Spesielle behov

Norwegian Cruise Line ønsker å tilby muligheten for et avslappende og komfortabelt cruise, selv for de med forskjellige funksjonshemninger eller er spesielle behov. Kryssningscenter hjelpe deg å informere rederiet om dine spesielle behov før cruiset. På cruisets første dag, får du gjennomgå dine spesielle behov med de ansatte ombord.

Personer med bevegelsesbegrensninger

Norwegian Cruise Lines skip, og fremfor alt de nyeste skipene, er godt tilpasset for personer med bevegelsehindring. Fellesområdene på skipene er tilgjengelige, og det er lett å komme rundt på skipene med ulike typer hjelpemidler. Ombord er det flere tilpassede offentlige toaletter og heisene ombord er romslige. Det er en stolheis for minst ett basseng på alle skip.

Alle rederienes skip har handikap tilpassede lugarer i flere ulike klasser. Lugarene er normalt for 2 personer. De tilpassede lugarer er mye romsligere enn vanlige lugarer, og det er god plass til å komme seg rundt i dem med rullestol. Badene er også romslige, WC stolen er vanligvis litt høyere og håndvasken noe nedsenket. I dusjen er det et sete som senkes ned fra veggen. Rekkverk finnes vanligvis på begge sider av toalettsetet. I lugarer med balkong er balkongen lett å komme ut på. Lugarene er alltid teppebelagt. Til lugarene kan du forhåndsbestille (senest 30 dager før avreise) følgende hjelpemidler: wc-stol forhøyer, farmasøytiske kjøleskap og mottak for farlig avfall. Rederiet ønsker å vite på forhånd hvilke hjelpemidler du vil ta med deg, samt dimensjonene og vekten av din eventuelle rullestol.

For en elektrisk rullestol eller permobil må du også gi beskjed om batteritypen. Ombord på skipene godtas bare hjelpemidler med tørt batteri eller gelbatteri. Den elektriske rullestol-/permobileladeren skal fungere med elektrisk spenning på 110 V. For de fleste hjelpemidler er det også nødvendig med informasjon om modell og produsenter. Strandrullestoler er tilgjengelig til leie på Norwegian Cruise Lines private øyer i Karibien.

Hørselsvekkede

Ved forhåndsbestilling kan du få en vibrasjonsalarm (visual-tactile-alert system) til lugaren. Til alarmen kan det kobles vekkerklokke, dørklokke, telefon og andre alarmer. Lugarens telefon kan byttes ut til en TTY-teksttelefon, som vil hjelpe deg å holde kontakten med skipets reseption. Denne tjenesten er tilgjengelig på alle skip med unntak av Norwegian Spirit, der kontakten kan kobles med telefonens tekstmeldingsfunksjon. Dersom personen som er døv/hørselsvekket ønsker det, kan få tilgang til en søkeenhet, hvor de har tilgang til hovedmeldingene ombord. En hørselssløyfe er tilgjengelig på hovedteateret på flere av skipene. Du bør varsle ditt behov for hjelpemidler senest 30 dager før cruiset, men helst allerede i forbindelse med bestillingen. Lugarenes tv har tekster og det er undertekster for mange av filmene. Tolkning på amerikansk tegnspråk kan bestilles til forestillinger på cruise med avgang fra USA og Canada, senest 90 dager før cruiset.

Synshemmede

Blindeskrift brukes blant annet på vertikale knapper og på skilter. Hvis ønskelig, er det mulighet for en guidet tur på skipet i begynnelsen av cruiset. Spesielle behov må varsles senest 30 dager før avreise, og helst ved selve bestillingen. Førerhunder er velkomne ombord, og det er plasser på dekk for lufting av hundene.

Personer med kognitive utfordringer, lærevansker, etc.

Norwegian Cruise Line gjør hva de kan for å gjøre cruiset enklere ved å tilby prioritert ombordstigning og avstigning i havner.

Dialyse

Cruisegjester som trenger regelmessig peritoneal dialyse er velkomne ombord på alle Norwegian Cruise Lines skip, men har ikke mulighet til å hjelpe til med dialysen. Gjester som bruker peritoneal dialyse må selv håndtere alle apparater som de tar med ombord, samt gi beskjed på forhånd, senest 30 dager før cruiset, men helst allerede i forbindelse med bestillingen.

Ekstra oksygen

Du kan ta med ekstra oksygen på Norwegian Cruise Lines båter. I forbindelse med bestillingen eller senest 30 dager før cruisets avgang, skal nøyaktige detaljer om ekstra oksygen og leverandøren av dette meldes til rederiet. Hvis du ikke tar med det ekstra oksygenet selv, kan du bestille det fra selskapet Special Needs at Sea (www.specialneedsatsea.com). Andre selskaper har ikke lov til å levere ekstra oksygen til skipene. Flytende oksygen er ikke tillatt ombord.

Mer information om hvordan Norwegian Cruise Lines håndterer gjestenes spesielle behov under cruiset, finner du på rederiets engelskspråklige side. Vi hjelper deg gjerne med spørsmål som er knyttet til tilgjengelighet.