Mosel og Rhinen

Destinasjoner

Koblenz-Rüdesheim-Alken-Zell-Traben Trarbach-Mehring/Trier-Bernkastel-Kues-Cochem-Koblenz

Turen til Mosel og Rhinen er et utrolig populært valg. Og med rette, for elva danner rammen om det vakreste cruiset – der naturen og omgivelsene er som tatt ut av et maleri. Elva snirkler seg gjennom omgivelsene, hvor grønne vingårder, idylliske småbyer, middelalderslott og store skoger er en sann fryd å se på hver dag.
Kombinasjonen av skiftende natur- og kulturopplevelser kan ikke oppleves bedre på noen annen måte. Skipet glir lydløst fra den ene sjarmerende vinbyen til den andre, vinsmaking er selvsagt en del av programmet. Atmosfæren, slottene på fjelltoppene, bindingsverksbyene, små koselige gater og den rolige oppførselen til selve skipet, er vanskelig å beskrive som idyllisk. Turen må oppleves, ses og føles i stedet!

Les mer om MS Leonora her .

Dato: 2024: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 25/8, 1/9, 15/9, 22/9, 29/9, 6/10, 13/10

Pris fra 11195 kr

Send en forespørsel på cruise

Seilrute

 • Dag 1 Innsjekking på skipet, Koblenz

  Om bord på M/S Leonora vil du etter ankomst bli ønsket velkommen av Ship’s Cruise Manager i Lounge, hvor sikkerhetsprosedyrer og praktisk informasjon om bord vil bli gjennomgått.
  M/S Leonora blir i Koblenz over natten og seiler tidlig neste morgen inn på Rhinen og mot Rüdesheim.

 • Dag 2 Koblenz – Rüdesheim

  Cruiset vårt starter med at vi seiler inn på Rhinen og opp mot Rüdesheim. Denne strekningen er mest kjent som «Den romantiske Rhinen» og ble satt på UNESCOs liste over «verdens kulturarv» for noen år siden. På vei inn i Rhinen runder vi «det tyske hjørnet» Deutches Eck, der en ridende keiser Wilhelm den 1. troner over sammenløpet av de to elvene Mosel og Rhinen.
  Nyt den vakre utsikten på soldekket eller slapp av med en god bok i en av skipets salongbarer. På vei til Rüdesheim passerer vi den kjente Lorelei-klippen. Ifølge myten var Lorelei en trollkvinne som trollbundet sjømennene og med sin skjønnhet avledet oppmerksomheten deres slik at de ble forliste på de farlige steinene.
  Før middag blir det velkomstmøte og presentasjon av skipets mannskap, her vil det bli servert velkomstdrink og kanapeer i Loungebaren.

 • Dag 3 Rüdesheim – Alken

  Besøk Lorelei-klippen og de fantastiske slottene på vei tilbake til Koblenz og inn på den pittoreske Mosel til den lille koselige vinbyen Alken. Over byen ruver det imponerende slottet, Burg Thurant, hvorfra det er en fantastisk utsikt over Moseldalen.
  Du kan velge å besøke Burg Thurant eller ta de snaue 20 kilometerne til Koblenz og ta en bytur til fots i gamlebyen, Altstadt. Vi blir i Alken til tidlig neste morgen, da M/S Leonora seiler videre mot Zell og Traben-Trarbach.

 • Dag 4 Alken – Zell – Traben-Trarbach

  Den vakre seilingen kan nytes på soldekket. Vi må gjennom 5 sluser totalt før vi når den lille, koselige vinbyen Zell, som for alltid vil bli assosiert med sin verdenskjente hvitvin «Schwarze Katz».
  På ettermiddagen fortsetter cruiset gjennom det vakre landskapet ved Mosel, til vi sent på ettermiddagen når en annen fantastisk vinby, nemlig Traben-Trarbach.
  Traben Trarbach er en liten by midt i Moseldalen i delstaten Rheinland-Pfalz. Byen har vært forbundet med en bro over Mosel siden 1898 og med sine omkringliggende områder har byen i overkant av 6000 innbyggere. Etter bybranner i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879 ble byen gjenoppbygd i jugendstil. Ruinene av slottet Grevensburg, bygget i 1350, ligger over Trarbach, og byen var tidligere et senter for vinhandel på Mosel.

 • Dag 5 Traben Trarbach – Riol (Trier)

  M/S Leonora legger fra kai i Traben-Trarbach tidlig om morgenen med kurs mot Tysklands eldste by, Trier.

  Tidlig på ettermiddagen legger vi til i den lille byen Riol, 18 kilometer fra Trier. Trier er bare en kort busstur fra skipet og er en fantastisk by grunnlagt av den romerske keiseren Julius Cæsar. Han ga byen navnet Augusta Treverorum, og den ble hovedstaden i den galliske delen av Romerriket. Trier er full av kultur og tysk-romersk historie som strekker seg tilbake til år 100 etter Kristi fødsel.

  Bussreisen med guide koster 30 € per person og kan bestilles om bord. Guiden snakker dansk, svensk eller norsk.

 • Dag 6 Mehring – Bernkastel-Kues

  Nok en strålende morgen med seiling. M/S Leonora seiler nå oppstrøms til «Pearl of the Mosel» Bernkastel-Kues. En ubeskrivelig sjarmerende by hvis bygninger kan dateres tilbake til senmiddelalderen. Med utgangspunkt i det gamle torget, leder små gater og smug med sjarmerende hus, fortauskafeer og butikker. Ja – Bernkastel-Kues er en ekte eventyrby.

 • Dag 7 Bernkastel-Kues – Cochem – Koblenz

  MS Leonora fortsetter sin reise nedstrøms. I dag må vi gjennom 4 sluser – skipet fortsetter å senkes til nivå med Rhinen, men før vi kommer så langt legger vi til kai i Cochem. Cochem ligger vakkert til på elvebredden – nedenfor slottet Reichsburg Cochem, som stolt ruver over byen.

 • Dag 8 Koblenz

  Et uforglemmelig elvecruise på Mosel og Rhinen har nådd slutten denne gangen.

Lugar

Standard lugar med fransk balkong

På «Upper deck» og «Middle deck» er det 56 lugarer med franske balkonger. Lugarene er ca. 16 m².

Standard lugar med vindu

Suite med fransk balkong

På øvre dekk – «Upper deck» – har vi skipets to suiter.  Dette er to luksuriøse suiter med fransk balkong, på ca. 24 m².

Priser

 

Pris per person i dobbeltlugar
7 netterNederste dekkMellomdekkØverste dekkØverste dekk suite
Alle avgange11195133951439516825
Tillegg for sololugar60956095609516825

 

Prisen inkluderer:

 • 8 dager/ 7 netter på skipet MS Leonora
 • Alle måltider
 • Kaffe, te og vann. Juice til frokost.
 • Underholdning om bord
 • Alle lugarer er utvendig med vindu, bad/toalett, hårføner og klimaanlegg
 • Alle havne- og passasjeravgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Det meste av drikke om bord
 • Utflukter
 • Transport til og fra skipet
 • Tips til mannskapet (ca. 8 euro per person per dag)

Tilleggsinformasjon

Mulige tilleggskjøp

Drikkepakker:

2 forskjellige drikkepakker tilbys om bord på MS Leonora.
Begge pakkene kan også kjøpes om bord, til samme priser som skrevet under.

Drikkepakke 1:
Inneholder 2 x glass til hver middag, lunsj og middag.
Husets vin, øl, div. vann.
205 kr pr person pr natt

Drikkepakke 2:
Inkluderer drikke ad libitum i perioden
11:00 – 23:00
Husets vin – øl – Div. vann
295 kr pr person pr natt