6.3.2023

MSC Cruises’ nye bærekraftige skip MSC Euribia innvies i København

MSC Cruises’ nye flaggskip MSC Euribia blir innviet i København 8. juni.

MSC Euribia symboliserer rederiets forpliktelse til å beskytte havene, og det er derfor et strategisk valg når Københavns havn er arena for innvielsen – ikke bare fordi havnen har en rik maritim arv, men Danmark er et land med stort engasjement for bærekraft.
MSC Euribia er det andre skipet i flåten som drives av LNG, et av verdens reneste marine drivstoff tilgjengelig i stor nok skala.
Som et LNG-drevet skip markerer MSC Euribia et nytt skritt fremover for MSC Cruises når det gjelder å redusere klimagassutslippene betydelig.

LNG spiller en nøkkelrolle i reisen mot klimaendringer og vil redusere CO2-utslippene med opptil 25 % på MSC Euribia sammenlignet med standard drivstoff, samtidig som andre luftutslipp praktisk talt elimineres.

Når bio- og syntetisk drivstoff blir tilgjengelig, vil utslippene fra MSC Euribia gå ytterligere ned. LNG er nøkkelen til utviklingen av lavkarbonløsninger for skipsfart, da nye teknologier som brenselceller kan drives av LNG til nullutslipps bio-LNG eller grønt hydrogen blir tilgjengelig i stor skala. MSC Cruises er aktivt involvert i flere prosjekter for å utvikle og gjøre disse teknologiene levedyktige i samarbeid med tilsynsmyndigheter, akademier, skipsverft og industri.

MSC Euribia vil bruke et avansert avløpsrensesystem samt et undervannslydsystem for å minimere effekten av vibrasjoner på livet i havet. Flere energieffektivitetsfunksjoner bidrar til å redusere og optimalisere motorbruken.
Skipet er også utstyrt med landstrømtilkobling for å muliggjøre nullutslipp fra skipet når landstrøm er tilgjengelig.

MSC Euribia vil tilbringe sin første sesong i Nord-Europa. Fra 11. juni vil hun tilby 7-netters cruise fra København til Hellesylt/Geiranger, Ålesund og Flåm i Norge og Kiel i Tyskland.

 

Neste artikkel

2.6.2023

MSC Euribia seiler klimanøytralt kryssing med bio-LNG

MSC Cruises' flaggskip, det splitter nye MSC Euribia, har forlatt verftet ved Chantiers de l'Atlantique i Saint-Nazaire, Frankrike, og er nå på vei mot København, hvor det skal døpes og offisielt innvies ved en stor seremoni

Les mer : MSC Euribia seiler klimanøytralt kryssing med bio-LNG