CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.

Atmosfæren om bord

En typisk dag om bord på yachten

Dagen starter med frokost rundt 6.30-10.00. Du kan spise frokost i din egen lugar eller nyte bufféen i en av restaurantene. Når været tillater det, kan du også spise frokost ute på dekk, mens du beundrer utsikten. Om morgenen, utenfor restaurantens åpningstider, serveres kaffe, te og bakverk i hovedlobbyen.

I løpet av dagen forlater passasjerene vanligvis skipet for å bli kjent med havnene vi besøker, enten gjennom rederiets utflukt eller på egen hånd. Skipets resepsjon har lokale kart og tips om hvordan du skal gjøre deg kjent med destinasjonen.

Lunsj serveres fra 12.30 til 14.00. Lunsj kan nytes i både hovedrestauranten og grillrestauranten. Av og til arrangeres det også grillfester om bord.

Etter lunsj er det tid for å slappe av og nyte skipets tjenester. Man har blant annet tilgang til en infinity-pool, Ponant Yacht Spa-området, treningsstudio, bibliotek og butikk. Personalet arrangerer også ulike typer aktiviteter, alt fra workshops til forelesninger. Ettermiddagste bestående av varm drikke og bakverk serveres om bord kl. 16

Før middag kan man nyte av skipets cocktail utvalg i baren, i lounge-området eller på dekk. Middag serveres rundt 19.30. Hovedrestauranten serverer en 4-retters à la carte-meny inklusive viner, og i grillrestauranten tilbys måltidet i en avslappet buffé stil. Middag i grillrestauranten krever en bordreservasjon. Kvelden fortsetter så med danseshow eller gode filmer.

 

Gourmetretter

Rederiets franske innflytelse er godt synlig på cruisets menyer. Menyene er planlagt i samarbeid med Michelin-kokken Alain Ducasses selskap, Ducasse Conseil. Rettene er laget av ferske og lokale råvarer av høy kvalitet.

 

Kleskode

Kleskoden om bord på yachtene er smart casual. For ekspedisjonscruisene anbefaler man at man kler seg praktisk etter forholdene, komfortable sko er et must. Til kapteinens gallamiddag forventes det at gjestene kler seg opp. På de arktiske ekspedisjonsturene får reisende anorakker til rådighet.

 

Tips/driks til skipets personell

Tips eller driks til de ansatte er en del av skikken, men er ikke obligatorisk. Anbefalt driks/tips er ca 10-12 €/dag/person.

 

Bryllupsreiser

Ponant tilbyr par på bryllupsreise gode fordeler. Reiser man på bryllupsreisen innen 12 måneder etter vielsen, blir paret tilbudt følgende fordeler:

 

Classic-paket (balkonglugar)
  • 300 euro rabatt på lugarens pris
  • en flaske champagne
  • 25 % rabatt på fotografering av paret
  • små overraskelser om bord

 

Prestige-paket (suite)
  • 300 euro rabatt på suitens pris
  • en flaske champagne
  • 25 % rabatt på fotografering av paret
  • to fotografier gratis
  • en gratis spa-behandling per lugar (verdi maks 115 euro)
  • små overraskelser om bord