Romantisk Rhinen i nord

Destinasjoner

Strasbourg, Mannheim, Koblenz, Køln, Arnhem, Amsterdam

Rhinen har alltid både knyttet og skilt mennesker og kultur. Den midtre delen av elven danner i dag grensen mellom Tyskland og Frankrike
De mange slottene og festningene langs Rhinen vitner om elvens spennende historie og dens betydning som transportkanal.
Det vakre landskapet som omgir Rhinen har inspirert mange myter og sagn som bidrar til områdets spennende historie. Området står på UNESCOs verdensarvliste og flere av utpostene som romerne bygget for å forsvare grensen er i dag europeiske byer og med sine 1320 kilometer er Rhinen en av Europas lengste elver.
Bli med oss på et herlig cruise på Rhinen, hvor vingårder, ruvende slott, historiske byer og vakre landskap ligger som perler på en snor. En fantastisk seiling på vannveien fra Strasbourg gjennom Tyskland til Amsterdam
Se frem til et flott cruise fullt av flotte opplevelser!

Les mere om MS Leonora her.

Dato: 2024: 11/5

Pris fra 11195 kr

Send en forespørsel på cruise

Seilrute

 • Dag 1 Innsjekking på skipet, Strasbourg

  Om bord på M/S Leonora, kort tid etter innsjekking, vil det bli servert en velkomstdrink og kanapeer i loungebaren. Skipets Cruise Manager ønsker deg velkommen, og sikkerhetsprosedyrer og praktisk informasjon om bord vil bli gjennomgått.

 • Dag 2 Strasbourg

  I Strasbourg kan du besøke f.eks. vakre Petit France, som ligger i det godt bevarte sentrum. Strasbourg ligger i det nordlige Alsace og har vekselvis vært under fransk og tysk styre. Nå er imidlertid byen et symbol på forsoning mellom Frankrike og Tyskland og dermed på fred i Europa. Flere EU-institusjoner er lokalisert i byen, inkludert parlamentet. Strasbourg er både en fasjonabel by med smarte butikker og vakre gater samtidig som det er en gammel by med bindingsverk, små smug og trange kanaler.

 • Dag 3 Strasbourg – Mannheim

  Oppdag Mannheim eller ta toget til Heidelberg, en av Tysklands vakreste byer. Det finnes et mangfold av sjarmerende hus her, og hele området er oversådd med praktfulle slott og elvedaler, hvor noe av Tysklands beste vin produseres. Byen er en universitetsby, og dette setter sitt preg på gatebildet. De mange studentene fra inn- og utland fyller opp gatene, og det er liv og glade dager.
  Dag 4 Mannheim – Koblenz
  I Koblenz er det mulighet for en kveldstur på egen hånd langs elven. Den berømte rytterstatuen av keiser Wilhelm I, som markerer Deutsches Eck (stedet der Mosel renner ut i Rhinen) ligger noen hundre meter fra skipet.

 • Dag 4 Mannheim – Koblenz

  I Koblenz er det mulighet for en kveldstur på egen hånd langs elven. Den berømte rytterstatuen av keiser Wilhelm I, som markerer Deutsches Eck (stedet der Mosel renner ut i Rhinen) ligger noen hundre meter fra skipet.

 • Dag 5 Koblenz – Köln

  Både frokost og lunsj nytes på skipet mens det vakre landskapet glir forbi. Tidlig på ettermiddagen ankommer vi Köln. Vi anbefaler et besøk til byens berømte katedral – den vakre Kölner Dom. Katedralen er byens landemerke og kirken slapp mirakuløst nesten uskadd fra de allierte bombingene under andre verdenskrig. Det blir selvsagt tid til å handle eller slukke tørsten med et nyhellt glass Kølsch i en av byens ølhaller.
  Vi spiser middag om bord, og etterpå fortsetter vi i loungebaren, hvor det er mulighet for å få beina i gang når skipets musiker spiller til dans.

 • Dag 6 Köln – Arnhem

  I forstaden Oosterbeek ligger The Airborne Museum. Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerte som hovedkvarter for den britiske 1st Airborne Division, som spilte en avgjørende rolle i slaget ved Arnhem. Hartenstein-museet er et unikt museum som på fantastisk vis forteller historien om et av de mest kjente slagene på slutten av andre verdenskrig.
  Byen Arnhem vil for alltid være assosiert med et av de mest kjente slagene i andre verdenskrig – slaget ved Arnhem, som fant sted 17. og 18. september 1944.
  Planen, utarbeidet av den engelske general Montgomery, ble kalt Operation Market Garden, og den involverte mer enn 10 000 fallskjermjegere som landet bak fiendens linjer i feltene ved Oosterbeek – vest for Arnhem.
  Deretter skulle fallskjermjegerne rykke frem mot Arnhem og erobre broen over Nederrijn og holde den til forsterkninger ankom fra de amerikanske og polske troppene fra sør.
  Montgomery forventet at dette overraskelsesangrepet ville forvirre og splitte de tyske troppene, men Operation Market Garden gikk helt galt. Mellom 17. og 18. september falt det så tett tåke over Arnhem at det var umulig for de amerikanske og polske troppene å nå.
  Etter ni dager med kamper ble mer enn 2000 soldater drept og mer enn 5000 såret eller etterlatt i den ødelagte byen.
  De allierte kom aldri, og vinteren 1944-45 opplevde nederlenderne en katastrofal krigsvinter, hvor tusenvis døde av kulde og hungersnød. Arnhem ble frigjort 8. april 1945.
  I dag er det ingen annen by i Nederland som feirer frigjøringsdagen (5. mai) med så mye festivitas som Arnhem.
  Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek, som var hovedkvarteret til Operation Market Garden, er nå hjemmet til det mest fantastiske museet som forteller hele historien. Ikke langt fra Hartenstein ligger gravplassen, Airborne Kerkhof. Her hviler 1667 britiske og 79 polske soldater som falt under slaget ved Arnhem.

 • Dag 7 Arnhem – Amsterdam

  I dag ser vi nærmere på Amsterdam. Byen er krysset av kanaler, og dette gir den sin helt egen karakter og sjarm. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er ved vann, og på en times kanalcruise kan du nyte havnen, oppleve de trange kanalene og se de mange vakre gavlhusene. Noen av husene er svært smale, da det tidligere var vanlig at eiendomsskatten ble fastsatt etter bredden på huset ut mot kanalen. Vi nyter middagen om bord, og etterpå får vi servert kaffe i salongen, hvor skipets musiker spiller til dans.

Lugar

Standard lugar med fransk balkong

På «Upper deck» og «Middle deck» er det 56 lugarer med franske balkonger. Lugarene er ca. 16 m².

Standard lugar med vindu

På skipet er det 11 standard lugarer med vinduer. Disse lugarene finnes på skipets nedre dekk – Hoveddekk. Lugarene har en størrelse på 16 m².

Suite med fransk balkong

På øvre dekk – «Upper deck» – har vi skipets to suiter. Dette er to luksuriøse suiter med fransk balkong, på ca. 24 m².

Priser

 

Pris per person i dobbeltlugar
7 netterNederste dekkMellomdekkØverste dekkØverste dekk suite
Alle avgange11195133951439516825
Tillegg for sololugar60956095609516825

 

Prisen inkluderer:

 • 8 dager/ 7 netter på skipet MS Leonora
 • Alle måltider
 • Kaffe, te og vann. Juice til frokost.
 • Underholdning om bord
 • Alle lugarer er utvendig med vindu, bad/toalett, hårføner og klimaanlegg
 • Alle havne- og passasjeravgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Det meste av drikke om bord
 • Utflukter
 • Transport til og fra skipet
 • Tips til mannskapet (ca. 8 euro per person per dag)

Tilleggsinformasjon

Mulige tilleggskjøp

Drikkepakker:

2 forskjellige drikkepakker tilbys om bord på MS Leonora.
Begge pakkene kan også kjøpes om bord, til samme priser som skrevet under.

Drikkepakke 1:
Inneholder 2 x glass til hver middag, lunsj og middag.
Husets vin, øl, div. vann.
205 kr pr person pr natt

Drikkepakke 2:
Inkluderer drikke ad libitum i perioden
11:00 – 23:00
Husets vin – øl – Div. vann
295 kr pr person pr natt