Fantastisk Rhinen i sør

Destinasjoner

Amsterdam-Køln-Rüdesheim-Mannheim – Heidelberg-Strasbourg-Route des vins (Eguisheim)

Rhinen har alltid både knyttet sammen og skilt mennesker og kulturer. Den midtre delen av elven danner i dag grensen mellom Tyskland og Frankrike. De mange slottene og festningene langs Rhinen vitner om elvens fascinerende historie og dens betydning som transportkanal. Det vakre landskapet som omgir Rhinen har inspirert mange myter og sagn, som bidrar til områdets spennende historie. Området står på UNESCOs verdensarvliste, og flere av utpostene som romerne bygde for å forsvare grensen, er i dag europeiske byer. Med sine 1320 kilometer er Rhinen en av Europas lengste elver.

Se frem til et fantastisk cruise fullt av flotte opplevelser!
• Skandinaviske gjester om bord
• Kjør-selv-tilbud
• 6 dagers elvecruise på MS Leonora
• Verdens største blomsterpark – Keukenhof

Les mere om MS Leonora her.

 

Dato: 2024: 4/5

Pris fra 11195 kr per person

Send en forespørsel på cruise

Seilrute

 • Dag 1 Amsterdam

  Om bord på M/S Leonora vil du etter ankomst bli ønsket velkommen av Ship’s Cruise Manager i Lounge, hvor sikkerhetsprosedyrer og praktisk informasjon om bord vil bli gjennomgått.

 • Dag 2 Amsterdam – Köln

  I dag retter vi oppmerksomheten mot Amsterdam. Byen, som er krysset av kanaler, har sin helt unike karakter og sjarm. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er fra vannet, og på en times kanalcruise kan du nyte havnen, utforske de trange kanalene og beundre de vakre gavlhusene. Noen av husene er svært smale, ettersom det tidligere var vanlig at eiendomsskatten ble fastsatt ut fra bredden på huset mot kanalen.

  Tilbake på M/S Leonora kan vi nyte lunsjen mens vi seiler mot Köln. Nyt resten av ettermiddagen på soldekket eller slapp av i den hyggelige salongen. Middagen blir servert ombord, og etterpå serveres kaffe i salongen, hvor skipets musiker spiller opp til dans.

  Før middagen avholdes et velkomstmøte med presentasjon av skipets mannskap, hvor det blir servert velkomstdrink og kanapeer i Loungebaren.

 • Dag 3 Köln – Rüdesheim

  Både frokost og lunsj nytes ombord på skipet mens det vakre landskapet glir forbi. Vi ankommer Köln først på ettermiddagen, og vi anbefaler en tur til byens berømte katedral, Kölner Dom. Katedralen, som er byens landemerke, overlevde mirakuløst nesten uskadd fra de allierte bombingene under andre verdenskrig. Du har også tid til å utforske butikkene eller slukke tørsten med et glass Kølsch i en av byens ølhaller. Middag blir servert ombord, og etterpå kan du fortsette kvelden i loungebaren, hvor du har muligheten til å bevege deg på dansegulvet når skipets musiker spiller opp til dans.

 • Dag 4 Rüdesheim

  Etter frokost kan du nyte den fantastiske utsikten fra soldekket. På vei til Rüdesheim passerer vi det berømte Lorelei-fjellet, hvor passasjen er svært smal og tidligere var forbundet med stor fare. Lorelei har blitt personifisert som en fortryllende og forførende kvinne som førte sjømennene til katastrofe ved å avlede oppmerksomheten deres, slik at de ble forliste på de farlige klippene. Selv om det selvsagt ikke er tilfellet i dag, lever myten om den vakre Lorelei med det lange, gyldne håret videre. Vi nyter lunsj om bord før vi legger til kai midt på ettermiddagen i vinbyen Rüdesheim.

  En spasertur gjennom Rüdesheim tar deg gjennom den sjarmerende Drosselgasse, omgitt av små vingårder og bindingsverkshus. Her kan du slå deg ned på en koselig kafé og nyte en Rüdesheimer Kaffee, et glass vin eller en god øl. Tilbake på skipet blir det servert en velsmakende middag. M/S Leonora ligger ved en kai nær sentrum, slik at du også har muligheten til å gå i land og nyte Rüdesheim om kvelden. Neste morgen setter vi kursen mot Mannheim kl. 06:00.

 • Dag 5 Rüdesheim – Mannheim

  Oppdag Mannheim eller ta buss eller tog til Heidelberg, en av Tysklands vakreste byer. Her er et vell av sjarmerende hus. Hele området er oversådd med praktfulle slott og elvedaler, hvor noe av Tysklands beste vin produseres. Byen er en universitetsby, og dette setter sitt preg på gatebildet. De mange studentene fra inn- og utland fyller opp gatene, og det er liv og glade dager.

 • Dag 6 Mannheim – Strasbourg

  I løpet av natten settes kursen mot Frankrike. Strasbourg ligger i det nordlige Alsace og har vekselvis vært under fransk og tysk styre. Nå er imidlertid byen et symbol på forsoning mellom Frankrike og Tyskland og dermed på fred i Europa. Flere EU-institusjoner er lokalisert i byen, inkludert parlamentet. Strasbourg er både en fasjonabel by med stilige butikker og vakre gater samtidig som det er en gammel by med bindingsverk, små smug og trange kanaler.
  Etter at vi har spist de deilige rettene til middag, har vi kaffe servert i loungebaren.

 • Dag 7 Strasbourg

  I Strasbourg kan du utforske det vakre Petit France, som ligger i det godt bevarte sentrum. Strasbourg, som ligger i det nordlige Alsace, har gjennomgått skiftende perioder av fransk og tysk styre. I dag fungerer byen som et symbol på forsoning mellom Frankrike og Tyskland, og dermed representerer den fred i Europa. Flere EU-institusjoner, inkludert Europaparlamentet, har sin plassering i byen. Strasbourg er en moderne by med elegante butikker og vakre gater, samtidig som den bevarer et gammelt kvarter med bindingsverkshus, pittoreske smug og sjarmerende kanaler.

 • Dag 8 Strasbourg

  Dagen for hjemreisen fra det uforglemmelige cruiset nærmer seg, og det er nå på tide å si farvel til skipet og mannskapet om bord. Vi har besøkt 7 fantastiske destinasjoner underveis, og nå setter vi kursen hjemover.

Lugar

Standard lugar med fransk balkong

På «Upper deck» og «Middle deck» er det 56 lugarer med franske balkonger. Lugarene er ca. 16 m².

Standard lugar med vindu

Suite med fransk balkong

På øvre dekk – «Upper deck» – har vi skipets to suiter.  Dette er to luksuriøse suiter med fransk balkong, på ca. 24 m².

Priser

 

Pris per person i dobbeltlugar
7 netterNederste dekkMellomdekkØverste dekkØverste dekk suite
Alle avgange11195133951439516825
Tillegg for sololugar60956095609516825

 

Prisen inkluderer:

 • 8 dager/ 7 netter på skipet MS Leonora
 • Alle måltider
 • Kaffe, te og vann. Juice til frokost.
 • Underholdning om bord
 • Alle lugarer er utvendig med vindu, bad/toalett, hårføner og klimaanlegg
 • Alle havne- og passasjeravgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Det meste av drikke om bord
 • Utflukter
 • Transport til og fra skipet
 • Tips til mannskapet (ca. 8 euro per person per dag)

 

Tilleggsinformasjon

Mulige tilleggskjøp

Drikkepakker:

2 forskjellige drikkepakker tilbys om bord på MS Leonora.
Begge pakkene kan også kjøpes om bord, til samme priser som skrevet under.

Drikkepakke 1:
Inneholder 2 x glass til hver middag, lunsj og middag.
Husets vin, øl, div. vann.
205 kr pr person pr natt

Drikkepakke 2:
Inkluderer drikke ad libitum i perioden
11:00 – 23:00
Husets vin – øl – Div. vann
295 kr pr person pr natt