Særskilte behov

MSC Cruises gjør sitt beste for å gi god service til alle gjester og de som har spesielle behov, Rederiet er og forpliktet til å følge internasjonale forskrifter for tilgjengelighetsstandarder. Alle MSC Cruises skip er relativt store, moderne og har en varm atmosfære. Tilgjengelighet er vel tatt hand om ombord på skipene.

Personer med bevegelsesbegrensninger

Skipets alle dekk og ofentlige områder er utformet for å være så tilgjengelig som mulig og for å komme seg rundt med ulike typer hjelpemidler. Tilpassede toaletter finnes på alle skip. Det finnes vanligvis ikke en løfteanordning ved bassengene. MSC Cruises trenger informasjon om alle hjelpemidler som skal taes med ombord, samt detaljer om eventuelle rullestoldimensjoner og vekt, samt den totale vekten av rullestolen og brukerne. Gi oss denne informasjonen når du bestiller din reisen.

Det er tilpassede lugarer for funksjonshemmede på alle MSC Cruises skip. På Meraviglia klassen`s skip er det 53 tilpassede lugarer, på Seaside-klassen er det 52 lugarer, på skipene i Fantasia klasse er det 43-45 lugarer, på skipene i Musica klasse er det 16-17 lugarer og på skipene i Lirica klasse er det 4-5 stk. De fleste av lugarene er for 2 personer, men på noen skip er det lugarer hvor man kan være 4 personer. Alle spesielt tilpassede lugarer har større plass til å bevege på: døren til lugaren og badet er 90 cm brede og det er ramper på alle terskler. Det er en tom plass under sengen og skapet sitter lavere enn normalt. Badet er romslige og de har en tilpasset dusj samt en dusjstol som kan legges ned fra veggen. Toalettstolen er litt hevet. Støtte håndtak på en side og bak på toalettet, ikke nødvendigvis på begge sider. Vasken er lavere enn normalt.

Hørselshemming

MSC Cruises leverer, på forespørsel, et apparat for hørselshemmede, alarmer visuelt eller med vibrasjoner, om noen ringer på døren, telefonen eller vekkerklokken, og i tilfelle brannalarm. Med hjelp av en tekstfonen i lugaren kan man komunisere med skipets resepsjonen 24 timer i døgnet. Rederiet forsøker alltid å få tekstet alle filmer på lugarens TV. Tolkning til engelsk tegnspråk kan fås på cruise fra og til USA, hvis behovet er meldt minst 60 dager før cruisets start.

Synshemmede

På MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida og MSC Fantasia er det skilt med blindeskrift i fellesområder, i heiser og ved inngangen til lugarene. Ved utformingen av fellesområder, dekk og tenderbåter, har det blitt tatt hensyn til synshemmede.

Dialyse

På MSC Cruises kan gjester som trenger peritonealdialys reise som normalt, men må selv bringe med utstyr og medisiner som trengs under cruiset. Hemodialyse kan gjøres svært begrenset på visse ruter, apparater som trengs kan bare leveres ombord fra noen av rederiet utpekte produsenter. Kunder som trenger hemodialyse må kontakte oss før cruiset blir bestilt.

Barn med særskilte behov

Barn med særskilte behov er velkommen til å delta i alle aktiviteter for barn, men MSC Cruises kan ikke tilby spesielt personal eller hjelp med barnet ombord. Barnet kan, avtalt med foreldrene, plasseres i en lavere aldersgruppe, hvis det er bedre egnet til barnets kognitive nivå. Et barn som trenger spesiell støtte kan også delta i aktivitetene sammen med et familiemedlem.

For mer informasjon om særskilte behov som tilbys av MSC Cruises, se rederiets engelskspråklige sider. Vi hjelper deg gjerne med alle spørsmålene om spesifikke behov.