MS Nieuw Statendam

Finn cruise

Moderne MS Nieuw Statendam ble satt i drift 2018. På cruiseskipet er det plass til 2 650 passasjerer og et mannskap på 1 000 personer. MS Nieuw Statendam er et stilig eksempel på den nye epoken av cruiseskip. Skipet er designet på samme måte som søsterskipet MS Koningsdam, for et mindre antall passasjerer enn vanlig, slik at det vil føles mer romslig.

Atmosfæren ombord

Atmosfæren på skipet er elegant og stilig, som også gjenspeiles i alderen på passasjerene, som er fra middelaldrene til litt eldre. Familier er selvfølgelig også hjertelig velkommen ombord på skipet. To ganger i uken arrangeres en såkalt formell kveld i cruiseskipets hovedrestaurant. Det er helt frivillig å delta på denne. For disse kveldene blir gjestene bedt om å kle seg litt mer stilig. På skipet er det også et utvalg av restauranter hvor du kan kle deg mer avslappet

Måltider

Holland America Line er kjent for sin utmerkede mat. Passasjerer kan velge mellom à la carte-restauranten og bufférestauranten. Skipet har også spesialrestauranter, som koster ekstra, for eksempel den prisbelønte Pinnacle Grill, italienske Canaletto, asiatiske Tamarind samt franske Sel de Mer. Pizza burgere og italiensk iskrem finnes ved bassengområdet.

Underholdning, sport og velvære

På dagtid arrangeres det et allsidig aktivitets program ombord på skipet. Du kan være med på vinsmaking, delta på et foredrag om cruises destinasjoner. Culinary Arts Center arrangerer matlagingskurs og show. På kveldene kan du nyte en teaterforestillinger på World Stage med sin innovative teknologi. På Lincoln Center Stage, Billboard Onboard samt B.B. Kings Blues Club kan du kose deg med fantastisk levende-musikk.

På soldekket er det et svømmebasseng, boblebad og en storskjerm for filmkvelder. Det bevegelige glasstaket beskytter bassengområdet i tilfelle dårlig vær. Skipet har også et treningsstudio, spa og egen lekeplass for barna.

Les mer om måltider, aktiviteter og service ombord! Les her!

Tekniske data

 • Byggeår 2018
 • Renovert
 • Bruttotonnasje 99 500 t
 • Lengde 285 m
 • Bredde 30 m
 • Dekk 13
 • Passasjerer 2 650
 • Personalet 1 025
 • Lugarer 1 340

Tjenester

 • Restauranter 14
 • Barer 7
 • Teater
 • Casino
 • Bibliotek
 • Treningsstudio
 • Spa
 • Svømmebasseng 2
 • Jacuzzi 2
 • Program for barn
 • Wifi
 • 24t romservice
 • Lugar med tilkoblet dør eller "connecting-rom"
 • Lugar for funksjonshemmede
 • Enkelt lugar
 • Nettspenning 110/220 v

Lugarer

Innvendig lugar

I de innvendige lugarene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Lugarene har bad.

Det er innvendige lugarer på alle Holland America Line-skip, men størrelsen varierer fra skip til skip.

Lugarstørrelse: 14–25 m²

Bildeeksempler: MS Eurodam, MS Koningsdam, MS Rotterdam
Størrelsen, innredningen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Utvendig lugar

I utvendige lugarene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Lugarene har bad (i noen lugarer er det også badekar i tillegg til dusj).

Det er utvendige lugarer på alle Holland America Line-skip, men størrelsen varierer fra skip til skip. Alle utvendige lugarer har vinduer.

Lugarstørrelse: 14–30 m²

Bildeeksempler: MS Koningsdam, MS Veendam
Størrelsen, interiørdesignen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Balkong lugar

I balkonglugarene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Utstyret på lugarene inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar og safe (ikke i alle skipsklasser). Lugarene har bad (i noen lugarer er det også badekar i tillegg til dusj). I tillegg til dette har lugarene også en liten salong og en koselig balkong.

Lugarstørrelse: 20–40 m² inkl. balkong
Størrelsen på lugarene varierer fra skip til skip.

Bildeeksempler: MS Nieuw Amsterdam, MS Veendam
Størrelsen, innredningen og utstyret på lugarene varierer avhengig av skipet.

Pinnacle Suite

I de koselige Pinnacle-suitene er det en stor dobbeltseng og en ekstra seng for 1-2 personer.
Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, safe, DVD- og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg og minibar/kjøleskap. På en del av skipet inkluderer utstyret i Pinnacle-suitene også gjestetoalett, lydanlegg og mikrobølgeovn. I suiten er det bad med dusj og boblebad. I tillegg har suiten en stor stue, spiseplass, garderobe og balkong.

Suitestørrelse: 25–65 m²

Bildeeksempler: MS Veendam, MS Rotterdam
Pinnale -suiters størrelse, møbler og utstyr varierer fra skip til skip.

Neptune Suite

I de koselige Neptune – suitene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Det er også en ekstra seng for to personer i suiten. Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar/kjøleskap og safe (ikke på alle skip). I suiten er det bad med dusj og boblebad. I tillegg har suiten en stor stue og balkong.

Suitestørrelse: 25–65 m²

Bildeeksempler: MS Nieuw Amsterdam, MS Eurodam
Neptune Størrelsen, interiørdesignen og utstyret til suitene varierer avhengig av skipet.

Signature suite

I Signature – suitene er det to komfortable senger som kan settes sammen til en dobbeltseng om ønskelig. Suitens utstyr inkluderer blant annet TV, telefon, DVD og filmtjenester med On-Demand, klimaanlegg samt minibar/kjøleskap og safe (ikke på alle skip). På lugaren er det bad med dusj og boblebad. I tillegg har suiten en stor stue og balkong.

Suitestørrelse: 25–37 m²

Bildeeksempel: MS Eurodam
Signature -suitenes størrelse, innredning og utstyr varierer avhengig av skipet.

Galleri

Kampanjer

Skipsklasse

Pinnacle

I Pinnacle-klassen inngår flåtens største skip, MS Koningsdam som ble bygget i 2016 og MS Nieuw Statendam som ble fullført på slutten av 2018. På de moderne skipene får man plass til 2 650 passasjerer. En av spesialitetene på disse skipene er blant annet teateret World Stage der LED-skjermer brukes i showene samt den franske spesialrestauranten Sel de Mer.