2.6.2023

MSC Euribia seiler klimanøytralt kryssing med bio-LNG

Finn cruise

MSC Cruises’ flaggskip viser veien for bærekraft i kryssingindustrien

MSC Cruises‘ flaggskip, det splitter nye MSC Euribia, har forlatt verftet ved Chantiers de l’Atlantique i Saint-Nazaire, Frankrike, og er nå på vei mot København, hvor det skal døpes og offisielt innvies ved en stor seremoni. Og denne allerførste reisen er unik, fordi MSC Euribia vil gjennomføre den med nullutslipp av drivhusgasser, noe som markerer en betydningsfull milepæl innen kryssingindustrien.

Ved å bruke flytende biogass, bio-LNG, som er en ikke-fossilt drivstoff, og et avansert massebalansesystem, vil MSC Euribia demonstrere at klimanøytrale kryssinger er mulige allerede i dag. Bio-LNG er et mer miljøvennlig alternativ til tradisjonelle drivstoff, og ved å bruke et massebalansesystem sikres de miljømessige fordelene med biogass på en kostnadseffektiv måte.

Hele forsyningskjeden for bio-LNG-produksjonen er fullt i samsvar med EU’s direktiv om fornybar energi (RED II), og hver eneste parti av det produserte bio-LNG er sertifisert av International Sustainability & Carbon Certification (ISCC). Dette garanterer at MSC Euribia oppfyller høye standarder for bærekraft og bidrar til å redusere klimapåvirkningen.

At MSC Euribia er det første skipet i bransjen som nå gjennomfører en klimanøytral reise, understreker MSC Cruises’ engasjement for å fremme bærekraftige løsninger og redusere miljøpåvirkningen. Ved å vise at klimanøytrale kryssinger er mulige, håper rederiet å inspirere andre aktører i kryssingindustrien til å følge etter og ta skritt mot en mer bærekraftig fremtid.

Etter denne allerførste og historiske turen, ankommer MSC Euribia til København, hvor den vil bli døpt den 8. juni. Etter seremonien vil skipet begynne sesongen med 7-netters kryssinger til Norge, og passasjerene kan se frem til en unik opplevelse med minimal miljøpåvirkning.

MSC Cruises fortsetter å være en pioner innen integrasjonen av bærekraftighet og miljøansvar. Med slike initiativer ønsker rederiet å vise at det er mulig å kombinere reiser med et redusert klimaavtrykk og baner vei for en mer bærekraftig fremtid innen kryssingindustrien.

Forrige artikkel

6.3.2023

MSC Cruises’ nye bærekraftige skip MSC Euribia innvies i København

MSC Cruises' nye bærekraftige flaggskip MSC Euribia blir innviet i København 8. juni. MSC Euribia er det andre skipet i flåten som drives av LNG

Les mer : MSC Cruises’ nye bærekraftige skip MSC Euribia innvies i København