Spesielle behov

Princess Cruises har lenge prioritert å gjøre cruise tilgjengelig for alle gjester, inkludert de med spesielle behov. Selskapet startet derfor sitt prisbelønte Princess AccessSM-program i 1992 for å øke tilgjengeligheten om bord på cruiseskip. Siden da har rederiet utviklet tilgjengeligheten om bord, slik at alle kan nyte et vellykket cruise.

Personer med bevegelseshemming

Fellesområder om bord på skipene er tilgjengelige og det er lett å komme om bord med ulike type hjelpemidler. De nye skipene har bedre tilgjengelighet enn de eldre. På noen skip er det ikke mulig å komme seg ut på alle dekk eller til sportsdekket. På Princess Cruises egne sider er alle dekksplaner og beskrivelser (Dekkplaner), hvor tilgjengeligheten av hvert dekk er merket eller beskrevet med ord. På de nye skipene er det mange handikap toalett og de fleste heisene er romslige. På de eldre skipene er det færre toaletter og antall romslige heiser færre. Nesten alle skip har en stolheis i bassenget og boblebad.

Princess Cruises ønsker å vite på forhånd hvilke hjelpemidler som tas med, mål og vekt på en eventuel rullestol og den totale vekten av rullestolen og brukeren. For en elektrisk rullestol eller permobil må du også gi beskjed om batteritypen. Informasjonen må meldes til rederiet senest 60 dager før avgang, men helst allerede ved bestilling.

På alle Princess Cruises skip, finnes funksjonshemmede lugarer tilgjengelig i ulike kategorier. De fleste har plass til 2 personer. De tilpassede lugarer er romsligere enn vanlige lugarer, og det er god plass til å komme seg rundt med rullestol. Badet er også romslig, med toalettsete som er litt høyere og vasken senket. I dusjen er det et sete som legges ned fra veggen.

Vær oppmerksom på at støtte rekkverk på de fleste skip er på amerikansk vis, bak og på den ene siden av toalettsetet, ikke på begge sider. I lugarer med balkong er passasjen til balkongen også tilgjengelig. Lugarene har alltid teppegulv.

Hørselsskadde

I skipenes teatre er det installert et infrarødt system som passer sammen med høreapparat. På forespørsel kan du få hjelpeenheter som en lydforsterker til telefon, en visuell brannalarm, en vibrerende ringeklokke, teksttelefon og andre lignende enheter. Filmene er tekstet.

Synshemmede

Heisene på Princess Cruises skip er utstyrt med blindeskrift. I biblioteket er det lydbøker å låne. OBS: Menyer og annet materiale er ikke tilgjengelig med blindeskrift.

Dialyse

Princess Cruises oppfordrer kunder som trenger dialyse til å nøye vurdere om de skal dra på cruise, men kunder som trenger peritoneal eller hemodialyse er velkomne på eget ansvar. Før du eventuelt drar på cruiset, bør du konsultere behandlende lege, og du bør helst ha vært i stabil i minst 12 måneder før cruiset. Tilgang til medisinsk behandling om bord er begrenset. Det er ingen spesialister om bord og ingen dialyse enheter. En dialysepasient bør ha med en legeattest og liste over medisiner og mulige allergier. Gjesten må selv ta hånd om alle rutiner for dialyse, og om det er enheter for egenbehandling som tas med om bord på skipet eller dialysebehandling som skal gjøres på land.

Ekstra oksygen

Kontakt oss hvis du trenger ekstra oksygen under oppholdet om bord på skipet. Spesifikasjon på oksygen må godkjennes av Princess Cruises medisinske avdeling. For å ha med ekstra oksygen, er det nødvendig med en legeattest og detaljert informasjon om produsenten.

 

Mer informasjon om tjenestene som tilbys av Princess Cruises finner du på rederiets engelskspråklige sider. Vi hjelper deg gjerne med eventuelle spørsmål knyttet til spesielle behov.