19.5.2022

Om bord på verdens største cruiseskip!

Finn cruise

Verdens «nye vidunder», Wonder of the Seas, ligger i Middelhavet

«Wow!»

Så kort og presist kan beskrives følelsen som treffer oss når vi går om bord på Wonder of the Seas i Barcelona og umiddelbart går inn i The Royal Promenade på dekk 5.

Vi befinner oss i hjertet av skipet, et flere hundre meter langt atrium med butikker, barer, kafeer, restauranter, resepsjon, en Starbucks kaffebar, vakkert designede trapper og vakre kunstverk. Det er høyt under taket, og fra glasstaket flere dekk over faller solstrålene over oss i vakre striper.

«Welcome to Wonder of the Seas!» Vi blir ønsket velkommen av det smilende personalet, men på mange måter er det vanskelig å tro at vi er om bord på et skip. Den er stor. Og det er imponerende.

The Royal Promenade

CruiseAway er på Wonder of the Seas sin første tur i Middelhavet. Skipet har nettopp ankommet Barcelona og er klart for en sommersesong i det vestlige Middelhavet. Det er bare noen måneder gammelt, og med sine 362 meter i lengde og hele 66 meter i bredde (Rundetårn kunne ligge nesten dobbelt så lenge!) er det verdens største cruiseskip. Den er større – og vakrere – enn søstrene i Royal Caribbeans Oasis Class, som også inkluderer Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas og Symphony of the Seas, og her har det vært rom for mange forbedringer og justeringer, som gjør det til en fantastisk opplevelse å være om bord!

Vi skal umiddelbart begynne å utforske det som også har blitt kalt «havets nye vidunder». Og selv om det er stort – vi snakker 18 dekk, 20 restauranter og like mange barer, 2 867 hytter, et redesignet bassengområde med fire bassenger og et hav av boblebad, en skøytebane, vannsklier, basketballbane og et teater som har plass til 1 400 personer for å nevne noen av tingene om bord – det er lett å finne frem.

Wonder of the Seas er delt inn i åtte områder eller nabolag – her kalles de «neighborhoods» – som hjelper oss til verken å miste steds- eller retningssansen, og samtidig har den effekten at skipet aldri føles overfylt.

Central Park

Vi beveger oss oppover i skipet og på dekk 8 befinner vi oss plutselig midt i Central Park, det neste av de åtte distriktene. «Wow», lyder det igjen.

Her er det stille og fredelig, en sti går gjennom parken, komplett med lyktestolper, benker og mye grønt i form av høye trær, busker og blomster. Central Park inneholder over 10 000 ekte planter og trær, og de får rikelig med sollys, fordi den er åpen mot himmelen høyt over oss.

The Ultimate Abyss sklien på Boardwalk

Boardwalk på baksiden av skipet, et annet av skipets kvartaler, er livlig på en annen måte. Her er det som å være på et koselig mini-messeområde med en stor karusell i midten omgitt av kafeer, en godteributikk, pølsekafé, sportsbar og burgerrestaurant. Eller i The Entertainment Place med blant annet nattklubb, kasino, stand-up comedy-klubb og den nevnte skøytebanen. Ovenpå finner vi The Pool & Sports Zone med så mange forskjellige aktiviteter og muligheter for moro og lek at det kan gjøre selv den mest entusiastiske gjest andpusten – «er det nå tid til å gjøre alt», spør vi oss selv. Husk å sette The Ultimate Abyss, sklien som tar deg ned ni etasjer, surfesimulatoren FlowRider, taubanen Zipline eller klatreveggen øverst på oppgavelisten din!

Restaurant Wonderland

De mange aktivitetene gjør oss sultne, og det er mye å velge mellom på Wonder of the Seas! Totalt 20 ulike restauranter, hvorav ni er inkludert i prisen, inkludert Hovedspisestuen i tre etasjer og med en meny som føles like stor og kveld etter kveld gjør det vanskelig å velge.

Aqua Theater

«Det er et magisk øyeblikk, og det føles helt fantastisk å være her», sier kaptein Henrik Loy senere fra scenen i det store teatret.

«Og det er en stor ære å være kaptein på verdens største skip», sier han stolt, før han inviterer flere hundre av de 2 300 besetningsmedlemmene på scenen for en hyllest.

Så er det en musikal på teateret, Voices er navnet på forestillingen, fremført overraskende av ny teknologi. Mer enn 100 artister og teknikere på Wonder of the Seas sørger for at du aldri vil kjede deg om kvelden! Vi når også latindans i Boleros, karaoke i Spotlight Bar og livemusikk med et Beatles-inspirert og meget godt forberedt band i The Music Hall. Og så går turen til det enorme utendørsteateret Aqua Theatre på baksiden av skipet, hvor det er forestillinger i verdensklasse. Med fjærer, akrobatikk, musikk og linedans utført til perfeksjon av performancegruppen inTENse.

«Wow», sier vi igjen.

Og igjen.

Og igjen.

Vi kommer tilbake!

Neste artikkel

7.6.2022

Hold deg i form på et cruise

På de aller fleste cruiseskip finner du velutstyrte treningssentre med rikelig mulighet til å holde energinivået oppe for både styrke- og kondisjonstrening. Tilgang til treningssenteret er inkludert i prisen på cruiset, og her finner du typisk en rekke tredemøller, crosstrenere, romaskiner og treningssykler for å få opp pulsen, og på styrkemaskiner og med manualer kan du tren alle musklene i kroppen.

Les mer : Hold deg i form på et cruise