CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.

Spesielle behov

Skipene har tilpassede fasiliteter for gjester med spesielle behov. Royal Caribbean gjøre alt for at alle kan nyte en cruiseferie og for å kunne hjelpe deg på best mulig måte, er det viktig at du forteller oss om dine spesielle behov når du bestiller ditt cruise. Om du har en funksjonshemming eller en medisinsk tilstand som hindrer deg i å klare deg selv, må du ha en personlig assistent som reiser med for å hjelpe deg.

For bevegelseshemmede

Alle offentlige områder på skipene er tilpasset personer med bevegelses hinder, og det er lett å komme seg rundt på skipene med forskjellige typer hjelpemidler. Avstandene fra de største skipene kan være lang, noe du bør ta i betraktning når du velger hjelpemidler, selv om du kan gå kortere avstander. Det er mange tilpassede toaletter og romslige heiser. Minst et basseng og et boblebad på alle skip har stolheis. På kasinoet er noen av spillebordene senket. Alle teatre har flere rullestol seter på forskjellige steder i salen. Karusellen, som finnes ombord på skipene i Oasis-klassen, har en rullestolrampe.

På alle rederiets skip, er det lugarer spesielt tilpasset for gjester med funksjonshemminger og ulike lugarklasser. De spesielt tilpasset lugarer har samme pris som vanlige lugarer i tilsvarende lugarklasse. Det finnes lugarer for 2-4 personer og noen av lugarene har en dør inn til lugaren ved siden av. Flest tilgjengelige lugarer finnes det i Oasisklassen, og av deres 46 spesielt tilpassede lugarer, er det absolutt noen som passer det aktuelle ønskemål. De tilpassede lugarer er ofte større enn standard lugar så det er godt om plass for å ta seg frem med rullestol.

Cruise Away må varsles i god tid før avreise, hva hjelpemiddel du kommer til å ha med dig, så vel som mål og vekt på din eventuelle rullestol. For en elektrisk rullestol, må du også oppgi batteritypen.

Selskapets spesialtilpassede lugarer tilbyr:

 • Ekstra bred lugardør (bredden varierer fra skip til skip)
 • Ekstra bred baderomsdør (bredden varierer fra skip til skip)
 • Ingen terskel ved lugardøren og rampe over toalett terskelen
 • Lav vask og toalettbord
 • Dusj med hånddusj og sammenleggbart sete.
 • Romslig plass i dusjen
 • Høyt toalettsete og vegghåndtak på toalettet
 • Balkong tilrettelagt for rullestolbrukere i bestemte lugarkategorier
 • Safe er plasserte lavere (gjelder ikke for Sovereign-klassen)

Hørselsskadde

Mange teknologiske fremskritt har blitt gjort for å hjelpe døve og gjester med hørselsproblemer. Vi tilbyr en bærbar pakke med hjelpemidler for deg som trenger dette. Pakkene inkluderer hjelpemidler som TT (Teksttelefon (/TDD (telekommunikasjons enhet for døve), alarmanlegg (Alertmaster) og lys alarmer. Teksttelefonen i lugaren er koblet til teksttelefonen i resepsjonen, for å kunne møte alle dine behov i lugaren. Alertmaster-alarmen har en vibrator som fungerer under madrassen eller puta. Lysene på Alertmastern viser følgende: dørklokke, telefonoppringning og alarm. Telefoner med forsterkere er tilgjengelig i lugarer og i og fellesområder. Infrarødt system finner du i underholdningsområder og i handelsområdet Royal Promenade på våre skip i Voyager-klassen. TV i din lugar har muligheten for undertekster og alle våre egne videoproduksjoner er tekstet.

Synshemmede

Lugarer, restauranter og fellesarealer er tilpasset for å gjøre det enklere for synshemmede og blinde gjester. Blindeskrift skal kunne brukes så langt som det er mulig ombord.

Fasiliteter for å gjøre det enklere for deg:

 • Førerhund får tas med ombord: En hundeseng, ca. 120 x 120 cm, finnes i din lugar.
 • Skilt med blindeskrift.
 • Heis knapper med blindeskrift/lydsignaler.
 • Det er mulig å gå ombord tidligere for å få en orientering runde.

Autisme-vennlig skip

Royal Caribbean tilbyr noen autisme-tilpasset tjenester og produkter for å gjøre cruiset behagligere. For eksempel kan det innebære prioritert ombordstigning og avstigning fra skipet, autisme-vennlige leker og filmer, barneprogram tilpasset barnas nivå av utvikling. På noen avganger er det trent personal med erfaring fra mennesker med blant annet autisme. Royal Caribbean er det første rederiet som har fått sertifiseringen «Autism Friendly».

Dialyse og oksygen

Gjester med sykdom som har behov for dialyse eller oksygen må informere om dette direkte ved bestilling. Spesielle retningslinjer og prosedyrer gjelder for å ta ombord nødvendig utstyr.

Gjester som trenger konstant ambulerende peritoneal dialyse er velkomne ombord på alle skip. Det er imidlertid ingen mulighet for å få assistanse eller hemodialyse behandling. Gjester som trenger peritoneal dialyse må ha alle løsninger og nødvendig utstyr, for å utføre dialyse, levert til skipet minst to timer før avgang.

Alle typer av oksygen er tillatt ombord. Vi trenger informasjon om mengden, type og leveringstid for oksygen. Du har muligheten til å lagre noen oksygentanker i lugaren. De andre lagres i henhold til prosedyren til de aktuelle fartøyene.

Mer informasjon om Royal Caribbeans tilgjengelighetsprogrammer og data for hvert skip, finner du på rederiets engelskspråklige sider. Vi er glade for å hjelpe deg med alle spørsmål knyttet til hva som er tilgjengelig.