7.6.2022

Hold deg i form på et cruise

Finn cruise

En cruiseferie kan også være en aktiv ferie!

«God morgen alle sammen! Er du klar for litt moro?»

Det entusiastiske teamet på tre står på den lille scenen og ser ut på folkemengden på rundt 50 personer samlet på bassengdekket foran. Vi er på skipet Norwegian Epic, klokken er 9.30 om morgenen, og det er «Sea Day» med en hel dag på havet og utsikt over havet rundt oss så langt øyet kan se. De første medpassasjerene har allerede lagt seg på solsengene på dekk, men her nede foran er vi klare for å være litt mer aktive. Vi er på «Fun Dance Fitness with Cruise Staff», og de neste 30 minuttene er det en blanding av høy musikk, latinske rytmer og en herlig blanding av dans og fitness. Det får opp pulsen og smilet på, og vi kjenner fort at alle musklene jobber overtid. Det er vanskelig, men det er gøy.

Denne halvtimen på bassengdekket er bare en av mange muligheter du har på et cruise for å holde deg i form. Når ferietid er cruisetid, kan det være vanskelig å unngå at man inntar litt flere kalorier om bord enn du er vant til hjemme. Maten er på topp, og fristelsene mange, og derfor kan det være ganske godt for både samvittighet, kropp og sjel å dyrke muligheten til å holde seg i aktivitet mens man er om bord.

Treningssenteret på Celebrity Equinox. Var det noe med en tur på tredemølle på høyde med 15. etasje med utsikt over det vakre karibiske hav?

På de aller fleste cruiseskip finner du velutstyrte treningssentre med rikelig mulighet til å holde energinivået oppe for både styrke- og kondisjonstrening. Tilgang til treningssenteret er inkludert i prisen på cruiset, og her finner du typisk en rekke tredemøller, crosstrenere, romaskiner og treningssykler for å få opp pulsen, og på styrkemaskiner og med manualer kan du tren alle musklene i kroppen. På de større skipene er det også mulig – mot et pristillegg – å melde seg på gruppetimer som spinning og BodyPump, og du kan også bestille personlig trener.

I det store treningssenteret på Norwegian Epic er det rikelig med mulighet for både kondisjonstrening og styrketrening.

Hvis du ikke er til å løpe på maskiner, vil du på de fleste skip finne en løpebane utendørs på skipet, enten helt oppe på et av de øvre dekk eller lenger ned på dekket ved livbåtene. På løpebanen er det som regel også plass til fotgjengere, så enten du er ute på løpetur eller en rask «power-walk» er det mange muligheter. Og det føles godt å ha fått 4-5 kilometer i beina – med nydelig sjøutsikt hele veien.

Hold til høyre hvis du går. Løp til venstre! «Joggebanen» på Royal Caribbeans Wonder of the Seas går hele veien rundt skipet på dekk 5.
Går du rundt løpebanen til Wonder of the Seas seks ganger, tilsvarer det en løpetur eller gåtur på 4 kilometer!

På de øvre dekkene er det mange andre muligheter for en aktiv ferie hele dagen. Ta for eksempel en svømmetur i bassenget, eller hvis du er på et av de større skipene, prøv en tur i vannsklie eller nyt andre former for vannsport. På de aller største skipene finner du også en basketballbane eller tennisbane.

Tilbake på bassengdekket på Norwegian Epic. Den aktive halvtimen er over, og vi har svette på pannen, men også mot til mer. I dagens program kan vi lese at det er «Party Line Dance with your Cruise Staff» klokken 14 på dekk samme sted som her. Vi vil være der!

Det er alltid bølger i Royal Caribbeans surfesimulator kalt FlowRider, og vi kan love deg at både balansen og beinmusklene vil bli utfordret. FlowRider er tilgjengelig på Royal Caribbeans Oasis Class-skip og flere andre, inkludert Liberty of the Seas, Odyssey of the Seas og Voyager of the Seas. En tur på surfebrettet er inkludert i prisen på cruiset.

Forrige artikkel

19.5.2022

Om bord på verdens største cruiseskip!

CruiseAway er på Wonder of the Seas sin første tur i Middelhavet. Skipet har nettopp ankommet Barcelona og er klart for en sommersesong i det vestlige Middelhavet.

Les mer : Om bord på verdens største cruiseskip!

Neste artikkel

9.6.2022

Smak på hele verden om bord

På et cruise seiles du ikke bare rundt fra havn til havn og opplever nye spennende destinasjoner, du får også muligheten til å gå på en kulinarisk reise verden rundt mens du er om bord.

Les mer : Smak på hele verden om bord