant innsetting bli registrert. Følgende kredittkort godtas: Visa, MasterCard, JCB, American Express og Diners Club, Visa- og Mastercard-debetkort godtas også, bortsett fra på cruise i Sør-Amerika og Sør-Afrika. På MSC:s cruise i Europa, De forente arabiske emirater og lange cruise med avgang fra Europa er euro akseptert ombord. På cruise i Karibien, Sør-Amerika, Sør-Afrika og lange cruise med avgang fra en utenom europeisk utreisehavn, aksepteres amerikanske dollar.

Ved enkelte anledninger kan reservasjoner gjøres på dit debetkortet, som er knyttet til din konto ombord på skipet, det vil si kortet du betaler med for alle kjøp ombord. Disse reservasjonene gjøres for å bekrefte at kortet er gyldig. Når den endelige regning for forbruket ditt om bord er betalt, vil MSC umiddelbart heve denne reservasjon. Det er hvert enkelt kortselskap som må slette reservasjonene i systemet. Dette kan ta mellom syv og 14 virkedager og MSC Cruises kan ikke påvirke dette. Når kortselskapet har kansellert det reserverte beløpet, har du igjen tilgang til pengene.

Alle lugarer har stikkontakter for både 110 og 220 V, så alle elektriske apparater passer i kontaktene uten adapter. Alle lugarer har hårføner. Klesvask og stryk av tøy er tilgjengelig mot et pristillegg. Prisliste fåes om bord.

Det er ikke tillatt å ta med seg våpen, narkotika eller noe annet som kan sette passasjerer eller mannskapet i fare. Som en tommelfingerregel kan det sies at hvis det er forbudt å ta med på flyet, er det også forbudt å ta med ombord på skipet. Skjøre og verdifulle gjenstander anbefales å pakke i håndbagasjen. Alkoholholdige drikkevarer kjøpt i havner eller ombord på skipet lagres på skipet og blir levert den siste kvelden av cruiset. Det kan legges til at badehåndklær finnes ombord, slik at man ikke trenger å ta dette med.

Serviceavgifter (driks) er inkluderet i cruiseprisen.

Med mindre du har en drikkepakke kjøpt hjemmefra, vil det automatisk bli lagt til en serviceavgift på 15% når du kjøper drikkevarer om bord.

 

En deilige frokosten serveres mellom kl. 07.00–10.00. Frokost serveres i bufférestauranten og andre restauranter ombord. Du kan også bestille en kontinental frokost til lugaren. Tjenesten er inkludert i alle lugar kategorier, med unntak av Bella, hvor romservice kan bestilles mot et gebyr.

Lunsj serveres i fire forskjellige restauranter. Serveringstidene varierer avhengig av skip og hvor man er geografisk sett, men det er alltid et komplett utvalg av retter, slik at du kan slappe av og nyte maten. Smak gastronomisk middelhavsmat tilberedt av ferske ingredienser eller ekte delikatesser fra hele verden på våre spesialitet restauranter. Matglede! En rask lunsj er også mulig for aktive reisende, som kanskje har bestilt en ettermiddagsutflukt, med velsmakende salater, hovedretter og desserter.

For å garantere en flott opplevelse og et avslappet måltid, tilbys to forskjellige bordsettinger hver kveld, slik at du kan nyte hvert måltid i fred og ro. Du kan også spise i bufférestauranten. Gi oss dine ønsker når du bestiller cruiset, og vi vil reservere et bord for deg gjennom hele cruiset. Alt som har med dine måltider å gjøre, har blitt lagt til rette, slik at du kan nyte hvert måltid under hele cruiset

En middag i en av restaurantene om bord er en uforglemmelig gastonomisk opplevelse, med stort utvalg og høy kvalitet på maten. Smak på mesterkokkers nylagede kreasjoner og nyt ditt måltidet, med alt fra middelhavs-inspirerte fusjonskjøkken til asiatiske herligheter, fransk bistro gastronomi, autentisk napolitansk pizza, herlig krydret Tex-Mex favoritter og mye mye mer (varierer fra skip til skip). Her vil hvert måltid være minneverdig, enten du spiser tidlig for å rekke et show eller bare å sitte og nyte rundt bordet med vennene dine. Hovedrestauranten har alltid barnemenyer til frokost og middag. I bufférestauranten er det flere forskjellige «hjørner» eller stasjoner, med en rekke alternativer, som pizza, grill, salater og middelhavsmat. Bufférestauranten er åpen nesten 24 timer i døgnet.
Dersom hovedrestauranten er full, kan reisende i Bella-klassen bli invitert til å spise middag i bufférestauranten. For reisende i Aurea-klasse, finnes «MyChoice» middags alternativet, som gir større frihet til å velge middagstid og sted.

Middagstidene varierer avhengig av skip, og hvor du skal reise på cruise.

Middagstider finner man alltid i dagsprogrammet.

Spesielle dietter som halal, glutenfri, kosher og vegetarisk tilbys også om bord.

Måltider er vanligvis inkludert, i våre dagsturer, men ikke alltid, så du bør lese gjennom utfluktsprogrammet nøye.

* CLASSIC, for FANTASTICA-opplevelse reisende bestiller vanligvis første bordsetting kl 18:30 eller andre bordsetting kl 20:30
* MY CHOICE, for AUREA-opplevelse, betyr at du kan spise når som helst og med prioritet på enhver restaurant mellom kl 18:00-21:30.
* YACHT CLUB, for YACHT CLUB-upplevelse reisende, betyr at man kan spise når som helst i restauranter reservert bare for dem.

Hvert skip har et velutstyrt medisinsk senter, hvor det er en lege og en sykepleier. Senteret er åpent ihht dagsprogrammet og i nødssituasjoner 24 timer i døgnet. De medisinske tjenestene som tilbys om bord har en kostnad, så vi anbefaler at alle reisende har en gyldig reiseforsikring som dekker eventuelle behandlinger. I tilfelle reiseforsikringen ikke dekker alle behandlinger du har mottat ombord, er det best å bevare alle kvitteringer, om det blir aktuellt å forhandle med forsikringsselskapet når du kommer hjem. Medisinske tjenester vil bli belastet direkte fra Cruise Card.

Røyking om bord er kun tillatt i anviste områder. Av brannsikkerheten er røyking ikke tillatt verken i lugarer eller på balkongen til lugaren. Brytes reglene, vil et rengjøringsgebyr på 70 euro belastes ditt Cruise Card. Sigarettsneiper må heller ikke kastes overbord. Røyking er tillatt i noen få barer om bord, samt på dekk i enkelte områder.

Alkoholholdige drikkevarer kan kjøpes fra skipets barer og restauranter, og du må ikke ta med alkoholholdige drikkevarer om bord. Alkoholholdige drikkevarer kjøpt i havner eller i skipets butikker, lagres på skipet og leveres til den reisende den siste kvelden av cruiset. På alle cruise med minst ett besøk til en amerikanske havn, er aldersgrensen for alkoholservering 21 år. På cruise ellers er aldersgrensen 18 år. Skipets ansatte har rett til å beslaglegge alkoholholdige drikkevarer, som taes med ombord. De kan og nekte overstadig berusede personer servering.

Med Fly & Cruise- pakken, kan du være sikker på at cruiset ditt vil få en flygende start. Om du støter på forsinkelser eller andre problemer ved avreise, vil vi gjøre alt som er mulig for å hjelpe deg med å komme til skipet i tide. Pakken inneholder også disse tjenester som gjør turen til en glede fra start til slutt:

Når du går av flyet, vil våre ansatte være til stede for å tilby hjelp og informasjon samt vise deg til skyttelbussen. På noen flyplasser er det dedikerte MSC Cruises representanter som vil være med ved avreisen, noe som sikrer en problemfri start på turen.

Hvis du reiser via Genova flyplass, kan du få en riktig så hyggelig og avslappende start på turen takket være den eksklusive MSC Loungen.

Loungen er åpen fra 09:00 til 17:00 (lenger om nødvendig), den har air-condition og er møblert med komfortable sitteplasser for 60 personer. Her finnes internettilgang og personale som tar hand om deg. Du kan få rabattkuponger til måltider i flyplassens buffe. Her kan du slappe av mens du venter på at flyet skal ta deg hjem. Du kan ringe MSC Lounge på (+39) 010 8607976.

Praktisk transport mellom flyplassen og havnen er inkludert i alle Fly & Cruise priser. Selvfølgelig er det organisert med samme service og omsorg for detaljer som våre cruise, og tar deg raskt og enkelt til skipet uansett når du lander.

I tilfeller der bagasje kommer bort på grunn av feil fra flyselskapet; MSC tilbyr en tjeneste for å spore opp bagasjen. Rederiet samarbeider med hittegods kontorene på hver enkelt flyplass og vil gjøre sitt ytterste for å spore opp bagasjen din, og om mulig, få den levert direkte til skipet på en av de følgende havner. Likevel anbefaler vi at alle som mister bagasjen fyller ut skjemaet som er tilgjengelig for dette formålet på flyplassen for senere å kreve erstatning fra flyselskapet.

*Vær oppmerksom på at tollregler i noen land krever at gjesten er tilstede når bagasjen returneres.

Park & Cruise er den enkleste måten å parkere og gå om bord på skipet. Den nye Park & Cruise-tjenesten gir deg den enkleste måten å parkere ved havnene, som er nevnt nedenfor. Hvordan det fungerer varierer mellom de forskjellige havner, det er og flere tjenester å velge mellom, fra Choice service til selvbetjent parkering like utenfor terminalen. Du kan helt enkelt levere inn bilen, levere inn bagasjen og gå om bord på skipet. I noen tilfeller er det skyttelbuss mellom parkeringsplassen og terminalen. Uansett hvilken havn du reiser fra, gjør Park & Cruise livet enklere for bilistene. Hele konseptet Park & Cruise er designet for å være enkel også selve betalingen. Parkeringsgebyret vil bli belastet din on-board konto som du betaler før du går av skipet. Så er det bare å vise kvitteringen og hente ut bilen.*

PARK & CRUISE ER TILGJENGELIG HER:
ITALIA: Ancona, Bari, Brindisi, Cagliari, Civitavecchia, Genoa, La Spezia, Messina, Neapel, Palermo, Salerno og Venedig
TYSKLAND: Hamburg, Kiel og Warnemünde
SPANIA: Barcelona o Valencia

På cruisets siste kveld blir all viktig informasjon som har med cruisets slutt og ankomst å gjøre, opplyst i dagsprogrammet. Man kan også be om bistand fra skipets personell. Ved slutten av cruiset får du bagasjelapper i forskjellige farger til din lugar. Fyll ut disse og fest disse til koffertene/reiseveskene. Koffertene plasseres utenfor lugaren og transporteres i land ved ankomst. Alle viktige dokumenter og verdifulle gjenstander skal pakkes i håndbagasjen. Den siste morgenen ombord kan man spise frokost fra kl. 06:00

Har du bestillt din flyreise selv, må du sørge for at du har nok tid mellom landing og avgang for flyvningen din. CruiseAway påtar seg intet ansvar for flyreiser bestilt av den reisende selv. Disse billetter kan vanligvis ikke endres.

For cruise som inkluderer flyreiser, bør passasjerene sjekke inn på flyselskapets hjemmeside fra 23 timer før den planlagte flytid eller på flyselskapets innsjekkingsskranke på flyplassen minst to timer før den planlagte flytid. Ved ankomst til flyplassen, vil passasjerene bli møtt av en representant for MSC Cruises som vil vise dem til skyttelbussen for videre transport til havnen.

Genoa Airport har en komfortabel MSC Lounge og MSC Terrace, eksklusivt for MSC:s gjester, de dager de har skip med avgang fra Genova. Disse ligger i avgangshallen over innsjekkingsskrankene, i nærheten av flyplassens restaurant/buffe. MSC Terrace er åpen i vår- og sommer månedene når været tillater det. En representant for MSC er alltid tilgjengelig for å hjelpe til ved problemer og for å gi informasjon om avgangstider, mulige forsinkelser eller lignende.

Del dine spesielle øyeblikk med familie og venner, mens du er på cruise, takket være den kraftige nye Satellitt-tilkobling som er installert på skipene. Internett-tilkobling er tilgjengelig 24 timer i døgnet nesten overalt på skipet, selv i fellesområdene, og kan brukes via smarttelefonen, nettbrettet eller den bærbare datamaskinen. Du kan også bruke datamaskiner i Internett-kafeen som er utstyrt med store skjermer, tastaturer og skrivere av høy kvalitet. Internett-kafeen er åpen 24 timer i døgnet. For detaljert prisinformasjon og instruksjoner, vennligst kontakt resepsjonen om bord.

MSC bruke avanserte satellittsystemer for å gi deg en god internettopplevelse til sjøs. Teknologi er ganske forskjellig fra bredbåndsforbindelsen i land, men satellitttilkobling gir deg det viktigste av din online verden ute på havet. Så uansett hvor cruiset går, kan du la alle vite hvor kjekt du har det!

Internett-pakke

MSC tilbyr tre rimelige Internett-pakker skreddersydd for ulike typer behov, og du kan kjøpe dem «per dag» eller «per cruise».

Internett-pakker er tilgjengelig på alle skip og ruter. Hvis du trenger det, kan du når som helst oppgradere til en annen pakke, for en dag eller for resten av cruiset ditt. Full informasjon og priser vises om bord når du kobler deg til skipets nettverk, kostnaden vil bli belastet din ombordkonto. Du kan også betale direkte i internettkafeen.

For å få den rimeligste Internett-tilkoblingen under cruiset ditt, bør du bestille en WiFi- og Internett-pakke på forhånd, før avreise. Da kan du spare opptil 50%!

Vi anbefaler at alle reisende har en god dekkende reiseforsikring. Kontakt forsikringsselskapet for informasjon om den mest hensiktsmessige reiseforsikringen.

Sjekk i god tid før reisen hvilke pass- og visumregler som gjelder for de destinasjoner du skal besøke. Alle reisende må ha gyldig pass, uavhengig av hvor cruiset går. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter at turen er over. Passet må ikke være skadet. Vær oppmerksom på at nødpass ikke er gyldig for innreise til visse land. Vi anbefaler at du alltid reiser med pass selv innenfor Schengen, da nasjonale ID-kortet ikke alltid aksepteres for identifikasjon, og nasjonalitet, på reisemålet.

Hvis navnet på billettene er forskjellig fra navnet på passet, kan du bli forhindret fra å fly eller være med på cruiset. I noen land kreves det legetimasjon med et passbilde, om du skal i land under cruiset. Til dette kan man ha kopi av passet. Kontroller på forhånd hva som kreves av visum og hvor lang tid i forveien du må søke om dette. Dette varierer fra land til land. For Dubai må du søke innen 60 dager fra du skal i land, for India innen 6 måneder, etc. Passet vil bli stemplet i hver havn, så sørg for at du har nok tomme sider i passet ditt.

Vær oppmerksom på at det gis ingen tilbakebetaling ved søknad om visum, og dette ikke invilges.
USA: Ved innreise til USA kreves det alltid innreisetillatelse gjennom ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Passasjeren er selv ansvarlig for å søke elektronisk på: https://esta.cbp.dhs.gov

ESTA er avgiftsbelagt å betales med kredittkort. En ESTA-søknad kan gjøres så tidlig som helst, men senest 72 timer før avreise. Oftest får du svar (bekreftelse eller avvisning) i løpet av minutter.

Savner du ESTA-tillatelse du kan bli nektet ombordstigning på flyet eller ved innreise til USA. Ved uklarheter eller spørsmål, vennligst kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet, telefon: 08-783 53 00.

Et gyldig maskinlesbart pass kreves, noe et norskt pass alltid er.

Nødpass/provisorisk pass er ikke maskinlesbart. Informasjonen i din bestilling må være i samsvar med opplysningene i ditt pass. Dette gjelder navn, mellomnavn, kjønn og fødselsdato. Navnet ditt er skrevet i billetten som det står på den maskinlesbare delen i passet.

Amerikanske myndigheter har i noen tilfeller innført spesielle restriksjoner på ESTA og visum for søkere som har besøkt eller har statsborgerskap i Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for informasjon om den nåværende situasjon.

Gravide må ha med en legeattest som viser hvor langt graviditen har kommet og helsetilstanden. Etter 24 uker kan man dessverre ikke delta på cruise.

Alle MSC Cruises skip har et begrenset antall lugarer for funksjonshemmede gjester. Gi beskjed ved bestilling om ethvert behov for en tilpasset lugar. For mer informasjon, kan du kontakte kundeservice.

Alle passasjerer anbefales å kontakte statlige helsemyndigheter før avreise for å få informasjon om anbefalte vaksinasjoner. MSC Cruises påtar seg intet ansvar for passasjerer som ikke overholder anbefalinger for beskyttelse mot smittsomme sykdommer.

Ombordstigning kan nektes dersom sikkerheten til andre passasjerer eller mannskap oppfattes som truet.

En av de beste tingene ved et cruise er besøkene i havnene, hvor du kan utforske verdensberømte byer, spennende kulturer, imponerende monumenter og fantastisk natur.

De ekspert utviklede utflukter tilbys for hel eller en halv dag eller bare noen få timer. Utforsk en hovedstad eller ta en fottur på en isbre. Du kan også legge ut på eventyr – dykke i krystallklart vann, legge ut på en safari med firehjulstrekk off-road kjøretøy eller overnatte under stjernene i en Beduin landsby. Få minner for livet!

MSC Cruises tilbyr et stort utvalg av utflukter og har noe for enhver smak. Last ned utflukt programmet for cruiset ditt og velg de utfluktene du er interessert i.

INNVENDIG LUGAR

Lugar med dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger (på forespørsel), air condition, bad med dusj, interaktiv TV, telefon, trådløs Internett-tilkobling (mot gebyr), minibar og safe*.
Denne lugartypen er kun tilgjengelig med opplevelsene Bella, Fantastica og Wellness**.

LUGAR MED HAVUTSIKT

Lugar med dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger (på forespørsel), air condition, bad med dusj, interaktiv TV, telefon, trådløs Internett-tilkobling (mot gebyr), minibar og safe*.
Denne lugartypen er kun tilgjengelig med opplevelsene Bella, Fantastica og Wellness**.

BALKONGLUGAR

Lugarene med egen balkong har en dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger (på forespørsel), air condition, stor garderobe, bad med dusj eller badekar, interaktiv TV, telefon, trådløst internetttilkobling (mot gebyr), minibar og safe *.

Denne lugartypen er bare tilgjengelig med opplevelsene Bella, Fantastica, Wellness** og Aurea.

SUPERFAMILY

Romslig overnatting for opptil seks personer der tre lugarer, to balkonger og to bad er slått sammen, med en dør immellom. SuperFamily-lugaren bestilles til en fast pris for hele lugaren uansett hvor mange som bruker denne. Finnes bare på MSC Preziosa og MSC Divina.

Denne lugaren er bare tilgjengelig på Fantastica-opplevelsen.

SUITE

Skipene tilbyr flere typer suiter, noen med balkong og noen med panoramavinduer. Alle har en dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger (på forespørsel), air condition, stor garderobe, bad med badekar, interaktiv TV, telefon, trådløst internetttilkobling (mot gebyr), minibar og safe*.
Denne lugartypen er bare tilgjengelig med Aurea-opplevelsen.

ROYAL SUITE

Disse suitene har alle en dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger (på forespørsel), air condition, stor garderobe, bad med badekar, interaktiv TV, telefon, trådløst internetttilkobling (mot gebyr), minibar og safe*.
Denne lugartypen er bare tilgjengelig med MSC Yacht Club-opplevelsen.

EXECUTIVE & FAMILJESUITE

Suitene har alle en dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger (på forespørsel), air condition, stor garderobe, bad med badekar, interaktiv TV, telefon, trådløst internetttilkobling (mot gebyr), minibar og safe*.
Denne lugartypen er bare tilgjengelig med MSC Yacht Club-opplevelsen.

DELUXE SUITE

Suitene med balkong* har alle en dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger (på forespørsel), air condition, stor garderobe, bad med badekar, interaktiv TV, telefon, trådløst internetttilkobling (mot gebyr), minibar og safe*.
Denna hyttyp är endast tillgänglig med MSC Yacht Club-upplevelsen.