Mosel og Saar

Destinasjoner

Koblenz-Alken-Bernkastel-Saarburg-Merzig-Riol (Trier)-Traben Trarbach-Koblenz

Mosel og Saar er blant verdens mest populære elver. Begge elvene snor seg gjennom den vakreste delen av delstatene Rheinland-Pfalz og Saarland, der de nærliggende fjellene og mange sjarmerende vinbyer danner rammen for en fantastisk naturopplevelse på det herlige skipet M/S Leonora.

Kombinasjonen av variert natur og kulturelle opplevelser oppleves ikke bedre enn på en elvecruise på Mosel og Saar.

Skipet glir stille fra den ene sjarmerende vinbyen til den andre, der vinsmakinger selvfølgelig er en del av programmet. Stemningen, middelalderborgene, byene med bindingsverkshus, små sjarmerende gater og selve skipets rolige fremferd er vanskelig å beskrive på annet vis enn idyllisk. Turen må oppleves, sees og føles!

Les mer om MS Leonora her.

Dato: 2024: 18/8, 8/9

Pris fra 11195 kr

Seilrute

 • Dag 1 Innsjekking på skipet, Koblenz

  Om bord på M/S Leonora, kort tid etter innsjekking, vil det bli servert en velkomstdrink og kanapeer i loungebaren. Skipets Cruise Manager ønsker deg velkommen, og sikkerhetsprosedyrer og praktisk informasjon om bord vil bli gjennomgått.

 • Dag 2 Alken – Bernkastel-Kues

  Tidlig om morgenen forlater M/S Leonora Alken og seiler motstrøms til «Moselens perle» Bernkastel-Kues. Nyt den første delen av turen hele morgenen og formiddagen fra skipets soldekk – vi ankommer Bernkastel-Kues etter å ha nytt en praktfull lunsj om bord.

  Bernkastel-Kues er en uforlignelig sjarmerende by, hvis bygninger kan spores tilbake til den sene middelalderen. Fra den gamle torvplassen strekker små gater og smug seg ut med sjarmerende hus, fortauskafeer og butikker. Ja, Bernkastel-Kues er en ekte eventyrby.

 • Dag 3 Bernkastel-Kues – Saarburg

  M/S Leonora legger fra kai i Bernkastel-Kues før frokost, og i dag skal dere nyte en vakker seilas oppover Mosel og inn på elven Saar til den fortryllende Saarburg.

  Vi ankommer Saarburg etter lunsj, hvor det blir arrangert en bytur til fots inn til sentrum med de mange herlige kafeene som ligger i de vakreste omgivelsene. Skipet blir liggende i Saarburg over natten, og det er rikelig med anledning til å oppleve byen også om kvelden.

 • Dag 4 Saarburg – Merzig

  Under frokosten seiler M/S Leonora videre oppover Saar og inn i Saarland til byen Merzig, hvor vi ankommer ved middagstid. Etter lunsj anbefaler vi en spasertur inn mot byens sentrum, som byr på mange imponerende bygninger – delvis i 1700-tallets barokkstil og delvis i jugendstil. Man kan også velge å besøke noen av de mange fortauskaféene som pryder byens torg og gater.

 • Dag 5 Merzig – Riol (Trier)

  M/S Leonora legger fra kai i Traben-Trarbach tidlig om morgenen med kurs mot Tysklands eldste by, Trier.

  Tidlig på ettermiddagen legger vi til i den lille byen Riol – 18 kilometer fra Trier. Trier er bare en kort busstur fra skipet, og er en fantastisk by som ble grunnlagt av den romerske keiseren Julius Cæsar. Han ga byen navnet Augusta Treverorum, og byen ble hovedstad for den galliske delen av Romerriket. Trier oser av kultur og tysk-romersk historie som går helt tilbake til år 100 etter Kristi fødsel.

  Bussreisen med guide koster 30 € per person og kan bestilles om bord. Guiden snakker dansk, svensk eller norsk.

 • Dag 6 Riol – Traben Trarbach

  Tidlig om morgenen seiler M/S Leonora videre nedover Mosel til vinbyen Traben-Trarbach.

  Traben-Trarbach er en liten by midt i Moseldalen. Byene har vært forent med en bro over Mosel siden 1898, og med sine omkringliggende områder har byen omtrent 6 000 innbyggere.

  Etter bybranner i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879 ble byen gjenoppbygd i jugendstil. Borgruinene etter Grevensburg-borgen, bygget i 1350, ligger over Trarbach, og byen har tidligere vært et sentrum for vinhandel på Mosel. Vi tilbyr selvfølgelig besøk på en av de lokale vingårdene.

 • Dag 7 Bernkastel-Kues – Cochem – Koblenz

  M/S Leonora legger fra kai i Traben-Trarbach tidlig om morgenen med kurs tilbake mot Koblenz. Vi ankommer til Koblenz under lunsjen. Skipet ligger svært sentralt, og det er bare et par hundre meter å gå til Altstadt – den gamle bydelen.

  Også på turen nest siste dag er det mulighet for shopping. Koblenz har omtrent 110 000 innbyggere, og byen har alt hjertet kan begjære.

 • Dag 8 Koblenz

  Et uforglemmelig elvecruise på Mosel og Rhinen har nådd slutten denne gangen.

Lugar

Standard lugar med fransk balkong

På «Upper deck» og «Middle deck» er det 56 lugarer med franske balkonger. Lugarene er ca. 16 m².

Standard lugar med vindu

Suite med fransk balkong

På øvre dekk – «Upper deck» – har vi skipets to suiter.  Dette er to luksuriøse suiter med fransk balkong, på ca. 24 m².

Priser

 

Pris per person i dobbeltlugar
7 netterNederste dekkMellomdekkØverste dekkØverste dekk suite
Alle avgange11195133951439516825
Tillegg for sololugar60956095609516825

 

Prisen inkluderer:

 • 8 dager/ 7 netter på skipet MS Leonora
 • Alle måltider
 • Kaffe, te og vann. Juice til frokost.
 • Underholdning om bord
 • Alle lugarer er utvendig med vindu, bad/toalett, hårføner og klimaanlegg
 • Alle havne- og passasjeravgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Det meste av drikke om bord
 • Utflukter
 • Transport til og fra skipet
 • Tips til mannskapet (ca. 8 euro per person per dag)

Tilleggsinformasjon

Mulige tilleggskjøp

Drikkepakker:

2 forskjellige drikkepakker tilbys om bord på MS Leonora.
Begge pakkene kan også kjøpes om bord, til samme priser som skrevet under.

Drikkepakke 1:
Inneholder 2 x glass til hver middag, lunsj og middag.
Husets vin, øl, div. vann.
205 kr pr person pr natt

Drikkepakke 2:
Inkluderer drikke ad libitum i perioden
11:00 – 23:00
Husets vin – øl – Div. vann
295 kr pr person pr natt