CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.

Godt å vite

Planlegger du ditt første cruise med Princess Cruises? Her finner du svarene på mange av spørsmålene du sikkert har om cruisene. Hvis du fortsatt lurer på noe, hjelper vår kundeservice deg gjerne.

Cruisebilletter fåes ca. tre uker før avreise. Gruppebilletter fåes senest en uke før turen. Du kan også få tilgang til reisedokumentene dine på rederiets nettsted.

Dekkende reiseforsikring anbefales for alle passasjerer. Kontakt forsikringsselskapet for mer informasjon.

Rederiet anbefaler at du sjekker inn på deres hjemmeside i god tid før avreise. Fyll ut innsjekkingsskjemaet på Princess Cruises nettside og få dine elektroniske reisedokumenter og ombordstigningskort. Husk å ta med reisedokumentene til havnen. Uten disse kan du ikke gå om bord på skipet.

Sen ankomst ved innsjekking kan bety at du går glipp av cruiset. Ingen refusjon blir gitt av cruiseprisen dersom passasjeren er forsinket til innsjekking.

Sjekk alltid på forhånd om det er visumkrav på noen av dine destinasjoner. Har du har spørsmål, kan du kontakte landets ambassade for mer informasjon. Alle passasjerer må ha gyldig pass og passet må være gyldig i minst seks måneder etter endt cruis.

Ved innreise til USA kreves det alltid innreisetillatelse fra ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Passasjeren er selv ansvarlig for at søknaden gjøres via et elektronisk elektronisk skjema på adressen: https://esta.cbp.dhs.gov. ESTA er avgiftabelagt og betales med bankkort. Søknaden kan gjøres når som helst, men senest 72 timer før avreise til USA. Om søknad/tillatelse mangler kan du bli nektet ombordstigning på flyet eller innreise til USA.

Du må ankomme cruiseterminalen i god tid, senest 2 timer før avgang.

Det er forbudt å ta følgende med om bord: alkohol eller alkoholfrie drikkevarer*, ulovlige rusmidler, kjæledyr, brennbare gjenstander og væsker (f.eks. strykejern og stearinlys), våpen (inkludert kniver, lommekniver og korketrekkere), kaffemaskin, vannkoker, elektriske transformatorer, eksplosiver (f.eks. fyrverkeri), amatørradioutstyr, hockeykøller, rusmidler, saks, skateboard, surfebrett.

* Fra avgangshavnen er det tillatt å ta med om bord maksimalt en stk. 750 ml flaske vin eller champagne per person. For flasker i tillegg, må man betale en «corkage fee» på 15 USD.

Valutaen om bord er USD. Skipene har et kontantfritt betalingssystem, noe som forenkler betalinger på cruiseskipet. Du vil motta en personlig lugarkonto, som er knyttet til din banken eller kredittkort (Visa, Mastercard, American Express eller Diners Club). På slutten av reisen bør du sjekke saldoen på lugarkontoen din i mobilappen eller på lugar-TV-en. Beløpet vil automatisk bli belastet kortet ditt. Hvis det er uoverensstemmelser med beløpet på lugarregningen, bør du rapportere dette til personalet i Guest Relations før du forlater skipet. Vær oppmerksom på at skipet har sin egen valutakurs som kan avvike noe fra valutakursen som brukes av banken din.

Rederiet foretar reservasjoner på debetkortet som er knyttet til kontoen din om bord på skipet for å kontrollere at det er dekning på kortet. Når den endelige regningen for dine kjøp om bord er betalt, vil reservasjonen bli kansellert. Vær oppmerksom på at noen banker har disse reservasjonene i opptil 30 dager.

Om du ikke vil knytte banken eller kredittkortet ditt til lugarkontoen din, kan du også åpne konto om bord for et kontantinnskudd på USD 300. Kontoen vil bli stengt hvis utgiftene overstiger innskuddet.

På Princess Cruises cruiseskip gir du driks til service- og lugarpersonalet i form av et servicegebyr. Serviceavgift kan betales på forhånd når du bestiller cruiset. Serviceavgift betalt i amerikanske dollar (16 USD per dag og person for innvendig, utvendig eller balkong lugar og 17 USD per dag og person for mini suiter, Cabana lugar og Club Class lugar og 18 USD per dag og person i suite). I tillegg er det 15% serviceavgift på all kjøp av drikke, spesial restauranter, helse- og skjønnhetstjenester, som automatisk legges til lugar kontoen din.

Alle lugarer har 110 V stikkontakter. Et adapter kan være nyttig å ha med. Alle lugarer har hårføner. Elektriske apparater skal pakkes i kofferten i stedet for i håndbagasjen.

Klesvask er tilgjengelig mot et pristillegg. I tillegg er det et selvbetjent vaskerom hvor du også kan tørke og stryke klær.

På nesten alle skip finner du Youth & Teen Center der det er varierte aktiviteter for barn og unge mellom 3-17 år, håndverk, spill og filmvisninger. Det er også egne basseng for lek. På Ocean Princess og Pacific Princess finnes det ikke Teen Center og egne program for barn og unge, men det blir organisert om det er 20 deltakere eller fler.

Fun Zone – for de mindre barna

Skipet har et bredt utvalg av programmer og aktiviteter for barn mellom 3-12 år. Fun Zone er delt inn i to aldersgrupper:

  • «Princess Pelicans», dvs Pelikanene (3-7 år)
  • «Shockwaves», dvs Sjokkbølgene (8-12 år)

Vær oppmerksom på at aldersgrupperingen for barneprogram kan avvike fra de ovennevnte på følgende skip: Diamond Princess, Caribbean Princess, Sapphire Princess og Star Princess.

På alle skip (unntatt Ocean Princess og Pacific Princess) er det barnevakt tilgjengelig for barn mellom 3-12 år om kvelden fra kl 22.00 til kl. 01.00. Kostnad for dette er $ 5 / time / barn som trekkes fra cruisekontoen. Barnevakt må forhåndsbeststille innen 20:00 på samme kveld på Youth Center.

Teen Center som er ment for tenåringer mellom 13-17 år, tilbyr en rekke aktiviteter som disco, idrettskonkurranser, karaoke og dansekurs.

Frokost, lunsj og middag i hovedrestauranten eller bufférestauranten er inkludert. Ved bestilling av turen, kan du velge å forhåndsbestille bordsetting eller være fleksibel og spise når du måtte ønske.

Fleksible måltider (Anytime Dining) betyr at du kan spise middag i hovedrestauranten når som helst mellom 17.30-22.00. Du får bordplasering på stedet (kan oppstå noe ventetid).

Velger du å spise ved samme tid med di samme gjester, velger du fast bordsetning, da spiser du samme tid hver kveld i hovedrestauranten. Velg bordsetting kl 18.00 eller 20.00. Ditt reisefølge sitter da ved samme bord hver kveld. Forespørsler om bordplassering, bordsetting og mer må angis før cruisestart.

Du kan også spise på en spesial restaurant mot en kuvert pris, prisene varierer fra restaurant til restaurant.

Om bord på Princess Cruises skipet gjelder casual bekledning. Om dagen kan du kle deg som du vil, for eksempel i strandklær og shorts. For buffé- og utendørsrestauranter kan du bruke for eksempel bruke t-skjorte og badedrakt. Om kvelden kler man seg gjerne litt penere. I hoved- og spesialrestauranter kan du kle deg i lange bukser og skjorte eller kjole. For spesielle kvelder som ”Cruise Elegant evenings” forventes det at man kler seg i formelt antrekk.

Passasjerer må være 21 år eller eldre for å kjøpe eller konsumere alkohol om bord på alle Princess Cruises cruise.

Fra avgangshavnen er det kun tillatt å ta med maksimalt 1 stk 750 ml flaske vin eller champagne per person. For flasker i tillegg, må man betale en «corkage fee» på 15 USD. Alkohol som blir kjøpt om bord eller i havner, vil bli lagret trygt på skipet uten kostnad, disse blir returnert ved siste dag om bord og ved avreise.

Om bord på cruiseskip er røyking kun tillatt i spesielt begrensede områder. Røyking er tillatt i avgrensede områder utendørs på dekk, i nattklubber (ikke på alle skip) og i kasinoet (bare hvis du spiller). Røyking er forbudt på alle lugarer, på balkonger, innendørs fellesarealer og i teatre. Røyking på lugaren medfører en straff på USD 250.

Kontakt din lege og be om informasjon om mulige helserisikoer for destinasjonene. Du er selv ansvarlig for at dine vaksinasjoner er oppdaterte. Om du er gravid, kan du reise på et cruise til den 23 uke av svangerskapet ved cruisets slutt. Uansett hvor langt svangerskapet er kommet, må du ha en skriftlig attest på engelsk, fra din lege. Attesten skal bekrefte hvor langt svangerskapet er kommet, at du er i god form, og at svangerskapet ikke utgjør en forhøyet helserisiko for deg.

Av sikkerhetsmessige grunner må du være helsemessig og fysisk i god form slik at du kan delta på cruiset uten å risikere din egen eller andres helse. Hvis du har behov som kan kreve legehjelp under, reisen eller på annen måte kan påvirke cruiset ditt, må du informere oss skriftlig ved bestiling.

Noen lugarer er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede gjester. De gjeldende dekkplaner finner du under de respektive skipsinformasjon. Hvis du har en funksjonshemming eller medisinsk tilstand som hindrer deg i å klare deg på egen hånd, må du ha en assistent som reiser med deg. Princess Cruises personal har på grunn av risikoen for skade, ikke lov å løfte eller bære funksjonshemmede. Noen områder på skipet kan oppfattes å være trange. Ved avstigning i havner der mindre båter er nødvendig for transport i land, er det ikke mulig å komme om bord med rullestol.

Rederiet forbeholder seg retten til å nekte en person å reise hvis personen anses å være i en slik fysisk eller mental tilstand at det kan være behov for mer omsorg enn en assistent kan tilby.

På alle skip er det et medisinsk behandlingssted, som er bemannet av en kvalifisert lege og minst en sykepleier. Du betaler selv kostnaden for helsetjenester og medisiner om bord, vi anbefaler derfor å tegne tilstrekkelig syke-/reiseforsikring. Spar alle kvitteringer, da forsikringsselskapet må ha nødvendige dokumentasjon. Vær oppmerksom på at medisinske tjenester er regulert av amerikansk lov, og at prisen for legeavtaler, undersøkelser og medisiner ofte er høyere enn du er vant til hjemmefra. Her kan du også kjøpe sjøsyketabletter om nødvendig.

Få mest mulig ut av de spennende destinasjonene som besøkes – bli med oss på en utflukt! Forsikre deg om å få plass, og book utfluktene på forhånd online (120-5 virkedager før avreise). Utflukter kan også bestilles om bord med forbehold om ledig plass. Vær oppmerksom på at tidene for utfluktene kan endres, og at utflukter kan kanselleres eller endres hvis antall deltakere er for lavt.

Du kan gifte deg både om bord og i de forskjellige havnebyene. Les mer om arrangementene på Princess Cruises hjemmeside.

Har du bestilt flyreise på egen hånd, må du sørge for at du har nok tid mellom avstigning fra skipet og avgangstid til flyet. Vi tar ikke ansvar for flyreiser bestilt av kunden selv.

Skipets personell har rett til å avgjøre om noen skal nektes ombordstigning. Dette kan skje hvis det er fare for din egen, personalet og / eller andre gjester. Årsaker kan omfatte sykdom med høy smitterisiko, upassende oppførsel eller mangel på gyldig reisedokument eller identifikasjonsdokument. Passasjerer må være i en slik helse, fysisk og mental form, at man kan reise med cruiseskipet. I tillegg har skipene helse- og sikkerhetsforskrifter og regler for hvordan man skal forholde seg til andre gjester om bord. Hvis noen bryter noen av disse reglene, kan skipets ledelse be passasjeren om å forlate skipet ved neste havn. Kostnader forbundet med avvisning fra skipet er gjesten selv ansvarlig for.

Rederiet foretar reservasjoner på betalingskortet som er knyttet til kontoen din om bord på skipet, for å kontrollere at det er dekning på kortet og at kortet er gyldig. Når den endelige regningen for dine kjøp om bord er betalt, vil reservasjonen bli kansellert. Hvert enkelt kortselskap må deretter kansellere reservasjonene i systemet. Dette kan ta mellom syv og 14 virkedager, og rederiet kan ikke påvirke dette. Når kortselskapet har kansellert det reserverte beløpet, vil du ha igjen ha tilgang til pengene.